Israel kjøpte Naurus stemme i FN

0
Øytaten Nauru solgte sin stemme til Israel fo 72.000 dollar.

Nauru er en liten øystat i Stillehavet på bare 21 kvadratkilometer. Landet var ett av ni land som stemte mot et vedtak i FN om å kritisere USA for å godkjenne Jerusalem som hovedstad i Israel. De andre var, foruten USA og Israel Guatemala, Honduras, the Marshall Islands, Micronesia, Nauru, Palau og Togo.

Bare to uker før FN-vedtaket fikk Nauru en gave fra Israel i form av et tilskudd på 72.000 dollar til et nytt kloakksystem. Det er den israelske nettavisa Ynetnews.com som melder dette, og nettavisa kopler de to begivenhetene sammen, og sier at gaven ble gitt for å sikre Naurus stemme i FN.

Israel purchased a sewage treatment system for Nauru, a tiny island nation in the Pacific Ocean, only two weeks before the country voted against a UN General Assembly resolution criticizing the US recognition of Jerusalem as Israel’s capital.

Å kjøpe stemmer er vel å regne som politisk korrupsjon, men det er ikke førte gang Israel gjør dette. USA og Israel er gjerne isolert i FN når det gjelder palestinerne, men det er nesten alltid en håndfull bittesmå øystater om stemmer med dem, som oftest knyttet til store sjekker.

Israels TV2 rapporterer at Netanyahu har planer om å etablere et fond på 50 millioner dollar beregnet på 50 utviklingsland for å «oppmuntre dem» til å stemme med Israel i FN.
Dette skriver Times of Israel, som heller ikke gjør noen hemmelighet av at dette handler om å kjøpe stemmer.

Netanyahu har drevet et skytteldiplomati i det siste og har vært to ganger i Afrika, i Latin-Amerika, Australia og Singapore. Hensikten har vært å bruke Israels økonomiske og teknologiske styrke til å skaffe seg flere venner. Og ikke alle kandidater lar seg kjøpe til en så lav pris som Nauru.

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.