Mange sivile drept i nytt saudiarabisk angrep på Sana’a i Jemen

4
Boligområdet i Sana'a bombet. Foto: MintPress

16. mai 2019 ble et boligområde i Jemens hovedstad Sana’a angrepet av saudiarabiske bombefly. 77 sivile ble drept eller skadet sier helsedepartementet i Jemen. Tallet på drepte kan øke fordi flere av de som ble såret fikk svært alvorlige skader. Blant husene som ble ødelagt var huset til Abdullah Sabri, som er president i Jemens journalistforbund. Sønnen til Sabri var blant de drepte. Hjemmet til al Ahmed Sharf al Adeini ble truffet og hele familien, inkludert fire barn, ble utslettet.

Den jemenittiske journalisten Afrah Nasser sier til al-Jazeera at det ikke fantes militære mål i den gata som ble bombet og at angrepet på de sivile var overlagt.

Det er over fire år siden den saudiarabiske koalisjonen gikk til angrep på Jemen. Og glem ikke at USA, Israel, Vesten og Norge hele tida har støttet Saudi-Arabia i denne krigen. FN sier at opptil 14 millioner mennesker er i fare for å lide av hungersnød. Det tallet har økt dramatisk siden den saudiske koalisjonen innførte blokade av Jemen for litt over et år siden. I 2017 sa FN at tallet på mennesker som sto overfor hungersnød var 6,5 millioner.

Vi snakker altså om blokade av forsyninger til sivile som våpen i krig, og det i et nærmest utrolig omfang. Hvis ikke dette er å regne som krigsforbrytelser etter selv den mest konservative tolkningen av begrepet, har ordet mistet sin mening.

Mens denne krigen har pågått har det norske oljefondet doblet sine investeringer i Saudi-Arabia, så «vi» tjener i hvert fall godt på denne krigen.

Les også:

Redd barna: 85.000 barn kan ha dødd av underernæring i Jemen.

Saudikoalisjonen massakrerte minst 21 sivile på marked i Jemen

Enda en buss med sivile tilintetgjort av Saudi-USA-koalisjonen

Saudi-koalisjonen massakrerte flyktende barn i Jemen

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


Kommentarer

  1. Avatar for SHO SHO says:

    Jeg må si at det har vært litt av en utvikling i norsk opinion over tid. I sin tid var det stor motstand i alle vestlige land inkl i Norge mot USAs krigføring i Vietnam. Det hele toppet seg med det største demonstrasjonstog i Norges historie da USA bestemte seg for å invadere Irak (bla var statsminister Bondevik motstander av denne krig). Men da Norge bombet Libya var kritikken helt minimal mot den norske bombingen av Libya (en bombing som må ha krevd flere hundre menneskeliv i Libya og som skjedde samtidig med at det gikk rosetog i Norge). Når USA og andre NATO-land inkl Norge nå støtter Saudi Arabias krigføring i Jemen, så har kritikken her i landet helt forstummet. Man må huske på at USA bestandig har rettferdiggjort sine kriger med at de bla støtter demokrati og menneskerettigheter. Når det gjelder Saudi Arabia så er dette et veldig ekstremt diktatur (bla verdensmester i halshogging), og det er vel ingen som lenger kan tro på at USA kjemper for demokrati og menneskerettigheter? Det høres ut som om USA og alle NATO-landene for tiden beveger seg inn i en situasjon med fascistiske og imperialistiske kriger (i mangel av et bedre ord). Det begynner å ligne mer og mer på det samme som Nazi-Tyskland drev med før WW2 som feks innblanding i den spanske borgerkrigen hvor målet var etablering av diktatur og undertrykkelse.

  2. Skole og “kulturbyggingen” har hatt som oppgave å sørge for at det ikke skjer igjen. Nytale er ikke noe nytt, for å si det slik.

  3. Avatar for SHO SHO says:

    Her ser det ut som NRK kommer med et partsinnlegg (dvs propaganda) til støtte for Saudi Arabia, uten at representanter for houthi-bevegelsen får slippe til med sine synspunkter. (Det neste blir vel å sende norske soldater for å krige sammen med Saudi Arabia?).

Fortsett diskusjonen på forum.steigan.no

Deltakere