Saudi-Arabia massakrerte skolebarn igjen – medier og politikere ser en annen vei

0
Terrorbombing mot skolebarn. Et av ofrene for Saudi-Arabias bombing 7. april 2019. Skjermdump fra MintPress.

Enda en gang har saudiarabiske bombefly massakrert skolebarn i Jemen. Det skjedde 7. april 2019 i et tett befolket område i Sa’wan nordøst for hovedstaden Sana’a. Det var klokka 11.30 lokal tid. De saudiarabiske bombeflyene rettet angrepene mot to offentlige skoler og drepte flere et stort antall elever, sier Jemens utdanningsminister Yahya Badr al-Din al-Houthi til MintPress. Minst 14 mennesker ble drept, deriblant 13 skoleelever og 104 ble skadet, deriblant 50 elever og 20 kvinner sier Youssef al-Hazari, som er talsmann for helsedepartementet i Jemen.

To skoler ble bombet. Kilde: MintPress.

– Vi var alle i klasserommet da den første bomben traff, sa fjortenåringen Ayiah Muhammad Yahya Taher, og fortalte at fire barn fra fjerde og første klasse ble drept.

Mer enn 900 skoler har blitt ødelagt av saudiarabisk bombing under denne krigen. Den saudiarabiske koalisjonen, som er støttet av USA, Israel og vestlige land, begår en folkemorderisk krig som har ført millioner av mennesker ut i en humanitær krise. Over 85.000 barn har dødd på grunn av denne krigen.

Men de vanlige humanistene ser en annen vei. De er fullstendig tause. Saudi-Arabia er en god alliert og et av de største og mest profitable markedene for våpeneksport. Og investeringer i Saudi-Arabia er svært profitable. Det vet Oljefondet, som i løpet av denne krigen har mer enn doblet sine investeringer.

Men rett skal være rett. I USA har Bernie Sanders tatt opp denne massakren og appellert til Donald Trump om å stoppe støtten til denne krigen.

Les:Redd barna: 85.000 barn kan ha dødd av underernæring i Jemen.

Saudi-koalisjonen massakrerte flyktende barn i Jemen

Bomben som drepte 40 barn i Jemen var levert av USA

Hvis vi ikke hadde hatt uavhengige medier på nettet, ville vi knapt ha hørt noe om denne barbariske krigen. Med våre knappe ressurser prøver vi i steigan.no å følge med på det som skjer, og skam å melde er denne krigen omtalt mer hos oss en i samtlige av de store mediene.

Les om Jemen på steigan.no her.


Blant dem som anbefaler steigan.no er:

Du trenger den uavhengige og kritiske journalistikken, klikk her for å være med på å styrke den, eller bruk konto 9001 30 89050  eller Vipps: 116916

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


DEL
Forrige artikkel– EØS-avtalen brukes som rambukk mot norske arbeidsfolk
Neste artikkelLibya: Krigen inn i en ny fase. Blir Tripoli angrepet?
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).