#Acte 17: Macrons politistat klarer ikke å knekke opprøret

1

De gule vestene var ute på gatene i Frankrike for syttende uke på rad lørdag 9. mars 2019. Mediene skjuler stort sett det som skjer eller de fortegner det grovt. I Quimper sa mediene at det var 170 folk som deltok i demonstrasjonen. Men denne demonstrasjonen er dokumentert på Twitter, og som man skjer var virkeligheten en helt annen:

Emmanuel Macron har hevdet at han ikke utøver politivold mot de gule vestene, men da kan man jo spørre seg hva dette er for noe:

Og det var tåregass over alt der tusener av demonstranter marsjerte fram. De gjorde ikke noe ulovlig. De utøvde ingen vold. Men like fullt ble de gasset med tåregass hele tida:

Lederen for FNs menneskerettskommisjon har krevd full undersøkelse av politiets opptreden i Frankrike.

steigan.no er fortsatt den norske mediekanalen som har gitt de gule vestene mest omfattende dekning og oppfølging. Les mer her.

Vær med på å styrke den uavhengige og kritiske journalistikken, klikk her eller bruk konto 9001 30 89050  eller Vipps: 116916

KampanjeStøtt oss

Kommentarer

  1. ja, det hjelper sikkert, og så er de ferdig med den saken. Godt vi har Steigan, så hukommelsen ikke sovner.

    Men hvis skadefrekevensen er som referert i artikkelen, demonstranter vs. politi 2:1, så skulle det være mulig å vinne bare på antall.

    Imens, kan vårt nasjonale Pravda konstatere at alt er vel i Frankrike.

Fortsett diskusjonen på forum.steigan.no

Deltakere