Dagens Ukraina: Å lese Karl Marx er en forbrytelse

0
Av Per Lothar Lindtner

På nettstedet Vkontakte forteller Michail Kononovitsj, 1. sekretær i det kommunistiske ungdomsforbundet i Ukraina om Kiev-regimets brudd på ytringsfrihet og rettssikkerhet.

Galisia-retten i Lvov dømte nylig en 22 årig ung-kommunist til to og et halvt års fengsel. Hvorfor: De har på seiersdagen over fascismen 9. mai lagt blomster på sovjetiske soldat-graver og på gravene til Ukrainas forfattere fra 1800-tallet, de revolusjonære humanistene Taras Sjevtsjenko og Ivan Franko.

Den nasjonale poeten Taras Sjevtsjenko som det er en forbrytelse å hedre i dagens Ukraina

Det framgår tydelig av rettssak og dom. Det er straffeskjerpende at ungkommunisten også har skrevet «Lenin lever. Vi lever.» på Facebook.

Ifølge rettsapparatet er det identisk med  opprop til terror. To andre ungkommunister er involvert i rettssaken, en av dem er bare 15 år gammel. Og i følge påtalemyndigheter behandles han som voksen »terrorist«, for saken ble ført etter § 258 om terrorisme og § 436 om spredning av kommunistiske symbol.

Som det går fram av rettspapirene »truer ungkommunistiske terrorister Ukrainas suverenitet og territoriale integritet«. Med terror-metoder som blomster-nedleggelser 9. mai, Lenin-sitat på nett, oppbevaring av Komsomol-medlemsbøker og et Georg-kors, har »banden« vært på æres-høyden i Lviv og gravene til sovjet-soldater, som falt under 2. verdenskrig.

Ifølge dommen er det verst at »de har lest forbudt litteratur«, som Karl Marx` Kapitalen. Det går fram at »anfører for en terroristisk Komsomol-celle« var 15 år. Derfor var statsadvokat først innstilt på å bruke straffeloven for ungdom. Men folkene i Ukrainas sikkerhetstjenester har allerede meldt at han har fått ubetinget fengsel.

Se det for dere: En 15-åring i fengsel for å lese Marx, pynte graver til sovjet-soldater og legge ned blomster på gravene til to av Ukrainas mest kjente forfattere!!! Alle har de i varetekt ventet på rettens neste avgjørelse. .
»Tilståelser« er som i liknende saker resultat av psykisk og fysisk press i et rettssystem som er omgjort til redskap for et militært makapparat.

Statsadvokater og dommere lar seg overstyre av neonazi-sikkerhetstjenester som vil utrydde ytrings- og meningsfriheter for alle ønsker om å utvikle folkestyre i Ukraina.

I politiets hovedavdeling i Lviv leser vi domspremisser:

Medlemsbøker i Komsomol og UKP med navn på tiltalte,
– Kapitalen av Karl Marx,
– St Georgsbånd,
– 5 flagg,
– 4 sydvester,
– 19 T-skjorter,
– 7 caps og
– 5 CDer med kommunistiske symbol
– 8 blanketter for medlemskap i Komsomol og postkort med – kommunistiske symbol.

Retten dømte de unge på politisk og ideologisk grunnlag og eliminerte eiendom til et lovlig og aktivt kommunistisk parti og ungdomsforbund!

 

Fra februar 2014 har det vært over 100 overfall mot våre medlemmer og ledere. Det er brukt brutal vold.

Vadim Papura var en av de mange som ble drept i mordbrannen i Odessa for 3 år siden. Ingen er ennå straffet for den forbrytelsen.

Vadim Papura ble drept 2/5-2014 i Odessa sammen med 50 andre ukrainere. Vi minner om at den første mindreårige som ble drept i Odessa og første student som straffes for bruk av sovjetiske symbol var medlem av det kommunistiske ungdomsforbund.

Komsomols  hovedkontor i Kiev ble også stukket i brann og ranet. Over 90 % av våre regions,- fylkes-og by-organiasjoner er ødelagt over hele landet. Eiendom, bøker og utstyr er brent ned. Ikke i et eneste tilfelle er det tatt ut tiltale mot utøvere av drap, brutal vold, slag, forfølgelse og trusler mot medlemmene våre. Ingen forbrytere er stilt til ansvar for det de har gjort. Det viser klart at vi står overfor for statlig terror mot all politisk opposisjon i Ukraina. Men Ukraina må ikke tie! Vi sørger for det!« avslutter Kononovitsj.

 

Per Lothar Lindtner, 26/5-2017. Kilde: UZ, 17/5-2017.
Bilder/tekst: Knut Lindtner, først påublisert på Derimot.no

Les om Ukraina på steigan.no

 

Forrige artikkelFusk og fanteri i det offentlege skuleselskapet NDLA
Neste artikkelDem vi aldri hører om i Syria