Syrias seire mot terroristene åpner veien for en avgjørende kamp om Idlib

0
En syrisk tank under en offensiv mot terroristene. Foto: AlMasdarNews.

Vi har rapportert om at den syriske hæren har vunnet noen viktige seire over al-Nusra-terroristene i Hama- og Idlibprovinsene. Disse seirene er grundigere analysert her.

Disse kartene, som er publisert av Moon of Alabama, viser at den syriske hæren har lykkes med å skape det strategene kaller «ei gryte» der de kan avskjære terroristenes forsynings- og retrettlinjer og etterpå renske dem ut av gryta.

Den syriske hæren strammer grepet fra to kanter rundt Khan Shaykhun og ser ut til å ha muligheter til å lukke grepet ganske snart. Derfra vil den antakelig fortsette offensiven nordover mot det strategiske knutepunktet Saraquib der hovedveiene M4 og M5 møtes.

Disse to hovedveiene er Aleppos viktigste forbindelser mot havet og mot det midtre og sørlige Syria. Å få frigjort dem er en overordnet prioritering for Syria.

Terroristenes allierte i USA og Tyrkia vil forsøke ulike framstøt for å få Syria til å stoppe offensiven, og naturligvis vil de også, slik som de de har gjort tidligere skyve de sivile foran seg. Terroristene fører krig gjennom å bruke innbyggerne som menneskelige skjold.

Meldinger 16. august 2019 bekrefter imidlertid at den syriske offensiven fortsetter. På 48 timer har den syriske hæren frigjort Kafr Ayn, Tall Aas, Khirbat Murshid, MantarUmm Zaytunah og Kafr Tab.

Offensiven har vært vanskelig blant annet fordi terroristene har fått nye våpenforsyninger. I mai 2019 kunne Reuters melde at en tyrkisk militærkonvoi hadde fraktet inn dusinvis av pansrede kjøretøyer, Grad-raketter, anti-tank missiler og såkalte TOW-missiler til terroristene.

Vestlige etterretningskilder fortalte Reuters at Washington hadde gitt grønt lys for å sende TOW-missiler til terroristene. Dette har vært effektive våpen mot den syriske hæren og har påført den tap på flere fronter.

Men nå later det til at den syriske hæren og dens allierte har lykkes i å nedkjempe viktige terroristbefestninger og er i stand til å rulle dem opp og påføre dem store tap.

Forrige artikkel– Epstein hadde flere brudd i nakken
Neste artikkelDonald Trump har lyst på å kjøpe Grønland