Stort avslöjande: Facebook förhindrar det fria ordet genom deboosting

4
Facebook kopierer Big Brother

Har du märkt att det tycks vara omöjligt att posta vissa statusuppdateringar på grund av ett segt Facebook? Du kanske inte ens kan dela inlägg eller ingen tycks bry sig om vad du skriver. Nu visar det sig att allt detta faktiskt pågår. Interna dokument har läckt ut och en insider berättar hur Facebook genom “deboosting” förhindrar det fria ordet.


Detta är ett utdrag ur första delen av en viktig artikel på Newsvoice av Torbjörn Sassersson Stort avslöjande: Facebook förhindrar det fria ordet genom deboosting.


Informationen chockerar. Vad som betraktats som konspirationsteorier av många visar sig vara fakta. Facebook arbetar med “shadow banning”, smygcensurering och åsiktsförtryck av oönskade åsikter och personer med hjälp av artificiell intelligens.

Doldisen Danny Ben-David, en mjukvaruingenjör på Facebook är en av hjärnorna bakom programmeringen av Facebooks AI och metoden kallas “Action Deboost Live Distribution”, kort sagt deboosting, som syftar till att hämma och reducera distributionen av vissa användares inlägg på sina och andras Facebook-konton. Detta innebär bland annat att knappar för delning, gillande och vidarebefordring via mail eller sociala kanaler inaktiveras.

Deboosting relaterar direkt till knappen “Boost Post” som kan inaktiveras av Facebooks algoritmer om innehållet i statusuppdateringen är oönskat. Inte nog med det, Facebooks AI kan omsätta videos till ren text, enligt principen “speech to text”, som kontrolleras av algoritmer. Facebooks AI triggas sedan av “dåliga” ord utifrån en lista med glosor, vilket genererar en deboost.

Denna deboosting genomförs i lönndom utan att den drabbade användaren får veta någonting alls. Denne märker möjligen endast att andra användare inte delar eller på annat sätt sprider en länk, eller de tycks välja att inte ens interagera med en statusuppdatering.

I andra sammanhang kallas detta för “shadow banning”, skuggbannlysning. Det är alltså egentligen Facebooks AI som simulerar andras ointresse och det sker genom att vissa inlägg och uppdateringar degraderats och osynliggjorts.”

Läs vidare här Stort avslöjande: Facebook förhindrar det fria ordet genom deboosting.


Kommentar

På steigan.no har vi i det siste fått mange konkrete rapporter om at våre artikler har forsvunnet fra Facebook, også når de er lagt ut av andre. Dette er ikke tekniske feil, dette er politiske handlinger. Vi er tydeligvis utsatt for det som beskrives i denne artikkelen. Våre lesere har fulgt opp og lagt ut artiklene flere ganger og stort sett har de lykkes til slutt.

Flere tilfeller av sensur mot steigan.no på Facebook

Jimmy Dore: CNN og Facebook går sammen om å kvele kritiske røster

Sleipe kontrollerende Facebook

Dette gjør det enda viktigere å å styrke den uavhengige og kritiske journalistikken. Vil du være med, så klikk her eller bruk konto 9001 30 89050  eller Vipps: 116916

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


Kommentarer

 1. Avatar for Tellef Tellef says:

  Skremmende. Facebook som politisk sensurist.

  Men alle skjønte vel hva som var på trappene da Zuckerberg ble truet på kroppen i senatet, og Nick Clegg ble head of global affairs. (Mannen som forrådte sitt parti og alle velgerne for at han selv kunne få sitte ved bordet med maktmenneskene)

 2. Det store flertallet av Facebooks brukere er dessverre ikke politisk bevisste eller aktive, de er på Facebook for å få nye venner, eller en eller annen sosial sammenheng. De bryr seg ikke om eller vet simpelthen ikke at et par prosent politisk aktive blir sensurert, forhindret i å dele informasjon, moderert eller stengt ute.

  Derfor blir denne skandalen bare kjent innenfor en mindre andel av Internett brukerne, de politisk aktive, og MSM kommer nok ikke til å slå det opp på førstesiden. De fleste er politisk likegyldige, og lever etter: - jeg vil ikke kjempe for mitt rett til privatliv fordi jeg har ingenting å skjule, og jeg vil ikke kjempe for min rett til ytringsfrihet fordi jeg har ingenting å si.

  Så lenge Makten forfølger en liten minoritet, gidder ikke den store majoriteten å bry seg, de forstår ikke at den lille modige minoriteten kjemper for den utakknemlige majoritets ytringsfrihet også.

 3. Det er sikkert derfor de er så ivrige etter å sende fra seg nakenbilder - for å understreke det, mener jeg.

Fortsett diskusjonen på forum.steigan.no

Deltakere

Historisk kommentararkiv

4 KOMMENTARER

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.