Juan Guaidós indre krets avslørt for massiv svindel med humanitær støtte

0
Kuppmaker Juan Guaidó taler til noen av desertørene. (@jguaido)

En ny rapport som er forfattet av den markante anti-Maduro redaktøren Orlando Avendaño avslører hvordan folk i kuppmaker Juan Guaidós aller innerste krets har drevet massiv svindel med penger som var gitt til humanitære formål. Dette skriver The Grayzone.

Ifølge Avendaño har Guaidós aller nærmeste partnere stjålet store pengesummer somm var beregnet på humanitær hjelp og penger som var utlovet til venezuelanske soldater som eventuely ville desertere fra hæren. Guaidó skal ha visst om svindelen i ukevis, men han har forsøkt å tie den ihjel.

Kuppmakerne brukte de pengene de hadde stjølet på dyre hoteller, kostbare middager, nattklubber og designerklær. Guiadó prøvde å holde dette skjult, men til slutt ble det etterretningstjenesten i Colombia som avslørte dette spillet.

Svindelen er knyttet til den «Live Aid»-konserten som Virgin-milliardæren Richard Branson rigget til på grensa mot Venezuela, og som ble en megaflop. Den var planlagt å skulle innbringe 100 millioner dollat, men som til sjuende og sist bare skrapte sammen bleke 2,5 millioner.

Washington Post sletter i all stillhet fake news om Bransons Venezuela-konsert

Gjengen til Guaidó ble også avslørt for narkotikamisbruk og bruk av prostituerte. Avendaños avsløringer viser at kuppmakerne svidde av 125.000 dollar på luksusvarer og personlig forbruk.

En av de mange kvitteringene som viser kuppmakergjengens luksusforbruk av midler samlet inn til hjelpeformål.

De soldatene som fulgte oppfordringen om å desertere har havnet i et skikkelig uføre. Ikke får de noe støtte og de kan ikke dra tilbake til Venezuela som de deserterte fra.

Guaidó, som altså i det lengste prøvde å skjule skandalen, måtte 17 juni 2019 krype til korset og erklære at han «straks ville undersøke» svindelen.

Journalisten Dan Cohen, som skriver for The Grayzone, har fulgt i skandalens fotspor og har også snakket med noen av desertørene som nå sier at de er desperate. Guaidás folk påstår at de har 1450 tidligere venezuelanske soldater innkvartert i hoteller i Colombia, men etterretningstjeneste der sier at det bare dreier seg om 700 stykker. Antallet var blåst opp av kuppmakerne for at de skulle få mer støtte, som de igjen brukte på egen luksus.

Les også:

Venezuela: La oss gå til sakens kjerne.

Venezuela – statskupp for oljeprofitt

Alt de ikke forteller deg om Venezuela

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.