Når mediene kaster burkaen

0
Erna Solberg bryr seg ikke om syriske barn. Her fra en begravelse av fire smågutter som ble drept av terroristene.

Hva kommer til syne?

Av Eva Thomassen.

Det er det ekte ansiktet til mediene vi får se. Og, hvordan ser det ut? Ser helt greit ut, men lukter råttent. Hykleriet sitter som et teflonbelegg og sminken er av den billige sorten. Kanskje det står på rensekremen at den er made in USA? Kanskje made in Israel?

Aldri før har vi sett hvordan mediene går over lik for en god historie som nå . Aldri før har vi sett hvordan barn blir utnyttet av mediene som barna fra Al-Hol-leiren i Syria. Der over 20 000 barn oppholder seg sammen med terrorister fra 60 land.

Fra begravelsen til fire små kamerater som ble drept mens de lekte i gata nå i mai…Flere av mødrene er enker av soldater som er drept i kamp mot nettopp IS. Disse barna hører vi ikke om. Disse mødrene omtales ikke. Denne sorgen skal ikke nå oss.

Skrikene fra mødrene til drepte og skadde syriske barn når ikke mediene og derfor heller ikke oss, folket. Det hadde ikke vært komplisert hvis mediene ville. Journalister fra hele den vestlige verden oppholder seg i Syria, det blir mye dødtid i påvente av nye historier fra Al-Hol leiren de kan koke suppe på, så hvorfor ikke vise ansiktene til ofrene for disse terroristene?

Bor det syrere i Syria?

Det er ikke viktig. Men, hvorfor er det ikke så nøye? Det er et spørsmål mediene snart burde svare på. Syrere har tryglet vestlige medier å komme til Syria for å se selv. De har ikke kommet- før nå. Og, hva ser de? Hva leter de etter? De leter etter et skup. De leter etter ansikter vi ikke får se. Ansikter som gråter gjennom burkaen og sier de lengter etter norsk natur.

Som forteller at sønnen har diaré. Som forteller at de reiste til Syria for å drive med humanitært arbeid. Som forteller at de bare var husmødre. Som forteller at bestefar vil ha meg hjem. Som forteller av de er ofre for IS! Alt dette får de norske terroristene si uimotsagt. Vi får høre rørende historier om besteforeldre som uimotsagt får si at datteren er offer for …ja, for hvem egentlig? Ofrene for alt annet enn oppveksten hjemme i Norge. Døtrene bare ble sånn. De havnet i dårlig selskap, ble lurt

De samme mediene som formidler at statsministeren holder pressekonferanse for å vise hvilken nasjon Norge er. En nasjon som tar vare på egne borgere. Som utsteder reisebevis og ID til barn hvis foreldre brente det norske passet og fikk utstedt et pass fra Kalifatet. Som  egentlig ikke vil hjem. Om, de fikk fortsette som «husmødre» hadde de gjort det helt til Kalifatet nådde Norge. Da ville det bli mange norske ofre, blant annet meg selv. Planen om Kalifatet er ikke død. Den ligger bare på vent. Som en sa – IS begynte også i det små…

Chartertur

Når mediene spør om fedrene til barna har alle damene fra 60 land samme historie å komme med. Han er drept eller forsvunnet eller «vet ikke». Når vi ser bilder av babyer så kan umulig fedrene ha vært døde eller forsvunnet for 9 måneder siden. Det har vært ett tilfelle av jomfrufødsel i dette området for lenge siden, men ikke flere enn det ene – før nå. At det finnes farløse graviditeter? At historiene om at de trodde de skulle på chartertur til Tyrkia og plutselig befant seg i Syria og plutselig i Raqqa og plutselig fant en mann som ville at kona skulle vaske tøy og lage mat. Dyrket i ørkenen. At man nærmest ble gravid mens ektefellen var på veg ut døra? Men, hvorfor alle disse barna? Var det mangel på prevensjon i Raqqa? At bistanden fra Norge faktisk ikke inneholdt prevensjon, men kuvøser skjenket av NORWAC?… smuglet inn i Syria. Til Raqqa.  Hvem bodde i Raqqa? I Raqqa bodde de norske mødrene. Jobben til kvinnene i IS var å føde neste generasjon jihadister. Da trenger man skikkelig fødeavdelinger.

Hvorfor pressekonferanse?

Fra direktesendt pressekonferanse hvor den alltid smilende Søreide forteller at det har vært en meget farefull «operasjon» å hente ut norske barn. Hun forteller oss at det er både kidnappinger, bombenedslag i områdene Al- Hol leiren ligger. At det var et «uforutsigbart» oppdrag. Søreide brukte folk fra Forsvaret. Mediene kunne ha spurt henne om hvorfor det var vanskelig for norske myndigheter og ta seg ulovlig inn i Syria når det ikke var det for flere hundre journalister? At det i realiteten ikke var farlig å oppholde seg i disse områdene. Mediene vet, Søreide vet. I stedet får mediene takk av Solberg for at de ikke skrev om denne bragden regjeringen stod for før nå.  Områdene er okkupert av nære og kjære allierte fra USA og den kurdiske bevæpnede militsen SDF. Å ta seg ulovlig inn i Syria, bryte alle internasjonale konvensjoner, ta med barn ut av et land uten i samarbeid med landets myndigheter er straffbart. Men, hvem bryr seg? Ikke mediene. De har felles interesse med regjeringen av å holde tett om dette. Det er mediene som har presset fram dette stuntet med å hente hjem norske barn. Derfor denne pressekonferansen for at mediene og alle aktørene som har slått politisk mynt på dette showet ble tilfredsstilt. Og, ikke minst gi Solberg arbeidsro fra dette traurige problemet hun uforvarende har fått i fanget. Hun har tapt krigen og nå vil leiesoldatene hjem. Og, de vil bli hentet av oppdragsgiveren. Med privatfly. Og, de kommer til å få det de ber om. Såpass må Solberg spandere på dem. 10 milliarder kroner rakk ikke til returbillett.

Det er helt korrekt det Solberg sier her. Det er bare det at hun ikke bryr seg. Før nå – før hun må. Før hun selv blir et offer. Det er seg selv hun mener ikke bør oppleve det hun opplever nå. Det gjør vondt å tape en krig.

Solberg ble bønnhørt før 9 måneder var gått… Før hun måtte si at norske barn er norske. Her fra nyttårstalen 2018.

Finnes det andre fortellinger fra Syria som når oss fra forsidene av mediene?

Vi ble minnet om jesidienes ufattelige historier om massakrene, massevoldtektene, torturen, slavehistoriene i fjor. Da fikk Nadia Murad Basee Taha  Nobels Fredspris.

Solberg gråt i Rådhuset under prisoverrekkelsen. Hvordan oppleves dette sirkuset de er vitne til fra den samme Solberg nå?

Hva gjør den samme Solberg nå ett år senere. Hun tar ikke de ekte ofrenes historier i sin munn. Mediene spør ikke verken seg selv eller Solberg eller disse mødrene hvorfor de sultet ihjel syriske barn. Hun får heller ikke spørsmål om hvorfor hun ikke tok med syriske barn til Norge i det chartrete flyet som ble omgjort til et sykehusfly. Ofrene for de norske terroristene. Det må ha vært plass til flere enn fem barn ombord?

Skal de syriske ofrene fortsatt være ansiktsløse? Har mediene tenkt på hvordan syriske ofre opplever dette hykleriet? Iscenesatt av de samme som har betalt disse damene å være del av den farligste terrorgruppa i historien. I denne råtne regimeskiftekrigen Norge har investert 10 milliarder kroner på, med våre skattepenger. Solberg har ikke spurt oss engang om vi synes det er greit at vi skal bruke lønna vår på denne krigen.

Syriske mammaer

Dette er hva syriske mammaer ønsker for barna sine. Det samme som vi ønsker for barna våre. Tenk om Solberg også ønsket det for syriske barn? Tenk om mediene ønsket å fortelle historier fra Syria. Om Syria.  Historier om mammaers opplevelser av å få landet og livet sitt invadert av Norge og norske terrorister…

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.