– Journalistene tenker likt, vanker i de samme miljøene og skriver det samme

2
Paul S. Amundsen: " Journalistene og fotografene har stort sett samme bakgrunn, tenker likt, bruker de samme kildene, vanker i de samme miljøene og skriver det samme upersonlige journalistspråket." Illustrasjon: Shutterstock

Fagbladet Journalisten har et intervju med fotografen Paul S. Amundsen som fortjener å bli lest av så mange som mulig. Amundsen treffer innertier når han karakteriserer dagens miljø blant norske journalister og fotografer:

– Hva irriterer deg aller mest med norske medier?

– Mediebransjen blir gradvis mer og mer identitetsløs og samlebåndspreget. Journalistene og fotografene har stort sett samme bakgrunn, tenker likt, bruker de samme kildene, vanker i de samme miljøene og skriver det samme upersonlige journalistspråket. Jeg savner gærninger, gamlinger, eksentrikere og melankolikere.

– Hva er den største utfordringen akkurat nå, for mediebransjen generelt og der du jobber?

– Jeg synes mangel på tilstedeværelse i hverdagen som leves der ute er et stort problem i alle redaksjoner. Journalistyrket er i for stor grad blitt en tilbaketrukket kontorjobb der alt for få stikker hodet ut av redaksjonen og tar en sjanse på at det skjer noe utenfor deres sosiale medienettverk. Lokalkontorene bør gjenreises, og vi må komme oss ut blant folk.

Trenger vi å tilføye noe?

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


Kommentarer

  1. Mediebransjen blir gradvis mer og mer identitetsløs og samlebåndspreget. Journalistene og fotografene har stort sett samme bakgrunn, tenker likt, bruker de samme kildene, vanker i de samme miljøene og skriver det samme upersonlige journalistspråket. Jeg savner gærninger, gamlinger, eksentrikere og melankolikere.

    Dette var da en hyggelig oppfordring til PermaLivs videre arbeide. Regner med at bloggen min blir shadow-bannet så det ryker, dessuten holder jeg jo på på en eldgammel plattform, rart at Google ikke tar ned hele greia? Det eneste jeg nok mangler litt på er “gærninger”, men dette blir mer enn oppveid med en voldsom melankoli. For tiden trives jeg mest med bruddstykke-fotografering. De store panoramaer funker liksom ikke lenger, i et land som har gått i knas.

  2. Fatter ikke hvorfor noen klager på media vi ( Eliten ) kontrollerer som Gro Harlem sa.

    DET ER ELITEN SOM EIER MEDIA OG SÅ KLART VIL DE ALDRI SKRIVE NOE SOM SETTER DEM SELV ELLER DE EKSTREME PLANENE DERES I NEGATIVT SØKELYS.

    Har ikke lest eller sett MSM på over 10 år og kommer ALDRI til å gjøre det heller.

    Hvorfor noen betaler penger for å bli hjernevasket er for meg helt uforståelig, men det viser jo bare hvor effektiv hjernevask maskineriet til eliten er.

Fortsett diskusjonen på forum.steigan.no

Deltakere