Terroristene i Idlib nedkjempes landsby for landsby

0
Detaljkart fra det sørlige Idlib som viser den syriske hærens framrykking mot terroristene. Kilde Southfront

Det er ikke mye nytt som kommer ut fra Syria via hovedstrømsmediene. Det kan tas som et sikkert tegn på at det ikke går så bra med deres foretrukne «opprørere», det vil si terroristene i HTS, det vil si al-Qaida, og deres allierte.

Nettstedet Southfront følger kampene i Syria i stor detalj, og er kjent for å rapportere om både framganger og tilbakeslag for Syrias regjeringsstyrker og deres allierte. I flere måneder har de rapportert noe som nærmest har vært en stilliongskrig, men nå later det til at den syriske regjeringshæren gjør en del viktige framganger i Hama og Idlib. 11. august frigjorde de for eksempel landsbyen al-Hobait i det sørlige Idlib fra HTS. Frigjøringa av denne landsbyen regnes som et hardt slag mot terroristenes stillinger i regionen og Southfront mener at deres posisjoner nå bryter raskt sammen.

Landsbyene Sukayk og Tal Sukayk ble frigjort et par dager tidligere. Også i den nordlige delen av Latakia-guvernementet har den syriske hæren gjort viktige framganger.

Den syriske hæren har også vist fram våpen som er erobret fra terroristene. Det er ingen tvil om at terroristenes oppdragsgivere fortsetter å forsyne dem med våpen og utstyr:

En video viser også en konvoi av terrorister som angivelig kommer fra Tyrkia til Hama:

Også MiddleEastEye har notert seg den syriske framgangen i Hama og Idlib.

Samtidig er det viktig å huske på at situasjonen er komplisert og at intervensjonsmaktene forsøker stadig nye taktikker for å forlenge det syriske folkets lidelser. USA har ikke trukket seg ut av Syria, slik Donald Trump lovte. Og Tyrkia støtter sine terrorister i Idlib og er klart for å rykke inn med egne regulære styrker for å redusere de kurdiske SDF-styrekenes posisjoner. USA og Tyrkia inngikk nylig en ulovlig avtale om å opprette en såkalt sikkerhetssone i det nordlige Syria, men det er opplagt Tyrkia som har mest å vinne på den.

Forrige artikkelUSA truer med å trekke ut troppene fra Tyskland. Flere tyske politikere: Flott, ta med dere atombombene i samme slengen!
Neste artikkelNyliberalismen har mött sitt motstycke, Kina