Netanyahu-rådgiver får toppjobb i Facebook

4
Jordana Cutler, som har vært rådgiver for Benjamin Netanyahu, er utnevnt til sjef for politikk og kommunikasjon for Facebook i Israel.

Jordana Cutler, som nå er stabssjef ved Israels ambassade i Washington, og som i lang tid har vært en nær rådgiver for Benjamin Netanyahu, er utnevnt til sjef for politikk og kommunikasjon for Facebook i Israel. Hennes oppgave blir ikke minst å bekjempe den ikke-voldelige BDS-kampanjen som retter seg mot Israels okkupasjon av palestinsk land.

I oktober var Simon Milner, policy-direktør for Facebook i Europa, Mist-Østen og Afrika på besøk i Israel og deltok på Knessets “Caucus Against Violent and Inciting Dialogue in Social Media,” som ble ledet av Revital Swid, medlem av Zionist Union. I et brev til Milner etter møtet skrev Swid ifølge Jerusalem Post:

My request to you is the following: Facebook, Inc. should immediately locate, monitor and remove pages that spew incitement and encourage murder,” … “Facebook cannot detach itself from the terrorism being enabled through its network. You have the capability and the responsibility to bring an end to the ongoing publication of incitement and encouragement and terror.”

Swid krevde også at Facebook skulle oppnevne en ansvarlig i Israel til å stå for dette.

I februar 2016 besøkte Milner Israel igjen for å diskutere selskapets planer med Gilad Erdan, minister for offentlig sikkerhet, strategiske saker og informasjon. Og Erdan truet med konsekvenser dersom Facebook ikke følger opp Israels krav, melder Al Monitor:

If Facebook does not [cooperate], he intends to collaborate with other countries and enact a series of laws that will place responsibility for the resulting attacks squarely on Facebook’s shoulders,

Og nå har altså Israel fått en av Netanyahus nære medarbeidere til å stå for sensur og kontroll av Facebook for å fjerne innhold som Israel oppfatter som å «inspirere til terrorisme».

 

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


4 KOMMENTARER

 1. Topp, det er bra at Jordana sensurerer hardt. Måtte det bli så åpenlyst fritt for ytringsfrihet og åpent debattklima på Facebook at selv de slappeste murmeldyrene begynner å kjede seg og forlater skuta jo før jo heller.

  Litt på siden av dette, men siden det handler om edb-maskinenes og verdensvevens gleder og sorger vil jeg nevne at det nå, gjennom tåkeleggingsoperasjoner for å holde alt fra folk flest til de som skal stemme over endringsforslaget i uvitenhet eller uforståenhet om hva som skjer, i USA jobbes intenst fra flere hold både med og mot planlagte endringer i den sk. Rule 41 of the Federal Rules of Criminal Procedure.

  Man kan delvis sammenlikne det som skjer med den nylige innføringen av utvidet adgang for politiet til hemmelig overvåking og dataavlesing som Anundsen & Co viftet igjennom på tinget med den ene hånda på ryggen her hjemme. I tradisjonell amerikansk ånd tar de litt hardere i Over There enn blyge nordmenn, og vedtar like godt seg selv retten til å hacke alle maskiner, uansett hvor de måtte befinne seg, og forsyne seg av alt som måtte bli servert der.
  Litt av målet for statshackerne er å komme det forhatte TOR-nettverket og andre tilsvarende anonymiseringssystemer ordentlig til livs, noe som har utløst mye overtid og klaging fra brukere og folk som jobber med slikt fra teknisk og rettskaffent samfunnsmessig hold.

  Fra Electronic Frontiers Foundation (EFF):

  “The government is attempting to use a process designed for procedural changes to expand its investigatory powers,” said EFF Activism Director Rainey Reitman. “Make no mistake: these changes to Rule 41 will result in a dramatic increase in government hacking. The government is trying to avoid scrutiny and sneak these new powers past the public and Congress through an obscure administrative process.”

  “Tor users worldwide could be affected by these new rules,” said Kate Krauss, Director of Public Policy and Communications for the Tor Project. “Tor is used by journalists, members of Congress, diplomats, and human rights activists who urgently need its protection to safeguard their privacy and security—but these rules will give the Justice Department new authority to snoop into their computers.»

  https://www.eff.org/press/releases/eff-urges-citizens-websites-fight-rule-changes-expanding-government-powers-break

  Nederst er det lenker til bransjens klagebrev til politikerne og til en større aksjon for å stoppe tiltaket.

 2. Det er noko ironisk at du blir tilbydd å dele dette på…..Facebook. Alle burde kome seg ut av denne nettstaden med sine overvakingsalgoritmer, sensur og skattesvindel. Eg kjempar mot at FB skal nyttast som informasjonskanal hjå idrettslag, andre ideelle organisasjonar og skule(!). Men til lita nytte ser det ut til, «FB (som internett) har kome for å bli». Fri meiningsutveksling på FB er ein illusjon, spørsmålet er berre kor lenge nettstader som herverande får «kringkaste». Blir det då ein renessanse for stensilmaskina?

  • Kanskje stensiler, og kanskje telefax. Selv hadde jeg tenkt vi skulle ha tomme hermetikkbokser med hyssing i mellom, og budstikker med skinnpapirruller inni hule trær i skauen, også skal en smart person etter hvert lage et hemmelig underjordisk rørpostsystem ut av dette her, med terminaler i de hule trærne. Og sånn.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.