#Acte 17: Macrons politistat klarer ikke å knekke opprøret

0

De gule vestene var ute på gatene i Frankrike for syttende uke på rad lørdag 9. mars 2019. Mediene skjuler stort sett det som skjer eller de fortegner det grovt. I Quimper sa mediene at det var 170 folk som deltok i demonstrasjonen. Men denne demonstrasjonen er dokumentert på Twitter, og som man skjer var virkeligheten en helt annen:

Emmanuel Macron har hevdet at han ikke utøver politivold mot de gule vestene, men da kan man jo spørre seg hva dette er for noe:

Og det var tåregass over alt der tusener av demonstranter marsjerte fram. De gjorde ikke noe ulovlig. De utøvde ingen vold. Men like fullt ble de gasset med tåregass hele tida:

Lederen for FNs menneskerettskommisjon har krevd full undersøkelse av politiets opptreden i Frankrike.

steigan.no er fortsatt den norske mediekanalen som har gitt de gule vestene mest omfattende dekning og oppfølging. Les mer her.

Vær med på å styrke den uavhengige og kritiske journalistikken, klikk her eller bruk konto 9001 30 89050  eller Vipps: 116916

Forrige artikkelSøsterskap med krigsforbryter
Neste artikkelStort avslöjande: Facebook förhindrar det fria ordet genom deboosting
Pål Steigan
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).