Google sporer deg, sjøl når telefonen din er i flymodus

5

Vi vet at Google spionerer på oss. Her er en video som viser hvor mye de sporer oss via telefonene våre.

Google manipulerer søkeresultater manuelt

Er det venstre å hylle Google-sensur?

Google bruker mest penger på lobbyvirksomhet

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


Kommentarer

 1. Og Googles fødselshjelper var CIA… Google er instrument for overvåking og informasjonsinnhenting om enkeltpersoner og grupper de ikke engang kunne drømme om for bare få år siden. Informasjon det tok en etterretningsorganisasjon år å samle inn, får de nå på minutter. Til og med tidspunktet når personen gikk ut av bilen ble logget, flymodus eller ikke. Skremmende.

  En kan spekulere om ikke produsentene av mobiltelefonene må samarbeide med CIA, for det kan ikke være teknisk umulig å hindre radiosignaler å sende fra telefonen. Brukerne tror at signaler fra telefonen er avstengt i flymodus, men det er de som videoen viser beviselig ikke.

  Er de da avstengt når en har trykket på av-knappen, eller sender de feks posisjonsdata også når brukeren tror den er avstengt? Må en ta ut batteriet for å være sikker på av mobilen ikke sender informasjon? Forresten, på flere mobiler får en ikke tatt ut batteriet på en lett måte heller. Hvem eier mobiltelefon-produsentene, og hvem styrer CIA?

  Svaret på det er nok at det er det samme interessefellesskapet som vil styre verden, og overvåke alle enkeltpersoner gjennom hele døgnet. En moderne mobil blir som en ekstern chip, det neste blir vel et chip-implantat for alle, og da kan en heller ikke få tatt ut batteriet.

 2. Avatar for aford aford says:

  Jeg skal avholde meg fra å si noe om Apple og iPhone her, men når det gjelder den overlegent største plattformen på mobilsida, Googles Android OS, trenger man ikke spekulere mye på den saken. Hvor mye det er snakk om og nøyaktig hva samarbeidet innebærer er selvfølgelig hemmelig, men hvis du tar som utgangspunkt at Google/ Alphabet og deres ulike tjenester og produkter bl.a. er en teknologisk, sukkerdrasjert front end for amerikansk etterretning, som f.eks. CIA og NSA, så MÅ hardwareprodusentene samarbeide med CIA, for de må jo definitivt samarbeide med Google.for å kunne få solgt telefonene sine. Et kjent krav Google har til Samsung, Sony, HTC og alle de andre som ikke heter Nexus (Googles eget telefonmerke, som derfor ikke behøver å tvinges), er at for å få lov å kjempe om sin plass i mobilmarkedet med apparater som kjører Android, må produsentene la Googles og utvalgte partneres (f.eks. Microsoft og Facebook) apper være pre-installert på telefonene som sk. systemapper, noe som innebærer at det store flertall av brukerne (alle som ikke er Android-geeks som rooter mobilen, skaffer appene sine fra alternative, ikke Google-autoriserte kilder og klarer å komme rundt problemet ved hjelp av spesiell teknisk kompetanse) ikke kan avinstallere disse, i beste fall kan de kun sk. “deaktiveres”, dvs. at appen strippes for alle oppdateringer og settes tilbake til grunnversjonen, og fjernes fra en del lister i en del menyer i innstillingene. Produsentene tvinges altså til å tvinge sine kunder til å måtte godta disse appenes tilstedeværelse og plasstyveri på sine telefoner, enten brukerne vil ha dem eller ei. Straffen hardwareprodusentene får hvis de ikke lystrer, men skulle få den skamløse idėen å ville sende telefoner uten f.eks. Google Play Music eller FB-appen ut på markedet, er at telefonen da vil nektes tilgang til Googles app-butikk Play Store, noe som altså ville gjort disse telefonene helt ubrukelige for nesten alle potensielle kunder.

  For noen år siden kom det frem at utallige skipslaster med populære routere, også til hjemmebruk, fra firmaer som f.eks. Linksys, etter ankomst USA, ble kjørt ut til forhandlerne, men via en liten omvei og noen dagers forsinkelse, for først å modifiseres på et av myndighetenes anonyme verksteder så bakdøra skulle være godt ulåst før de ble solgt og tatt i bruk.

  Likeledes er det dokumentert at i hvert fall visse kategorier av de gamle, roterende harddiskene til PC’ er og servere; fra gigantprodusenter som f.eks. Seagate, hadde firmware med innebygget spionvare, og dette var noe ingen brukere hadde mulighet til hverken å påvise eller gjøre noe med. Slik dette var kamuflert og ikke dokumentert, var det sogar en liten bragd med loddebolt, måleinstrument, signalgenerator og øvrige testinstrumenter å klare å påvise det, selv for noen av de mest skarpskodde på feltet.

  Firmware er generelt et suverent og godt beskyttet gjemmested der ikke mange utafor laben der den er skrevet vet eller kan si stort på maskinnivå om hva som skjer. Nok en festlig ting å ta med i ens visjoner for en fremtid full av 5G og The Internet of Shit Things som skal ha sin firmware oppdatert eller omprogrammert. Eller bare bli brukt.

 3. Google er også tredjepart i disqus systemet .

Fortsett diskusjonen på forum.steigan.no

Deltakere