Den britiske staten driver hemmelig finansiering av kampanjen mot Corbyn

0
Nettsidene til Institute of Statecraft er ikke akkurat informative, men hvis man graver litt finner man interessant stoff.

I Storbritannia har det i lang tid pågått en svært skitten kampanje mot Labour-leder Jeremy Corbyn, ikke minst anført av sionistiske grupper. Og nå har den britiske regjeringa innrømt at ikke bare utenriksdepartementet, men også hæren og forsvarsdepartementet har finansiert Institute for Statecraft, som står bak denne kampanjen.

Vi har tidligere skrevet om The Integrity Initiative, som er opprettet av Storbritannia, USA og NATO for ådrive ideologisk krigføring. Initiativet er en avlegger av Institute of Statecraft og har fått betydelige summer fra det britiske utenriksdepartementet. En av bidragsyterne har vært Facebook.

Den britiske regjeringa driver et hemmelig medieprogram for å sverte Russland

Dette «instituttet» holder til i en nedlagt fabrikk i Skottland ved Fife, og derfra har de sendt ut sin edderog galle for å skitne til Corbyn og Labour.

Denne saka er naturligvis prinsipielt ekstremt alvorlig. Hvis et regjerende parti bruker skattepenger til å lage hemmelige svertekampanjer mot opposisjonen, så kan man stille spørsmål om hvor mye det er igjen av demokratiet.

Og det later til at det er akkurat det som er skjedd. Og den britiske regjeringa har vært nødt til å ta anklagene så alvorlig at den har bedt om en undersøkelse av påstandene. Dette er nok mest for å vinne tid, for dersom en vil undersøke det, er det bare å gå inn på det britiske parlamentets hjemmesider og lese redegjørelsen fra forsvarsdepartementet. Der heter det:

«In Financial Years 2016-17 and 2017-18, the Armed Forces Covenant FundTrust’s Local Grants Programme awarded a total of £177,650 to 12 separate small projects run by the Shared Outcomes Programme, an initiative of the Institute for Statecraft which works with young people (aged 14 – 18) from minority communities in areas facing economic and social challenge and aims to increase participants’ life opportunities and support them in fulfilling their potential. The Shared Outcomes projects enable young people to take part in challenging activities such as assault courses, night navigation exercises and camping while visiting an Army base, and other activities designed to improve community cohesion. In addition, in 2017 the Army made a single payment of £6,800 to the Institute for Statecraft for specialist training.»

Men Foreign Office vet råd. Etter to dagers undersøkelse kan de nemlig slå fast at disse pengene som de vitterlig ga til Institute for Statecraft og Integrity Initiative gikk ikke til deres twitterkonto. Man har altså funnet en måte å spore penger på slik at man vet at akkurat de pengene ikke gikk til svertekampanjen mot Corbyn.

Men Emily Thornberry fra Labour ga seg ikke. Hun kunne legge fram prosjektplanen fra Institute for Statecraft der de søkte utenriksdepartementet om penger, og der sto det at pengene skulle brukes til deres aktivitet på sosiale medier, og spesielt Twitter.

Her har vi altså noe så elegant som en påvist konspirasjon, eller en bekreftet konspirasjonsteori, om man vil. Hva skal den liberale venstresida gjøre med dette? De liker jo Corbyn, men de mener samtidig at konspirasjoner ikke finnes, siden vi trygt kan tro på alt myndighetene og det hemmelige politiet sier til oss. Er det viktigste å støtte Corbyn mot sammensvergelsene mot ham eller å dekke over dem? No vert det spanande!

Det hører med i historien at denne organisasjonen som driver denne svertekampanjen også har forgreininger til Norge. Det går også fram av deres egne dokumenter at de har bygd klynger i 35 land, og blant dem Norge. Den norske klyngen ledes av en «tidligere statstjenestemann» og har ei gruppe i Oslo og en annen i Tromsø. Prinsippet for disse gruppene er at de skal jobbe via journalister som på diskret vis planter artikler i mediene på oppdrag fra det britiske programmet.

Den norske «klyngen» består av Kate Hansen Bundt, Den norske Atlanterhavskomité, Tor Bukkvoll, Forsvarets forskningsinstitutt, Henning-Andre Søgaard, Forsvarets forskningsinstitutt, Kristen Ven Bruusgard, Institutt for forsvarsstudier, samt en leder som ikke er navngitt.


KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.