Ny versjon av «Call of Duty» mobiliserer til støtte for White Helmets

3
Call of Duty – Modern Warfare mobiliserer til støtte for White Helmets. Skjermdump fra offisiell trailer.

«Call of Duty – Modern Warfare» er et meget populært spill av typen «skyt dem ned alle sammen». Det kommer nå med en ny versjon der propagandaen for White Helmets er alt annet enn subtil.

Den offisielle traileren ble nylig lansert, og der ser man klart hvordan White Helmets er vevd inn i historien blant heltene. Caitlin Johnstone kommenterer dette:

For å være klar på det: karakterene i spillet er sikkert utformet for å likne White Helmets i Syria og de er der sikkert for å øke støtten til og interessen for denne gruppa. Hvordan kan jeg vite det så sikkert? Fordi spillmakeren uttrykkelig sa det:

«Kurosaki sier at han vil at «Call of Duty» skal bli omtalt på linje med de beste krigsfilmene, og at han håper at «Modern Warfare» vil inspirere fans til å se de opprivende og øyeåpnende dokumentarene «The White Helmets» eller «Last Man i Aleppo»», skriver LA Times.

Og da er det jo på sin plass enda en gang å vise til hva «White Helmets», slik The Corbett Report gjør i denne dokumentaren:

Og her:

Vanessa Beeley -The tale of the White Helmets in the Western media, on the ground in Syria and beyond

Den berømte journalisten John Pilger har kalt White Helmets en «komplett propagandakonstruksjon». Det er ikke første gang populære skytespill blir brukt til å fremme Pentagons agenda. Max Blumenthal har vist hvordan propaganda for regimeskifte i Venezuela har brukt skytespillmetoder for å popularisere drap på presidenten og sabotasjeaksjoner mot kraftverk:

Call of Duty er integrert i det som kan kalles «det militære underholdningskomplekset», slik Simon Parkin skrev for noen år siden i The Guardian:

Dave Anthony, som var forfatter og produsent for en tidligere versjon av Call of Duty forteller hvordan han ble kontaktet av den tidligere Pentagon-mannen Steve Grundman for å bli med i et Pentagon-panel som skulle diskutere virkelig krigføring. Deretter ble han rekruttert inn som konsulent for Atlantic Council, NATOs tenketank.

CIA og Pentagon har i mange tiår infiltrert Holywood og brukt film og video til sine formål, slik det blant annet blir vist i denne artikkelen i Movieline.

Derfor er det helt i tråd med tradisjonen og tenkemåten der i gården at den nye versjonen av «drep syrerne sammen med White Helmets» snart kommer til et gutterom nær deg.

Les også:

Dokumenter viser hvordan Hollywood fremmer krig på vegne av Pentagon, CIA og NSA

Alliansen Hollywood-Pentagon og militainment

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


Kommentarer

  1. Call of Duty har slikt å føre. Deres annen verdenskrig ble vunnet av en Scarlett Johansen klone.
    Etter en kort konferanse med husets spill-ekspert, har jeg fått vite at spillet også får skylden for den svake tjeneste-rekrutteringen i Storbritannia, for etter å dødd tretti ganger i løpet av den første halvtimen, begynner spillerne å forstå at dette er noe som gjør seg best på gutterommet.

  2. De kan dra til helvette!

  3. Call of Duty er utgitt av selskapet ActiVision grunnlagt av Larry Kaplan, David Crane, Jim Levy, Bob Whitehead og Alan Miller, og CEO er Bobby Kotick. Som sparket 800 personer for å bedre overskuddet på 15,6 milliarder og få større bonuser til seg selv. En behøver ikke å undersøke så mye før det er klart at spillindustrien er grunnlagt og styrt og eiet av det samme folket som eier MSM, vestlig presse og media forøvrig.

    Spillindustrien og Hollywood er ikke det første en tenker på når det gjelder mediepåvirkning, men spillverdenen er en stor del av livet til titalls millioner unge vestlige mennesker, og påvirker dem som media ellers. Når mye av spillene som unge menn bruker mest tid på dreier seg om krig, er det ikke rart at CIA og Pentagon er interessert, for påvirkning ved at unge ubevisst får sympatier for parter i virkelighetens kriger blir åpenbar.

    Når de som spiller krigsspill dreper hundrevis eller tusener hver dag i sin virituelle verden, vil motforestillingene for å drepe hvis de tjenestegjør som soldater bli mindre, spillene kan brutalisere og forherde, og opposisjon mot eget land USAs og vestens krigføring blir mindre. Krig som løsning kan bli mer akseptert når en selv driver krig hver dag i en VR verden.

Fortsett diskusjonen på forum.steigan.no

Deltakere