Britiske skattemyndigheter skjulte at gangstere sendte stjålne penger til al-Qaida

1
52 mennesker mistet livet i terroraksjonen 7. juli 2005. Shutterstock/Wikipedia

Gangstere i Storbritannia med tilknytning til dem som gjennomførte terroraksjonene i London 7. juli 2005 stjal milliarder av pund via momsbedrag og svindel med kredittkort og gjeld gjennom en periode på 20 år. 80 millioner pund av de stjplne pengene sendte de til terrororganisasjonen al-Qaida. Britiske skattemyndigheter kjente til svindlerne, men holdt informasjonen skjult for britisk etterretning, skriver Sunday Times. (Artikkelen er bak betalingsmur, men hovedpunktene kan leses her.)

Gangsterne har siden flyktet til Midtøsten, men før de gjorde det hadde de infiltrert regjeringsorganer og postetaten for å skaffe seg falske ID-papirer.

Gangsterne som tydeligvis hadde gode forbindelser med jihadistmiljøet skaffet seg ogsågode kontakter blant politikerne, deriblant Tony Blair. Etterforskerne i skatteetaten HMRC bønnfalt sine sjefer om å få tiltale gangsterlederne, men fikk beskjed om å la være.

Det stjålne beløpet er så stort som BNP til Kirgistan, skriver The Mail, for å gi et begrep om omfanget, eller tre ganger så mye som det samlede årsbudsjettet til alle de tre britiske etterretningstjenestene – tilsammen.

Hvem holdt handa si over gangsterne?

Når de kunne operere slik, reiser det spørsmålet om hvem som kan ha beskyttet dem. Gangsterne ga i hvert fall penger til Labour som den gangen satt ved makta. En intern rapport i HMRC sier at det «er mange gjengmedlemmer som er involvert i tenketanker og forretningsfora, noe som bringer dem i kontakt med ledende britiske politikere.»

HMRC kunne også knytte banden til Shehzad Tanwee, en terrorist som var involvert i terroraksjonene i London 7. juli 2005. MI5 hadde informasjoner om at en del av de stjålne pengene fant veien til Osama bin Ladens skjulested i Abottabad i Pakistan.

Det er tidligere påvist at både MI5 og MI6 har beskyttet og lært opp terrorister. Hvilken rolle de egentlig har spilt overfor disse terrorassosierte gangsterne er foreløpig ikke klarlagt.

MI6 hjalp jihadister organisere seg i Manchester

Terror i Storbritannia: Hva visste statsministeren?

Nye avsløringer om den britiske regjeringens samarbeid med terrorister i Libya

Vil du bli en av støttespillerne? Klikk her eller bruk konto 9001 30 89050  eller Vipps: 116916

KampanjeStøtt oss

Kommentarer

  1. runeulv says:

    Å lage sunnimuslimsk kanonføde før krigene i Libya of Syria koster penger. Jeg tror også at denne kanonføde-planen er noe av årsaken til alle grooming-skandalene selv ikke Steigan tør kommentere, da MI6 og MI5 straffet alle som gravde omkring disse moskeene og hva de egentlig holdt på med.
    a%20million%20low%20prole%20bong%20grills

Fortsett diskusjonen på forum.steigan.no

Deltakere