– EØS-avtalen brukes som rambukk mot norske arbeidsfolk

0

Motstanden mot EØS i fagbevegelsen vokser som følge av den sosiale dumpingen mange opplever, ikke minst som følge av den frie flyten av billig arbeidskraft til Norge. Dette skriver ABC Nyheter i sin reprotasje fra landsmøtet i Arbeiderpartiet. Nettavisa fortsetter:

– Vi som er EØS-avtalens sterkeste forsvarer må også lytte til dem som rammes når EØS brukes som rambukk mot arbeidsfolk.

Det sa Arild Grande da han fredag la fram innstillingen fra Arbeiderpartiets arbeidslivsutvalg for partiets landsmøte.

– Arbeiderbevegelsen skapte den norske modellen, som egentlig er den sosialdemokratiske modellen, som høyresiden alltid har kjempet imot, sa Grande.

Motstanden mot EØS i fagbevegelsen vokser som følge av den sosiale dumpingen mange opplever, ikke minst som følge av den frie flyten av billig arbeidskraft til Norge.

Men i motsetning til dem som setter dette i sammenheng med EØS-avtalen, er Ap-landsmøtet en bastion for EØS. Partileder Jonas Gahr Støre slo ring om EØS-avtalen og påsto at den ikke er årsaken til problemet. Det samme gjorde Grande og LO-leder Hans-Christian Gabrielsen.

De hevder alle at problemene er «hjemmeavla», som LO-lederen sa, og at de ikke har noe med EØS å gjøre. Dermed er det helt klart at en eventuell regjering med Arbeiderpartiet som hovedkraft vil tviholde på EØS-avtalen med dens frie flyt av arbeidskraft. Løftene om å bli «tøffere mot EU» som Støre sa, kan man bare se bort fra, siden Arbeiderpartiet aldri har vært tøft mot EU.

Støre har gjort det helt klart at han som statsminister ikke vil kreve fjerning av bestemmelsene i EØS-avtalen om at EUs lover skal ha forrang i konflikt med norske regler eller internasjonale avtaler Norge har inngått.

Les:– LO har bøyd nakken, godtar ESA som part i norsk arbeidsliv

Hvorfor må vi ut av EØS?

Du trenger den uavhengige og kritiske journalistikken, klikk her for å være med på å styrke den, eller bruk konto 9001 30 89050  eller Vipps: 116916

Forrige artikkel-Et brutalt angrep på bygde-Norge
Neste artikkelSaudi-Arabia massakrerte skolebarn igjen – medier og politikere ser en annen vei