Den tyske okkupasjonen av Frøya får fortsette

0
Ryktene om norsk motstand mot München Stadtwerkes vindindustri på Frøya har også nådd tyske medier, som her i Süddeutsche Zeitung.

Kommunaldepartementet gir grønt lys til forsatt utbygging av vindindustri på Frøya, stikk imot det overveldende flertallet av innbyggernes ønsker. Det er det tyskkontrollerte selskapet Midgard Vind (eies av Stadtwerke München (70%) og Trønderenergi (30%)) som gjennomfører dette gigantprosjektet.

TrønderEnergi Vind har bare fungert som et startopp-selskap for det tyske selskapet. De hadde bare 30.000 i aksjekapitale da de fikk konsesjon. Nå er selskapet kjøpt opp av tyskerne, og de har ikke tenkt å la seg stoppe av folkelig motstand. Selskapet varsler tvert i mot erstatningskrav mot Frøya kommune for økonomiske tap på grunn av forsinkelsen. Bengt Eidem i TrønderEnergi sier:

— Forsinkelsene som har oppstått skaper bare tapere fordi dette til syvende og sist blir en stor ekstraregning som må dekkes av noen, sier Bengt Eidem. Det er dessverre sannsynlig at Frøya kommune vil lide økonomisk tap på grunn av dette, fordi vi blir nødt til å holde kommunen ansvarlig for de forsinkelsene som har oppstått på grunn av kommunens urettmessige vedtak om byggestopp, sier Eidem.

Motstandsleder Hans Anton Grønskag sier til Adresseavisen: – Jeg er sliten, trist og forbanna.

Lene Skarsvåg i Aksjonsgruppa mot vindkraft på Frøya forteller til enerWE at siste ord ikke er sagt i saken.

— Vindkraftutbygginga på Frøya skal stoppes, sier hun. I påvente av dette skal alle naturødeleggelser dokumenteres.

Aksjonsgruppa mener Statsforvaltningen og departementet bruker løgn og udokumenterte påstander som argument for å gi utbygger medhold i anleggsstart.

— Vi forventer at Frøya kommune går til søksmål mot staten ved fylkesmannen og kommunal- og moderniseringsdepartementet.

Regjeringa Solberg har lagt til rette for at den tyske okkupasjonen av Frøya kan gjennomføres mot folkeviljen. Noen synes kanskje at vi tar for sterkt i når vi kaller det en tysk okkupasjon. Men hva skal man kalle det når et utenlandsk selskap fullstendig overkjører folkeviljen og gjennomfører en hensynsløs ødeleggelse av et lokalsamfunn?

Dette vil bli brukt for å rulle over lokalsamfunn etter lokalsamfunn over hele Norge. Det er derfor på høy tid at motstanden mot dette overgrepet mot norsk natur og norske lokalsamfunn styrker seg kraftig. Motstanderen har ekstremt mye kapital og kan kjøpe de juristene og politikerne de måtte trenge.

Les også:

– Vindkraft – en energipolitisk skandale

Mot folkeviljen: Ber staten sikre vindkraft-utbygging på Frøya

Les om vindkraft på steigan.no her.


Blant dem som anbefaler steigan.no er:

Bli med på å utvikle den uavhengige og kritiske journalistikken. Klikk her!

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.