Hvor går «det internasjonale samfunn» nå?

2
Dystopia – Illustrasjon: Shutterstock
George Chabert

Av George Chabert.

«Det internasjonale samfunn» – USA, EU og NATO – tillater seg å erklære krig mot land de lett kan ødelegge med sine bombefly. De boikotter økonomisk land de ikke tør bombe, for tapte liv blant egne soldater er lite populært i demokratier. For et par uker siden beslagla Storbritannia en iransk oljetanker ved Gibraltarstredet. Naturlig nok svarte Iran med samme mynt ved Hormuzstredet. Vil ikke «det internasjonale samfunn» stoppe før en tredje verdenskrig er et faktum?

Etter oppløsningen av Warszawapakten ble NATO utvidet og Russland omringet av nye militærbaser. USA sier opp alle atomvåpenavtaler, og vil umiddelbart utplassere nye missiler i Asia. Amerikanske, engelske og franske krigsskip krysser langs Russlands og Kinas grenser. I en omvendt nyinnspilling av Cuba-krisen sender NATO militærstyrker til de baltiske stater. Ukraina oppmuntres med våpen og militærinstruktører til konfrontasjon med sin russiske nabo. Krigen i Afghanistan er nå blitt mer langvarig enn Vietnamkrigen. I Midtøsten føres krig mot de to eneste sekulære stater i regionen. CIA bevæpner Al-Qaeda i Syria. I Nord-Afrika ble Libya gjort til en fantom-stat med norsk deltakelse. I Sahel fortsetter franskmennene sine nykoloniale kriger. Borgerkrigen i Jemen blir drevet med amerikanske, engelske og franske våpen.

Den vestlige opinion avfinner seg i dag forbausende godt med andres død. Reaksjoner som dem Vietnamkrigen i sin tid utløste, uteblir fullstendig. Det kyniske ved å gi Nobels fredspris til et ung yezidi-kvinne, et offer for krigføring styrt av Vesten, går ubemerket. Masseødeleggelser, hundretusener døde, millioner på flukt, familier tilintetgjort, folkegrupper voldtatt: Dette er prisen verden betaler for umettelige og skjødesløse vestlige ledere; ledere vi har selv valgt.

Den kjente dominoreaksjon som i Sarajevo i 1914, har ennå ikke funnet sted, men USA gjør sitt beste for å komme historien til unnsetning. Aktivt gjør de det nærmest umulig å unngå krig med Iran: Verden tvinges til å boikotte landet, militærstyrker sendes til området, droner og jagerfly lokker Iran til krig. Iransk president beskylder USA for «økonomisk terrorisme», og advarer om full krig. NATO vil da dras inn, som i Afghanistan, Irak og Libya. Israel, som med jevne mellomrom bomber mål i Syria, vil ikke stå på sidelinjen. Det gjenstår å se hvilken rolle Tyrkia, Kina og Russland vil spille.

Berlinmurens fall i 1989 skulle være starten på et nytt kapittel i verdenshistorien, der forsoning skulle erstatte et halvt århundres kalde krig. De vestlige nasjoner skulle nyte den sosiale tryggheten sikret av etterkrigstidas velferdsordninger. Europa skulle hjelpe andre verdensdeler med solid kunnskapsoverføring.

Men det ble ikke slik. Vestens sammensetning av nasjoner rives i filler, og i et tempo som aldri før skapes et lappeteppe av samfunnsgrupper, der «fellesskapet» blir et ord uten innhold. Slik privatiseres verden videre desto lettere. Dagens salg av veier, transport, vann- og strømforsyning i de siste tiårene kan sees som en slags generalprøve. Den ytterste fattigdom, som var blitt utryddet for første gang i våre samfunns historie, er tilbake. Dette innvarsler fremtidige byer med forbudte bydeler. Los Angeles har i dag allerede sin Skid Row som kan sammenlignes med fattige bydeler i Mumbai eller Lagos.

Mange – og ikke minst, nærmest alle demokratiske kandidater til det kommende presidentvalg i USA – er tilfreds med en slik utvikling. Ungdommer marsjerer og synger ekstatisk «No borders, no walls, no USA at all!» Men uten nasjonal samhørighet er demokrati ikke mulig, og uten demokrati er den tredje verdenskrig uunngåelig. Om et slik utfall sa Vladimir Putin med et sitat av Albert Einstein: «Jeg vet ikke med hvilke våpen den tredje verdenskrig vil bli utkjempet, men den fjerde verdenskrig vil bli ført med stokker og steiner.»

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


Kommentarer

 1. “Etter oppløsningen av Warszawapakten ble NATO utvidet og Russland omringet av nye militærbaser. USA sier opp alle atomvåpenavtaler, og vil umiddelbart utplassere nye missiler i Asia”.

  De private eierne av USAs krigsvåpen-industri får enorm fortjeneste av krig og høye militære spenninger verden over. Deres vestlige politikere og deres mikrofonstativ vestlig MSM har til oppgave å få den vestlige befolkningen til å tro at de vanvittige “forsvarsbudsjettene” er nødvendig. De fikk milliarder i fortjeneste på hver av de over 800 amerikanske militærbasene som er bygd, og flere milliarder i fortjeneste på driften av dem hvert år.

  Oppsigelse av atomavtaler er ønsket av det militær-industrielle komplekset (MIC) for det gir nytt våpenkappløp, og dermed enorm profitt for feks Raython som er verdens største produsent av militære raketter. Som har en av sine tidligere direktører innsatt som forsvars (angreps)minister for sikkerhets skyld, det sier litt om hvordan MIC styrer USA og dypstaten. Alle kriger drives for å gjøre eierne av USAs krigsvåpen-industri rikere, og krigsmaskinen brukes for å tvinge all handel til å foregå til USAs næringslivs fordel.

  Verdens største terrorstat har også reservert seg retten til å gå til krig dersom et annet land passerer dem økonomisk og i teknologisk utvikling, som Kina, og utplassering av raketter i Kina er også for å minne Kina om det.

  “Den vestlige opinion avfinner seg i dag forbausende godt med andres død. Reaksjoner som dem Vietnamkrigen i sin tid utløste, uteblir fullstendig”.

  MICs vestlige MSM har lykkes godt i å få den vestlige befolkningen til å tro at USAs kriger er forsvarskriger for Vesten og kriger for å befri land fra tyranner og despoter. Men det dreier seg alltid om å styrte lovlige regjeringer for å innsette USA vennlige regimer som tillater at amerikanske selskaper kjøper og kontrollerer landressursene.

  “Dette er prisen verden betaler for umettelige og skjødesløse vestlige ledere; ledere vi har selv valgt”.

  “Hvis valg betydde noe, hadde Makten aldri tillatt det”, sitat Mark Twain.

  “Men det ble ikke slik. Vestens sammensetning av nasjoner rives i filler, og i et tempo som aldri før skapes et lappeteppe av samfunnsgrupper, der «fellesskapet» blir et ord uten innhold. Slik privatiseres verden videre desto lettere. Dagens salg av veier, transport, vann- og strømforsyning i de siste tiårene kan sees som en slags generalprøve. Den ytterste fattigdom, som var blitt utryddet for første gang i våre samfunns historie, er tilbake”.

  Våre politikere er agenter for den globale storkapitalen, og deres oppdrag er å åpne økonomiene for privatisering, selge storkapitalen landressursene og infrastruktur, avskaffe blandingøkonomiene og velferdsstaten og implementere ny-liberal markedsøkonomi. Etter å ha tjent storkapitalen på en fordekt måte som politikere, belønner storkapitalen dem med feks styrverv eller stillinger i deres overnasjonale organer som FN eller EU".

  “Ungdommer marsjerer og synger ekstatisk « No borders, no walls, no USA at all! » Men uten nasjonal samhørighet er demokrati ikke mulig”.

  Mange unge har en romantisert forestilling om en verden uten landegrenser. En verden uten landegrenser vil også den globale storkapitalen ha, men ikke av de rette grunnene, de vil ikke ha et globalt samfunn eller en “global village”, de vil ha et globalt marked, der uregulert kapital flyter fritt dit kapitalen gir mest avkastning, og med fri flyt av billigst tilgjengelig arbeidskraft.

  Vi kan se nå hvordan storkapitalens ny-liberale markedsøkonomi som deres politikere har innført virker i USA og i de land som har vært medlem i EU lengst. Der har også forskjellene blitt størst, enorme overføringer fra lavere sosiale lag til overklassen, akkurat som storkapitalen vil. Det er også godt i gang her i Norge, de går bare langsommere frem her.

 2. Det internasjinale samfunn går en vei ; vekk med alle grenser og mot en verdensregjering , kalifat , føderasjon , you name it .
  Dette har sitt fundament i de abrahamske religioner , som startet med jødedommen.
  Disse religionene har infiltrert seg i ulike ismer for å jobbe for denne religiøse utopi.

  F.eks Hvorfor falt kommunismen på akkurat dette tidspunktet som det gjorde ?
  Det var ingen som spesielt ventet det eller forutså det . Det kom som lyn fra klar himmel.

  Problemet var at kommunismen hadde utviklet seg mere i nasjonal-kommunisme , initiert av Stalin.
  Stalin kjempet hårdt mot de som ville ha en ‘kosmopolitisk verden’ , frontet av Trotsky og trotskistene.
  Stalin seiret midlertidig over trotskitsene , men det har blitt jobbet hardt i kulissene for at denne fløyen endelig skulle seire over nasjonal-kommunistene…

  Til slutt falt Sovjet Unionen og trotskismen spredde seg til USA gjennom de neo-konservative og demokratene .

  Derifra har hovedkvarteret vært for å initiere nye kriger for dette verdensriket som er profetert i religioner , og som har sammenheng med messias -profetiene.

  Der står vi nå og venter på krigen mot Iran.
  Om vi kan hindre alt dette er usikkert .
  Men vi kan iallfall avsløre spillet !!

Fortsett diskusjonen på forum.steigan.no

Deltakere