Netanyahu-rådgiver får toppjobb i Facebook

0
Jordana Cutler, som har vært rådgiver for Benjamin Netanyahu, er utnevnt til sjef for politikk og kommunikasjon for Facebook i Israel.

Jordana Cutler, som nå er stabssjef ved Israels ambassade i Washington, og som i lang tid har vært en nær rådgiver for Benjamin Netanyahu, er utnevnt til sjef for politikk og kommunikasjon for Facebook i Israel. Hennes oppgave blir ikke minst å bekjempe den ikke-voldelige BDS-kampanjen som retter seg mot Israels okkupasjon av palestinsk land.

I oktober var Simon Milner, policy-direktør for Facebook i Europa, Mist-Østen og Afrika på besøk i Israel og deltok på Knessets “Caucus Against Violent and Inciting Dialogue in Social Media,” som ble ledet av Revital Swid, medlem av Zionist Union. I et brev til Milner etter møtet skrev Swid ifølge Jerusalem Post:

My request to you is the following: Facebook, Inc. should immediately locate, monitor and remove pages that spew incitement and encourage murder,” … “Facebook cannot detach itself from the terrorism being enabled through its network. You have the capability and the responsibility to bring an end to the ongoing publication of incitement and encouragement and terror.”

Swid krevde også at Facebook skulle oppnevne en ansvarlig i Israel til å stå for dette.

I februar 2016 besøkte Milner Israel igjen for å diskutere selskapets planer med Gilad Erdan, minister for offentlig sikkerhet, strategiske saker og informasjon. Og Erdan truet med konsekvenser dersom Facebook ikke følger opp Israels krav, melder Al Monitor:

If Facebook does not [cooperate], he intends to collaborate with other countries and enact a series of laws that will place responsibility for the resulting attacks squarely on Facebook’s shoulders,

Og nå har altså Israel fått en av Netanyahus nære medarbeidere til å stå for sensur og kontroll av Facebook for å fjerne innhold som Israel oppfatter som å «inspirere til terrorisme».

 

KampanjeStøtt oss
Forrige artikkelValgskredene i Italia
Neste artikkelGrov revision av andra världskrigets historia. Del 1 – Sovjetunionen
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).