Dagens Ukraina: Å lese Karl Marx er en forbrytelse

48
Knut Lindtner

Av Knut Lindtner.

Det har nettopp vært valg i Ukraina uten at mediene har klart å formidle noe vesentlig om dagens statsdannelse. Landet presenteres for opinionen sminket som demokrati, men det i praksis er det motsatte.

Det kan derfor være på sin plass å minne om hvilken stat Ukraina faktisk er i dag. I sin tid var det den viktigste av Sovjetrepublikkene, med den høyeste levestandarden og de rikeste ressursene. Etter det USA-organiserte statskuppet i 2014 har landet gått gradvis i oppløsning og er nå desorganisert og et «kleptokrati», dvs. en stat hvor lederne med presidenten i spissen kjemper for å stjele mest mulig før alt faller fra hverandre.

En stor del av befolkningen er reist til utlandet for å finne seg et bedre liv, f.eks. til Russland i øst eller til Polen i vest.

Men USA trenger fortsatt landet til sin omringingspolitikk og trenger Ukraina oppmarsjområde overfor Russland. Landet styres i praksis fra USAs ambassade i Kiev og ingen kan velges til president uten USAs godkjennelse.

Innad i landet herjer nynazistiske grupper som egne frikorps, altså fristilt fra statens institusjoner. Det er vedtatt lover som er gjennomgripende udemokratiske, bl.a. at landet bare skal et offisielt språk, ukrainsk.

Andre udemokratiske lover finner en eksempel på i artikkelen Statsterror mot det leninistiske Komsomol i Ukraina. Selv om den er snart to år gammel sier den alt om karakteren til den ukrainske statsmakten i dag.

Norge støttet det ukrainske kleptokratiet med hundrevis av millioner kroner årlig, naturligivis etter «henstilling» fra vår sjef, USA. Og de dominerende mediene og mange norske politikere er mer opptatt av å karakterisere regjeringer og bevegelser som har stor oppslutning i sin egen befolkning som fascistiske enn å fordømme den virkelig fascistiske statsmakten i Europa, Ukraina. Når det gjelder Ukraina er det tausheten som rår.

Knut Lindtner

Denne artikkelen ble først publisert på Derimot.no.

Statsterror mot det leninistiske Komsomol i Ukraina

Les også: Five years since Euromaidan: perspectives for Ukraine in 2019

Vil du bli en av støttespillerne? Klikk her eller bruk konto 9001 30 89050  eller Vipps: 116916

KampanjeStøtt oss

Kommentarer

 1. SHO says:

  Steigan skriver et annet sted på forumet om 17+1 samarbeidet med Kina. Det betyr i praksis at samtlige naboland til Ukraina bortsett fra Ukraina blir en del av det kinesiske silkeveiprosjektet. Man kan lure på hva som skal til før Ukraina får lov til å delta her (hvis Ukraina skulle ønske noe slikt). Ukraina risikerer at de bare får lov til å samarbeide med konkursboet EU.

 2. runeulv says:

  Du lyver så det renner av deg. Det er video av hvordan bygningen antennes av Ukrainske nasjonalister.

 3. runeulv says:

  Om du hadde snakket med Ukrainske nasjonalister, så hadde du forstått at deres bilde av Vesten ikke var riktig, og det er ikke lenrge sant at Ukrainske nasjonalister ser på Vesten som redningen, da USA og EU mistet interessen når kuppet var overstått.

  Er du seriøst uvitende om russerne ikke fikk noe igjen av det Sovjetiske imperiet, og at Stalin ikke var russer? Ukraina var den rikeste Sovjet-republikken, fordi kommunistene forsøkte å kjøpe deres lojalitet, og når subsidiene fra Russland stoppet opp, så ble det de tradisjonelt rikeste områdene i Russland som ble rikest igjen. (St. Petersburg, Arkangelsk og Moskva.)

  Som sagt har jeg mye kontakt med øst-europeere, og det er i hovedsak bare Ukraina, Latvia og Litauen som har dette sinnsvake russerhatet. Polen liker ingen bortsett fra USA

  Ukrainere læres at indo-europeerne oppsto i Ukraina, og da må det jo være en russisk konspirasjon at de er så fattige?

 4. INK says:

  Neineinei. Gateway drogen til kommunisme var selvfølgelig alle de tsjekkiske tegnefilmene på barne-tv som ble prakket på post baby boomers og Generasjon X (for de som er gamle nok til å huske dette) og dessuten åpenbart lesning av “Verdens største fersken” av Roald Dahl: https://www.lewrockwell.com/2015/08/no_author/10-banned-books/

  For øvrig burde alle med politisk interesse selvsagt lese sin Marx.

 5. runeulv says:

  Det er Darwin som burde vært obligatorisk, og jeg har aldri lest Marx, og jeg kommer aldri til å gjøre det.

 6. Erland says:

  Det burde du, om ikke annet fordi du er hyppig bidragsyter på kommunist-blog. For min del har jeg hundrevis av bøker jeg skulle ha lest, men som jeg sikkert ikke får tid til.

 7. aford says:

  Her får jeg nesten komme med en rettelse:

  Da jeg i ovenstående antok at alle her hadde lest sin Marx, og at han ikke var til å komme forbi, mente jeg vel egentlig ikke “alle” som i alle, jeg mente vel strengt talt “alle” som i den antatte dominerende majoritet; menigheten, kollektgrunnlaget. Kort sagt: De selvdiagnostiserte.

  Mememagiske streifdyr og verdikonservativ, nasjonalistisk drivved som ender opp her, samt anarkisttroll og enkelte voyeurister med sære preferanser tok jeg ikke høyde for.

  Selv har jeg smugtittet for i det minste å vite litt om hva der kakles om fra hestens egen munn.

Fortsett diskusjonen på forum.steigan.no

40 flere kommentarer

Deltakere