Google manipulerer søkeresultater manuelt

0

I et vitnemål for Kongressen i USA i desember 2018 sa toppsjef Sundar Pichai i Google at «Vi jobber i stor skala, vi gå ikke manuelt inn på noe særskilt søkeresultat.»

Dette viser seg å være løgn. Dokumenter viser at Google, som er verdens største søkemotor, arbeider med hemmelige og manuelle svartelister. Svartelistinga skal foreløpig ha rammet mest konservative nettsteder, skriver PJmedia.

Robert Epstein, som jobber vitenskapelig med å studere søkemotorer og manipulasjon sier at han og hans gruppe forskere har beviser for at Sundai løy for Kongressen. Epsteins gruppe har avdekket ti slike svartelister.

En sentral person i Google skrøt i 2016 av at selskapet hjalp Hillary Clinton med å skaffe seg mer støtte i spansktalende miljøer.

At Google er et politisk verktøy kan det ikke være tvil om. Selskapet har tette forbindelser til USAs etterretningstjenester og opptrer deretter:

Google hjelper Pentagon i utvikling av dronekrigen

Google vil gjøre det vanskeligere å finne russiske medier

Google driver sensur av venstreorienterte nettsider

Google eies av selskapet Alphabet som er verdens største IT-selskap og et av de mektigste selskapene i verden. De største eierne i Alphabet er «de vanlige mistenkte»: Vanguard, BlackRock, State Street og Fidelity. Oljefondet har en eierpost på 0,92 prosent i selskapet, eller 57,6 millliarder kroner.

Les mer om Google på steigan.no her.

Du trenger den uavhengige og kritiske journalistikken, klikk her for å være med på å styrke den, eller bruk konto 9001 30 89050  eller Vipps: 116916

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


DEL
Forrige artikkelPostomdeling annenhver dag. 1500 jobber går tapt.
Neste artikkelJulian Assange er arrestert
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).