Facebook fjerner falske kontoer som var styrt fra Israel

0
Facebook sletter falske kontoer som var styrt fra Israel for å påvirke valg og politikk i andre land. Shutterstock

I ei melding på Facebook skriver lederen for selskapets avdeling for cybersikkerhet Nathaniel Gleicher at man har fjernet 265 Facebook- og Instagram-kontoer på grunn av «ikke-autentisk opptreden». Disse kontoene skal ifølge Gleicher ha vært styrt fra Israel og de skal ha rettet seg mot Nigeria, Senegal, Togo, Angola, Niger og Tunisia, samt en del land i Latin-Amerika og Sørøst-Asia.

Israelerne presenterte seg på disse nettsidene som om de var lokale innbyggere i disse landene og publiserte angivelig lekkede dokumenter til skade for landenes politikere. Kontoene skal ha vært særlig innrettet mot å påvirke valgene i de ulike landene.

AP skriver: Facebook busts Israel-based campaign to disrupt elections

CNET skriver: Facebook bans fake Israel-based accounts that spent $812,000 on ads

Kommentar:

Det er svært uvanlig at Facebook gjør noe som kan oppfattes som kritisk mot Israel. Tvert om har selskapet vist seg som en solid støttespiller for landet.

Facebook innrømmer at de sletter kontoer etter krav fra Israel og USA

Netanyahu-rådgiver får toppjobb i Facebook

Men det er en kjent sak at Israel nå mer og mer prøver å bli en global stormakt og at landets ledelse, militære styrker og etterretningstjenester retter seg inn mot å påvirke land ikke minst i Afrika og Latin-Amerika. Togo, som er et av landene der denne kampanjen har vært aktiv, er det eneste afrikanske landet som i det siste har tatt aktivt stilling for Israel. Nigeria, Afrikas mest folkerike land og et land med en stor oljeformue, ville være en stor skalp i Israels belte hvis man skulle lykkes i å vippe dette landet over på sin side.

Israel kjøpte Naurus stemme i FN

Israel sender 1000 soldater til Honduras

Forrige artikkel– Mediene er en del av eliten og løper deres ærend
Neste artikkelUSA feier Genévekonvensjonen til side, tar kontroll over Venezuelas ambassade