– Journalistene tenker likt, vanker i de samme miljøene og skriver det samme

0
Paul S. Amundsen: " Journalistene og fotografene har stort sett samme bakgrunn, tenker likt, bruker de samme kildene, vanker i de samme miljøene og skriver det samme upersonlige journalistspråket." Illustrasjon: Shutterstock

Fagbladet Journalisten har et intervju med fotografen Paul S. Amundsen som fortjener å bli lest av så mange som mulig. Amundsen treffer innertier når han karakteriserer dagens miljø blant norske journalister og fotografer:

– Hva irriterer deg aller mest med norske medier?

– Mediebransjen blir gradvis mer og mer identitetsløs og samlebåndspreget. Journalistene og fotografene har stort sett samme bakgrunn, tenker likt, bruker de samme kildene, vanker i de samme miljøene og skriver det samme upersonlige journalistspråket. Jeg savner gærninger, gamlinger, eksentrikere og melankolikere.

– Hva er den største utfordringen akkurat nå, for mediebransjen generelt og der du jobber?

– Jeg synes mangel på tilstedeværelse i hverdagen som leves der ute er et stort problem i alle redaksjoner. Journalistyrket er i for stor grad blitt en tilbaketrukket kontorjobb der alt for få stikker hodet ut av redaksjonen og tar en sjanse på at det skjer noe utenfor deres sosiale medienettverk. Lokalkontorene bør gjenreises, og vi må komme oss ut blant folk.

Trenger vi å tilføye noe?

Forrige artikkelBedraget: – «Deltakelse, påvirkning og organisering»
Neste artikkelBrannene i Brasil kan bli katastrofale