Enda en buss med sivile tilintetgjort av Saudi-USA-koalisjonen

0
Restene av bussen som ble utslettet av Saudi-USA-koalisjonen 12. september 2018.

Akkurat mens USA truer Syria med angrep dersom den syriske hæren rammer sivile i Idlib har Saudi-USA-koalisjonen utslettet enda en buss med skolebarn og voksne i Jemen.
Flere journalister i Jemen rapporterer at Saudi-USA-koalisjonen bombet en busstasjon i Hodeidah by i Jemen. Angrepet skjedde samme dag som utenriksminister Mike Pompeo og forsvarsminister Jim «Mad Dog» Mattis forsikret Kongressen at USAs deltakelse i krigen mot Jemen er legal.

Les også: Bomben som drepte 40 barn i Jemen var levert av USA

Den Sana’a-baserte journalisten Ahmad Algohbary rapporterte om angrepet 12. september 2018:

Sivile ble drept gjennom den Saudi-ledede koalisjonens angrep på en busstasjon i Hodeidah by. Krigsflyene hindrer medisinsk personell i å komme fram til angrepsstedet.
Videoer fra området viser restene av et brennende kjøretøy med lik og alvorlig sårede liggende rundt. Algohbary skriver at minst 20 ble drept og 25 såret.

Al Masdar News melder at minst 15 mennesker ble drept i angrepet. Andre kilder sier at mange av dem var barn.

Mike Pompeo fortalte Kongerssen at USA og Saudi-Arabia gjør sitt ytterste for å spare sivile liv i Jemen. Og «Mad dog» Mattis sa at han støttet Pompeos framstilling og sa at koalisjonen «gjør alle mulige anstrengelser for å redusere risikoen for sivile tap og sakder på sivil infrastruktur».

Og med det beste målsøkingssystemet i verden og de mest avansert droner og overvåkingsfly klarer altså disse sjøloppnevnte humanistene gang på gang å massakrere sivile.

 

Forrige artikkelEU truer med å ta fra Ungarn stemmeretten
Neste artikkelPetersenutvalget hvitvasker en skitten krig
Pål Steigan
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).