The Guardian slettet jødisk opprop til støtte for Labour

0
Jeremy Corbyns prinsippfaste kritikk av Israels okkupasjonspolitikk har falt sionister i Israel og Storbritannia tungt for brystet. Derfor prøver de å spolere valget for ham.

Mer enn hundre framtredende jødiske personligheter undertegnet et opprop til støtte for Labour-parlamentarikeren Chris Williamson som er blitt anklaget for «antisemittisme». Blant underskriverne av det åpne brevet er Noam Chomsky MIT, Norman Finkelstein foreleser og forfatter, Ed Asner skuespiller, Richard Falk, professor Princeton University, Leah Lavene og Jenny Manson Jewish Voice for Labour. Den fulle lista over underskrivere ligger her.

Jødisk støtte til Chris Williamson

Oppropet har tittelen «Jewish support for Chris Williamson» og kan leses i sin helhet her.

Vi undertegnede, alle jøder, skriver dette til støtte for Chris Williamson og for å få fram vår misnøye med det nylige brevet som er organisert av Tom Watson og undertegnet av parlamentarikere fra Labour og medlemmer av Overhuset og som tar til orde for å få ham suspendert.

Chris Williamson har ikke sagt at partiet har vært for «unnskyldende når det gjelder antisemittisme» slik det feilaktig hevdes i mediene. Han har helt korrekt slått fast at Labour har gjort mer enn noe annet parti når det gjelder å bekjempe antisemittisme og at partiet derfor burde være mindre unnskyldende. Et slikt angrep på Jeremy Corbyns støttespillere tar sikte på ikke bare å undergrave partiledelsen i Labour, men også alle deres pro-palestinske medlemmer.

Dette unike oppropet avsluttes slik:

Vi oppfordrer Labour til å gjenoppta Chris Williamson og å slutte å forfølge slike medlemmer på grunnlag av falske anklager om antisemittisme.

Tatt inn i The Guardian og så slettet

Dette brevet er en viktig meningsytring i en veldig betent og aktuell debatt, så det skulle bare mangle at det ikke skulle tas inn i mediene. Men det som så skjedde var at brevet først ble publisert på nettsidene til The Guardian – for så å bli slettet. Redaksjonen oppgir at brevet ble slettet fordi det inneholdt unøyaktigheter i lista over underskrivere og at en organisasjon sier at den ikke har bekreftet sin deltakelse.

Organisasjonen Jewish Voice for Labour innrømmer at det var et par mindre feil på lista, men det kunne naturligvis ha vært rettet opp gjennom å legge ut en ny og korrigert versjon av brevet. De peker også på at det ikke er første gang The Guardian sletter brev fra jøder som støtter Labour. Blant annet har avisa nektet å ta inn dette brevet fra 200 jødiske kvinner som skrev at de var sjokkert og rasende over avisas støtte til kampanjen mot Corbyn.

Også BBC er propagandaorgan

I kampanjen mot Corbyn har også BBC kastet seg på. Programmet Panorama hevdet nylig at Labour under Corbyns ledelse er blitt «institusjonelt antisemittisk». Jonathan Cook tar for seg programmet her. Partiledelsen i Labour har tatt avstand fra anklagene og har levert en skarp klage til BBCs ledelse.

Jewish Voice for Labour skriver om programmet at det er

«skammelig at BBC har sluttet seg til en velregissert kampanje hvis hovedmål helt tydelig er å hindre Jeremy Corbyn fra å bli statsminister for en Labour-regjering som forplikter seg for sosialisme.»

Kommentar:

Det er ingen tvil om at det pågår en ondskapsfull og løgnaktig kampanje mot Labour og Jeremy Corbyn. Vi har våre reservasjoner mot Corbyns politikk, og ikke minst det at han nylig har sviktet Labours løfte om å stå ved resultatet av Brexit. Men det er ikke det sentrale her. Det sentrale er at mektige krefter bruker det kraftige stempelet «antisemittisme» både for å kvele enhver kritikk av Israel, og for å hindre en mer sosialt progressiv økonomisk politikk i Storbritannia. En av disse mektige kreftene er USAs utenriksminister Mike Pompeo.

Mike Pompeo vil hindre Corbyn i å bli valgt

I denne situasjonen er det viktig at nettopp jøder fordømmer bruken av «antisemittisme» mot Corbyn. Deres stemmer er farlige for denne svertekampanjen, og derfor er det opportunt for The Guardian og andre å kvele dem.

Den isrealske skribenten Gideon Levy skrev i 2018 en hyllest til Corbyn i den israelske avisa Haaretz. Han roser ham for mot og for å kjempe for verdier han har stått for hele livet. «Han stemte mot krigen i Irak, mot kjernefysiske våpen og mot det britiske styret i Nord-Irland. Han var aktiv i Amnesty mot Augusto Pinochet og ble arrestert i anti-apartheid demonstrasjoner i Sør-Afrika,» skriver Levy, som også skriver at en person med slikt mot og slike holdninger ikke ville ha kommet noen vei i Israel.

– Sionistene har tatt ut en kontrakt på Corbyn og vil hindre ham i å bli valgt

Vi har også vist at det britiske forsvarsdepartementet i hemmelighet har engasjert seg i svertekampanjen mot Corbyn.

Den britiske staten driver hemmelig finansiering av kampanjen mot Corbyn

KampanjeStøtt oss
Forrige artikkelHvorfor er Lars Gule så opptatt av å unnskylde Israel?
Neste artikkelVladimir Zelenskij og Vladimir Putin er enige om å forhandle