– Assanges publisering av krigens sanne ansikt er sakens kjerne

10
Det britiske politiet har arrestert pressemannen Julian Assange og satt ham i strengt isolat. Da finner Harald Stanghelle tida moden for å dolke ham i ryggen.

Harald Stanghelle i Aftenposten har angrepet både Julian Assange og Norske PEN i en artikkel som vi sa dolket Assange i ryggen. Professor emeritus Rune Ottosen, som er nestleder i Norske PEN, og som også ble kritisert av Stanghelle, tar til motmæle i Aftenposten. Ottosen skriver blant annet:

Harald Stanghelle skriver i sin kommentar om Assange-saken at det er «ubegripelig» at jeg kaller det «støy og avsporing» at jeg vil holde meg til de prinsipielle sidene rundt en mulig utlevering av Assange til USA.

Tiltalen mot Assange dreier seg om omstendighetene rundt lekkasjer av store mengder dokumenter som for alltid vil endre historien om krigføringen i Irak og Afghanistan.

Uten Wikileaks lekkasjer ville verden ikke fått vite om de massive menneskerettighetsbruddene og krigsforbrytelsene som har bidratt til kaoset i Midtøsten i dag. Vi ville ikke fått vite om de enorme lidelsene titusener av uskyldige mennesker er blitt utsatt for.

Rune Ottosen peker på at svært mange aviser har nyttiggjort seg av avsløringene til Wikileaks. Det gjelder også Aftenposten, som er blitt premiert med «Årets Skup» for artikler basert på Wikileaks-avsløringene:

Omfanget av uhyrlighetene var så stor at de ikke kunne ignoreres.

Derfor skrev også store aviser som New York Times, The Guardian, Le Monde, El Pais og Aftenposten om dette over en lang en periode og fikk mange avslørende saker på trykk.

Bør ikke Aftenposten som avis også mene noe om utleveringen av Assange til USA? I 2011 fikk Aftenposten-journalister Schibstedprisen «Årets Skup» for omtalen av Wikileaks-avsløringene. I begrunnelsen kom det frem at over 200 saker var blitt publisert som resultat av lekkasjer fra Wikileaks, og at disse sakene hadde fått «store konsekvenser, både i Norge og internasjonalt».

Det har vakt oppsikt at en presseveteran som Stanghelle angriper Julian Assange slik han gjør, og det på et tidspunkt da Assange er ute av stand til å forsvare seg.

Enda en grunn til å styrke den uavhengige og kritiske pressa. Klikk her!

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


Kommentarer

 1. Avatar for runeulv runeulv says:

  Hvorfor er det oppsiktsvekkende at en betalt løgner dolker noen i ryggen som har vært med på å avsløre løgnene han har solgt?

 2. Assange er en journalist, en ekte journalist, og ekte journalister skal avdekke overgrep og krigsforbrytelser som makthaverne gjør mot folket. Hans avsløringer av USAs krigsforbrytelser har blitt kriminalisert av de som har begått dem. MSM journalister, eller kanskje referenter er et bedre ord, som dekker over krigsforbrytelser ved å ikke omtale dem, er de egentlige kriminelle i pressen, og de stiller seg opp og anklager Assange. Dette etterlater blant andre Aftenposten lite ære.

  Så er også vestlig presse og media eiet av de samme som eier krigsvåpen-industrien og styrer det militær-industrielle komplekset, det kan en se når en nøster opp i eierskap-strukturene. Dessverre så vil ikke de som Assange representerer, alminnelige folk, få et balansert bilde av forfølgelsen av Assange, fordi vestlig presse og media når 95% av befolkningen, og alt venstre pressen leses dessverre bare av en 4-5%, og alt venstre pressen er under kraftig angrep.

 3. De politiske og juridiske og mediale overgrepene mot Assange er fordi han driver undersøkende og kritisk journalistikk. Sånt skal ikke makta ha noe av. Helt utrolig at ikke hele journaliststanden tar mere til motmæle mot en utvikling mot å stanse modige varslere. Vi går tydeligvis mot en utvikling innen faget hvor konformitet og mangel på kritisk refleksjon vil komme til å rå grunnen åleine. Og bare hegemoniske løgnaktige ideologiske tanker og handlinger, såkalte falske posiviteter, vil komme fram i vestlige medier. Og vår oppfatning av “virkeligheten” vil bli basert utelukkende på løgner og fanteri. I hvertfall innen den vestlige boblen
  Ola Solstad

  • Og som vanlig, akkompagnert av amerikansk ‘latter på boks’ . . . . . .:persevere:
 4. Og stedet der det koordineres, er sannsynligvis fortsatt Bilderberg-konferansen.
  David Rockefeller selv, uttrykte takknemlighet for dette under konferansen i 1991.

 5. Tenk på dem som demoner…

 6. Avatar for nemesis nemesis says:

  Det er forsmedelig å registrere den ynkelige opptreden av MSM, kanskje med unntak av Stavrum, i dekningen av Assangesaken. Jeg tror ikke MSM selv er klar over hvor dårlig stilt de er i omdømme hos sine egne lesere. Hvilken tillit skal MSM kunne påberope seg hos en opplyst befolkning når de unnviker å forsvare kilder av Assanges format.

Fortsett diskusjonen på forum.steigan.no

2 flere kommentarer

Deltakere