Ny versjon av «Call of Duty» mobiliserer til støtte for White Helmets

0
Call of Duty – Modern Warfare mobiliserer til støtte for White Helmets. Skjermdump fra offisiell trailer.

«Call of Duty – Modern Warfare» er et meget populært spill av typen «skyt dem ned alle sammen». Det kommer nå med en ny versjon der propagandaen for White Helmets er alt annet enn subtil.

Den offisielle traileren ble nylig lansert, og der ser man klart hvordan White Helmets er vevd inn i historien blant heltene. Caitlin Johnstone kommenterer dette:

For å være klar på det: karakterene i spillet er sikkert utformet for å likne White Helmets i Syria og de er der sikkert for å øke støtten til og interessen for denne gruppa. Hvordan kan jeg vite det så sikkert? Fordi spillmakeren uttrykkelig sa det:

«Kurosaki sier at han vil at «Call of Duty» skal bli omtalt på linje med de beste krigsfilmene, og at han håper at «Modern Warfare» vil inspirere fans til å se de opprivende og øyeåpnende dokumentarene «The White Helmets» eller «Last Man i Aleppo»», skriver LA Times.

Og da er det jo på sin plass enda en gang å vise til hva «White Helmets», slik The Corbett Report gjør i denne dokumentaren:

Og her:

Vanessa Beeley -The tale of the White Helmets in the Western media, on the ground in Syria and beyond

Den berømte journalisten John Pilger har kalt White Helmets en «komplett propagandakonstruksjon». Det er ikke første gang populære skytespill blir brukt til å fremme Pentagons agenda. Max Blumenthal har vist hvordan propaganda for regimeskifte i Venezuela har brukt skytespillmetoder for å popularisere drap på presidenten og sabotasjeaksjoner mot kraftverk:

Call of Duty er integrert i det som kan kalles «det militære underholdningskomplekset», slik Simon Parkin skrev for noen år siden i The Guardian:

Dave Anthony, som var forfatter og produsent for en tidligere versjon av Call of Duty forteller hvordan han ble kontaktet av den tidligere Pentagon-mannen Steve Grundman for å bli med i et Pentagon-panel som skulle diskutere virkelig krigføring. Deretter ble han rekruttert inn som konsulent for Atlantic Council, NATOs tenketank.

CIA og Pentagon har i mange tiår infiltrert Holywood og brukt film og video til sine formål, slik det blant annet blir vist i denne artikkelen i Movieline.

Derfor er det helt i tråd med tradisjonen og tenkemåten der i gården at den nye versjonen av «drep syrerne sammen med White Helmets» snart kommer til et gutterom nær deg.

Les også:

Dokumenter viser hvordan Hollywood fremmer krig på vegne av Pentagon, CIA og NSA

Alliansen Hollywood-Pentagon og militainment

Forrige artikkelNår mediene kaster burkaen
Neste artikkelDen tyske okkupasjonen av Frøya får fortsette