Netanyahu-rådgiver får toppjobb i Facebook

0
Jordana Cutler, som har vært rådgiver for Benjamin Netanyahu, er utnevnt til sjef for politikk og kommunikasjon for Facebook i Israel.

Jordana Cutler, som nå er stabssjef ved Israels ambassade i Washington, og som i lang tid har vært en nær rådgiver for Benjamin Netanyahu, er utnevnt til sjef for politikk og kommunikasjon for Facebook i Israel. Hennes oppgave blir ikke minst å bekjempe den ikke-voldelige BDS-kampanjen som retter seg mot Israels okkupasjon av palestinsk land.

I oktober var Simon Milner, policy-direktør for Facebook i Europa, Mist-Østen og Afrika på besøk i Israel og deltok på Knessets “Caucus Against Violent and Inciting Dialogue in Social Media,” som ble ledet av Revital Swid, medlem av Zionist Union. I et brev til Milner etter møtet skrev Swid ifølge Jerusalem Post:

My request to you is the following: Facebook, Inc. should immediately locate, monitor and remove pages that spew incitement and encourage murder,” … “Facebook cannot detach itself from the terrorism being enabled through its network. You have the capability and the responsibility to bring an end to the ongoing publication of incitement and encouragement and terror.”

Swid krevde også at Facebook skulle oppnevne en ansvarlig i Israel til å stå for dette.

I februar 2016 besøkte Milner Israel igjen for å diskutere selskapets planer med Gilad Erdan, minister for offentlig sikkerhet, strategiske saker og informasjon. Og Erdan truet med konsekvenser dersom Facebook ikke følger opp Israels krav, melder Al Monitor:

If Facebook does not [cooperate], he intends to collaborate with other countries and enact a series of laws that will place responsibility for the resulting attacks squarely on Facebook’s shoulders,

Og nå har altså Israel fått en av Netanyahus nære medarbeidere til å stå for sensur og kontroll av Facebook for å fjerne innhold som Israel oppfatter som å «inspirere til terrorisme».

 

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.