Terroristene taper strategisk stilling i Idlib

0
Utkanten av Khan Sheikhoun. Skjermdump fra video publisert av AlMasdarNews.

Den syriske hæren fortsetter sin vellykte offensiv mot terroristenes stillinger i den sørlige delen av Idlib-provinsen. Som vi har meldt tidligere har den syriske hæren lykkes i å frgjøre noen viktige landsbyer og på den måten skapt det de militære kaller ei «gryte» rundt byen Khan Sheikhoun.

«Gryta» lukkes rundt al-Nusra
Dette detaljkartet fra Southfront viser en av de stilllingene nordvest for Khan Sheikhoun som den syriske hæren har frigjort.

Den syriske hæren og deres Tiger-styrker, eliteavdelinger, har fortsatt framgangen og lukker nå (18. august 2019) gryta rundt terroristene som i hovedsak består av al-Nusra-folk. AlMasdarNews melder om at den syriske hæren har frigjort noen viktige høyder og gårder vest og nordvest for Khan Sheikhoun. Det betyr at byen er i ferd med å bli lukket inne fordi offensiven også fortsetter fra øst. Terroristene har derfor ikke annet å gjøre enn å flykte hvis de ikke vil bli fullstendig knust. Den syriske hæren har publisert en video fra framrykkinga:

Det er ingen tvil om at det er stillingene til Hay’at Tahrir Al-Sham (HTS) som når faller en for en. HTS er al-Nusra, det vil si al-Qaida. USAs og Vestens forsøk på å stoppe Syrias frigjøring av Idlib er derfor ikke noe annet enn et forsøk på å redde al-Qaida. Dette har presidentkandidaten Tulsi Gabbard fullstendig rett i da hun nylig kritiserte Donald Trumps Syria-politikk.

Det russiske flyvåpenet har også rettet harde angrep mot HTS og den tyrkiskstøttede terrororganisasjonen Tyrkestan Islamic Party i Latakia. Den tyrkiskstøttede Free Syrian Army har på sin side angrepet russiske styrker med artilleri i det nordlige Aleppo. Så det er ingen grunn til å tro at terroristenes nederleg er umiddelbart forestående. De har fått inn så mye våpen og militært materiell og nye rekrutter fra Tyrkia og sine andre allierte at de kan holde det gående en god stund til.

Men når Khan Sheikhoun blir frigjort åpnes veien for en mulig rask framrykking for den syriske hæren fram mot knutepunktet for hovedveiene M4 og M5, som er Aleppos livsnerver vestover og sørover.

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.