Saudi-Arabia massakrerte skolebarn igjen – medier og politikere ser en annen vei

2
Terrorbombing mot skolebarn. Et av ofrene for Saudi-Arabias bombing 7. april 2019. Skjermdump fra MintPress.

Enda en gang har saudiarabiske bombefly massakrert skolebarn i Jemen. Det skjedde 7. april 2019 i et tett befolket område i Sa’wan nordøst for hovedstaden Sana’a. Det var klokka 11.30 lokal tid. De saudiarabiske bombeflyene rettet angrepene mot to offentlige skoler og drepte flere et stort antall elever, sier Jemens utdanningsminister Yahya Badr al-Din al-Houthi til MintPress. Minst 14 mennesker ble drept, deriblant 13 skoleelever og 104 ble skadet, deriblant 50 elever og 20 kvinner sier Youssef al-Hazari, som er talsmann for helsedepartementet i Jemen.

To skoler ble bombet. Kilde: MintPress.

– Vi var alle i klasserommet da den første bomben traff, sa fjortenåringen Ayiah Muhammad Yahya Taher, og fortalte at fire barn fra fjerde og første klasse ble drept.

Mer enn 900 skoler har blitt ødelagt av saudiarabisk bombing under denne krigen. Den saudiarabiske koalisjonen, som er støttet av USA, Israel og vestlige land, begår en folkemorderisk krig som har ført millioner av mennesker ut i en humanitær krise. Over 85.000 barn har dødd på grunn av denne krigen.

Men de vanlige humanistene ser en annen vei. De er fullstendig tause. Saudi-Arabia er en god alliert og et av de største og mest profitable markedene for våpeneksport. Og investeringer i Saudi-Arabia er svært profitable. Det vet Oljefondet, som i løpet av denne krigen har mer enn doblet sine investeringer.

Men rett skal være rett. I USA har Bernie Sanders tatt opp denne massakren og appellert til Donald Trump om å stoppe støtten til denne krigen.

Les:Redd barna: 85.000 barn kan ha dødd av underernæring i Jemen.

Saudi-koalisjonen massakrerte flyktende barn i Jemen

Bomben som drepte 40 barn i Jemen var levert av USA

Hvis vi ikke hadde hatt uavhengige medier på nettet, ville vi knapt ha hørt noe om denne barbariske krigen. Med våre knappe ressurser prøver vi i steigan.no å følge med på det som skjer, og skam å melde er denne krigen omtalt mer hos oss en i samtlige av de store mediene.

Les om Jemen på steigan.no her.


Blant dem som anbefaler steigan.no er:

Du trenger den uavhengige og kritiske journalistikken, klikk her for å være med på å styrke den, eller bruk konto 9001 30 89050  eller Vipps: 116916

KampanjeStøtt oss

Kommentarer

  1. INK says:

    For ordens skyld fant jeg i alle fall noe omtale om dette angrepet hos Aftenposten 8. april:

    Og en NTB-sak hos TV2 i dag:

    Men støtten fra USA - eller Oljefondets investeringer - problematiseres overhodet ikke i noen av disse sakene, og det er jo både typisk og talende …

Fortsett diskusjonen på forum.steigan.no

Deltakere

Historisk kommentararkiv

2 KOMMENTARER

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.