Den britiske staten driver hemmelig finansiering av kampanjen mot Corbyn

0
Nettsidene til Institute of Statecraft er ikke akkurat informative, men hvis man graver litt finner man interessant stoff.

I Storbritannia har det i lang tid pågått en svært skitten kampanje mot Labour-leder Jeremy Corbyn, ikke minst anført av sionistiske grupper. Og nå har den britiske regjeringa innrømt at ikke bare utenriksdepartementet, men også hæren og forsvarsdepartementet har finansiert Institute for Statecraft, som står bak denne kampanjen.

Vi har tidligere skrevet om The Integrity Initiative, som er opprettet av Storbritannia, USA og NATO for ådrive ideologisk krigføring. Initiativet er en avlegger av Institute of Statecraft og har fått betydelige summer fra det britiske utenriksdepartementet. En av bidragsyterne har vært Facebook.

Den britiske regjeringa driver et hemmelig medieprogram for å sverte Russland

Dette «instituttet» holder til i en nedlagt fabrikk i Skottland ved Fife, og derfra har de sendt ut sin edderog galle for å skitne til Corbyn og Labour.

Denne saka er naturligvis prinsipielt ekstremt alvorlig. Hvis et regjerende parti bruker skattepenger til å lage hemmelige svertekampanjer mot opposisjonen, så kan man stille spørsmål om hvor mye det er igjen av demokratiet.

Og det later til at det er akkurat det som er skjedd. Og den britiske regjeringa har vært nødt til å ta anklagene så alvorlig at den har bedt om en undersøkelse av påstandene. Dette er nok mest for å vinne tid, for dersom en vil undersøke det, er det bare å gå inn på det britiske parlamentets hjemmesider og lese redegjørelsen fra forsvarsdepartementet. Der heter det:

«In Financial Years 2016-17 and 2017-18, the Armed Forces Covenant FundTrust’s Local Grants Programme awarded a total of £177,650 to 12 separate small projects run by the Shared Outcomes Programme, an initiative of the Institute for Statecraft which works with young people (aged 14 – 18) from minority communities in areas facing economic and social challenge and aims to increase participants’ life opportunities and support them in fulfilling their potential. The Shared Outcomes projects enable young people to take part in challenging activities such as assault courses, night navigation exercises and camping while visiting an Army base, and other activities designed to improve community cohesion. In addition, in 2017 the Army made a single payment of £6,800 to the Institute for Statecraft for specialist training.»

Men Foreign Office vet råd. Etter to dagers undersøkelse kan de nemlig slå fast at disse pengene som de vitterlig ga til Institute for Statecraft og Integrity Initiative gikk ikke til deres twitterkonto. Man har altså funnet en måte å spore penger på slik at man vet at akkurat de pengene ikke gikk til svertekampanjen mot Corbyn.

Men Emily Thornberry fra Labour ga seg ikke. Hun kunne legge fram prosjektplanen fra Institute for Statecraft der de søkte utenriksdepartementet om penger, og der sto det at pengene skulle brukes til deres aktivitet på sosiale medier, og spesielt Twitter.

Her har vi altså noe så elegant som en påvist konspirasjon, eller en bekreftet konspirasjonsteori, om man vil. Hva skal den liberale venstresida gjøre med dette? De liker jo Corbyn, men de mener samtidig at konspirasjoner ikke finnes, siden vi trygt kan tro på alt myndighetene og det hemmelige politiet sier til oss. Er det viktigste å støtte Corbyn mot sammensvergelsene mot ham eller å dekke over dem? No vert det spanande!

Det hører med i historien at denne organisasjonen som driver denne svertekampanjen også har forgreininger til Norge. Det går også fram av deres egne dokumenter at de har bygd klynger i 35 land, og blant dem Norge. Den norske klyngen ledes av en «tidligere statstjenestemann» og har ei gruppe i Oslo og en annen i Tromsø. Prinsippet for disse gruppene er at de skal jobbe via journalister som på diskret vis planter artikler i mediene på oppdrag fra det britiske programmet.

Den norske «klyngen» består av Kate Hansen Bundt, Den norske Atlanterhavskomité, Tor Bukkvoll, Forsvarets forskningsinstitutt, Henning-Andre Søgaard, Forsvarets forskningsinstitutt, Kristen Ven Bruusgard, Institutt for forsvarsstudier, samt en leder som ikke er navngitt.


Forrige artikkelSenatet i USA vil stoppe støtten til krigen i Jemen
Neste artikkelDe gule vestene gjør klar for femte akt
Pål Steigan
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).