Flere tilfeller av sensur mot steigan.no på Facebook

0
Facebook kopierer Big Brother

Vi opplever at Facebook i lengre tid har gjennomført tiltak for å begrense spredning av artikler fra steigan.no. Det mest markantet skiftet skjedde i november 2017 da spredninga av våre artikler fra en dag til en annen ble redusert med over 70 prosent. Det meste av sensuren skjer på den måten, gjennom usynliggjøring. Men fra tid til annen opplever vi også sensur og sletting av enkeltartikler uten noen begrunnelse eller ankemulighet. 5. mars 2019 var en slik dag.

Da opplevde vi at to artikler spesielt ble regelrett strøket av Facebook. Lesere rapporterte til oss at de hadde lagt ut våre artikler, og de ble regelrett slettet. Vi testet dette litt og klarte å gjenskape situasjonen flere ganger. Artiklene bare forsvant. Eter en stund så det ut som om sensurforsøket var overstått og de artiklene vi hadde lagt ut ble liggende.

Når man ser hvilke artikler det dreier seg om, kan man jo ha en begrunnet mistanke om hvem eller hva slags folk som kan ha stått bak slettinga:

Forbereder USA en falsk flagg-aksjon mot Venezuela fra Colombia?

Massiv USA-opprustning i Romania. Hvorfor?

Vi er glade for at leserne rapporterer slike tilfeller til oss og at de trosser disse forsøkene på usynliggjøring av viktig stoff.

Vær med på å styrke den uavhengige og kritiske journalistikken, klikk her eller bruk konto 9001 30 89050  eller Vipps: 116916

Forrige artikkelOPCWs rapport slår beina under fortellingen om «kjemisk angrep»
Neste artikkelMiljøgifter kan forårsake og forverre ALS
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).