Saudikoalisjonen massakrerte minst 21 sivile på marked i Jemen

0
Bilder og videoer av ofrene for den siste saudiarabiske bombinga av sivile er delt på Twitter. Skjermdump.

Enda en gang har saudiarabiske fly angrepet et matmarked i Jemen. Det skjedde 24. oktober 2018 i Bait al-Faqih-distriktet i den vestlige Hodeida-provinsen, en provins som er offer for svært mange angrep fra Saudi-Arabia og deres allierte. Også tidligere er sivile blitt massakrert der.

Saudi-koalisjonens angrep på markeder er nå blitt så vanlige at det må være snakk om en militær strategi for å ødelegge matforsyninga og den sivile forsyningskjeden. Dette er ikke «hendelige uhell», men overlagte forbrytelser for å tvinge et folk i kne.

Videoer som er lagt ut om angrepet i Bait al-Faqih viser grusomme detaljer og det kan ikke herske tvil om hovedtrekkene i det som har skjedd. Meldingene bekreftes av FNs nødhjelpskontor OCHA, skriver Aftenposten.

«Angrep på matmarkeder som dette er en del av koalisjonens systematiske kampanje for å målrette og ødelegge Jemens matproduksjon og -distribusjon,» skriver Daniel Larison i The American Conservative. «Koalisjonen har gjort det til en regelmessig praksis med målrettede angrep på bondegårder, fiskebåter og markedsplasser som en del av et forsøk på å frata en allerede underernært befolkning matforsyningene. Det finnes ingen rimelig grunn til å angripe sivile som prøvde å skaffe mat fra et lokalt marked. Slaktingen av nesten to dusin mennesker er en påminnelse om at de saudikoalisjonen fortsetter å angripe sivile mål med stor hyppighet, og sivile i og rundt Hodeida har stor risiko for å bli drept og såret mens koalisjonens angrep på havna og omgivelsene fortsetter.»

Det Larison beskriver er definisjonen på en krigsforbrytelse og en forbrytelse mot menneskeheten. Hvis det hadde eksistert et internasjonalt rettssystem, ville de ansvarlige for disse forbrytelsene vært stilt for en internasjonal domstol og dømt til svært strenge straffer.

Men krigsforbrytelsene mot folket i Jemen blir begått under ledelse av Saudi-Arabias kronprins MBS, Mister Bonesaw Man, og de begås med massiv støtte fra USA, Israel og andre allierte.

Hvis Syria hadde gjort noe liknende, ville USA, Frankrike og Storbritannia svart med å bombe Damaskus. Men her er det deres yndlinger som dreper sivile med vestlige våpen, så da velger de å se en annen vei. Heller ikke Solbergregimet ser noen grunn til å reagere på de enorme forbrytelsene som blir begått mot folket i Jemen.

 

Her er bare noen få av de tilsvarende angrepene som saudikoalisjonen har foretatt:

Saudi-Arabia drepte 23 sivile i Jemen, inkludert seks barn

Saudi-Arabia drepte minst 25 sivile da de bombet et marked i Jemen

Saudiarabiske bombefly dreper 30 sivile i Nord-Jemen

De sivile tapene i Jemen øker når saudikoalisjonen angriper veier og transportsystemer

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


DEL
Forrige artikkelSaudi-Arabia går inn som partner i et stort kinesisk-russisk fond
Neste artikkelKhashoggi ikke det eneste offeret for Mohammed bin Salman
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).