Mange sivile drept i nytt saudiarabisk angrep på Sana’a i Jemen

0
Boligområdet i Sana'a bombet. Foto: MintPress

16. mai 2019 ble et boligområde i Jemens hovedstad Sana’a angrepet av saudiarabiske bombefly. 77 sivile ble drept eller skadet sier helsedepartementet i Jemen. Tallet på drepte kan øke fordi flere av de som ble såret fikk svært alvorlige skader. Blant husene som ble ødelagt var huset til Abdullah Sabri, som er president i Jemens journalistforbund. Sønnen til Sabri var blant de drepte. Hjemmet til al Ahmed Sharf al Adeini ble truffet og hele familien, inkludert fire barn, ble utslettet.

Den jemenittiske journalisten Afrah Nasser sier til al-Jazeera at det ikke fantes militære mål i den gata som ble bombet og at angrepet på de sivile var overlagt.

Det er over fire år siden den saudiarabiske koalisjonen gikk til angrep på Jemen. Og glem ikke at USA, Israel, Vesten og Norge hele tida har støttet Saudi-Arabia i denne krigen. FN sier at opptil 14 millioner mennesker er i fare for å lide av hungersnød. Det tallet har økt dramatisk siden den saudiske koalisjonen innførte blokade av Jemen for litt over et år siden. I 2017 sa FN at tallet på mennesker som sto overfor hungersnød var 6,5 millioner.

Vi snakker altså om blokade av forsyninger til sivile som våpen i krig, og det i et nærmest utrolig omfang. Hvis ikke dette er å regne som krigsforbrytelser etter selv den mest konservative tolkningen av begrepet, har ordet mistet sin mening.

Mens denne krigen har pågått har det norske oljefondet doblet sine investeringer i Saudi-Arabia, så «vi» tjener i hvert fall godt på denne krigen.

Les også:

Redd barna: 85.000 barn kan ha dødd av underernæring i Jemen.

Saudikoalisjonen massakrerte minst 21 sivile på marked i Jemen

Enda en buss med sivile tilintetgjort av Saudi-USA-koalisjonen

Saudi-koalisjonen massakrerte flyktende barn i Jemen

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.