– Sionistene har tatt ut en kontrakt på Corbyn og vil hindre ham i å bli valgt

0
Jeremy Corbyns prinsippfaste kritikk av Israels okkupasjonspolitikk har falt sionister i Israel og Storbritannia tungt for brystet. Derfor prøver de å spolere valget for ham.

Den israelske skribenten Gideon Levy har publisert en hyllest til den britiske Labour-lederen Jeremy Corbyn i den israelske avisa Haaretz. Han roser ham for mot og for å kjempe for verdier han har stått for hele livet. «Han stemte mot krigen i Irak, mot kjernefysiske våpen og mot det britiske styret i Nord-Irland. Han var aktiv i Amnesty mot Augusto Pinochet og ble arrestert i anti-apartheid demonstrasjoner i Sør-Afrika,» skriver Levy, som også skriver at en person med likt mot og slike holdninger ikke ville ha kommet noen vei i Israel.

Om den giftige og aggressive kampanjen mot Jeremy Corbyn skriver Levy:

«Det jødiske etablissementet i Storbritannia og Israels propaganda har tatt ut en kontrakt på ham for å hindre ham i å bli valgt: Han er anti-semitt, Labour er anti-semittisk, jødenes liv i Storbritannia er i «eksistensiell fare», intet mindre, slik tre britisk-jødiske aviser skrev i en felles lederartikkel.

Mens situasjonen for enhver jøde i Storbritannie er bedre, tryggere, mer likestilt og friere enn vilkårene for enhver arabisk innbygger i Israel, for ikke å snakke om palestinere i de okkuperte områdene. Likevel har det jødiske etablissementet lagd et slikt oppstyr mot Corbyn.

Den israelske pressa har også fortet seg med å delta i denne kampanjen og for å stemple alt som har med Labour å gjøre som anti-semittisk.»

«La det være sagt: Corbyn er en prinsippfast og sterk motstander av Israels okkupasjonspolitikk. Det er hans rett, og som en sann venstremann er det hans plikt.»

Vi mener at beundringen for Corbyn, også her i Norge, er en smule overdrevet. Men når det gjelder de angrepene han blir utsatt for fra sionistisk hold, så hører de ingen steder hjemme, og Corbyn bør få all mulig støtte mot denne svertekampanjen fra sionistenes side.

Forrige artikkelFemmaktsavtale om Kaspihavet
Neste artikkelNettsteder som dekker Venezuela ble avpublisert av Facebook
Pål Steigan
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).