Flere tilfeller av sensur mot steigan.no på Facebook

8
Facebook kopierer Big Brother

Vi opplever at Facebook i lengre tid har gjennomført tiltak for å begrense spredning av artikler fra steigan.no. Det mest markantet skiftet skjedde i november 2017 da spredninga av våre artikler fra en dag til en annen ble redusert med over 70 prosent. Det meste av sensuren skjer på den måten, gjennom usynliggjøring. Men fra tid til annen opplever vi også sensur og sletting av enkeltartikler uten noen begrunnelse eller ankemulighet. 5. mars 2019 var en slik dag.

Da opplevde vi at to artikler spesielt ble regelrett strøket av Facebook. Lesere rapporterte til oss at de hadde lagt ut våre artikler, og de ble regelrett slettet. Vi testet dette litt og klarte å gjenskape situasjonen flere ganger. Artiklene bare forsvant. Eter en stund så det ut som om sensurforsøket var overstått og de artiklene vi hadde lagt ut ble liggende.

Når man ser hvilke artikler det dreier seg om, kan man jo ha en begrunnet mistanke om hvem eller hva slags folk som kan ha stått bak slettinga:

Forbereder USA en falsk flagg-aksjon mot Venezuela fra Colombia?

Massiv USA-opprustning i Romania. Hvorfor?

Vi er glade for at leserne rapporterer slike tilfeller til oss og at de trosser disse forsøkene på usynliggjøring av viktig stoff.

Vær med på å styrke den uavhengige og kritiske journalistikken, klikk her eller bruk konto 9001 30 89050  eller Vipps: 116916

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


Kommentarer


 1. Intet nytt der i gården. Både fb og twitter opererer på samme vis. To regelsett avhengig av hvilket ståsted man har. Kinesiske sensur algoritmer og en hær av SJW troll som moderatorer… har ikke giddet å bruke fb siden de startet med å sensurere private meldinger.

 2. Avatar for AnneBrit AnneBrit says:

  De er i privat eie, og kan gjøre akkurat som de vil. At menneskeheten har gjort seg avhengig av dem, er ikke deres problem, men forretningskonsept.

 3. Avatar for Oculi Oculi says:

  Til orientering.
  Vedr. FB fjerning av Artikkelen “Massiv opprustning i Romania”
  Jeg lenka til den på min FB konto, Jordans Oculi, 5. mars, kl. 9.20, 2019.
  Og den ligger der ennå.

 4. Avatar for AnneBrit AnneBrit says:

  Det er nok ikke så lett å skrubbe FB heller. :grin:

  Akkurat som med YouTube, er det altfor mange speilinger, til at de har mulighet til å lykkes.

 5. Så bra da:) men nå trenger dem strengt tatt ikke fjerne det du laster opp. Da legger man jo merke til det og kan legge det ut på nytt. Mye smartere å «shadowbanne» https://www.economist.com/the-economist-explains/2018/08/01/what-is-shadowbanning
  Dette virker å skje bl.a hver gang man lenker el snakker om geoengineering (selv artikler fra msm som forbes magazine) på både alternative nyhetssider og msm(hvis dem har kommentarfelt i det hele tatt) steigan.no er et hederlig unntak:)
  Forresten… har noen en plausibel forklaring på hvorfor akkurat temaet «climate/ geo engineering setter slike sensurmekanismer i sving? Hvorfor er akkurat dette forskningsfeltet så hysterisk tabu å snakke om? Bortsett fra når dem skal promotere det som menneskehetens eneste håp mot «global oppvarming» Interessant er det iallefall å merke seg at dette temaet ble diskutert internasjonalt på 70 tallet og allerede i 1978 ble det utformet en avtale som skulle hindre at værmodifisering skulle brukes i krigføring. https://www.state.gov/t/isn/4783.htm
  pussige greier;)

 6. De som ser opp, forstår hvorfor, mens de som bare kikker ned i telefonen, eller tror at virkeligheten først må komme på Lørdagsrevyen, ikke skjønner hva du snakker om. Og de leser ikke kommentarene her.

  Men du har rett - det kommer nå, i alle kanaler, som løsningen på alt, litt mer som AI.

  Sør-Korea ber Kina om hjelp til å lage kunstig regn.

Fortsett diskusjonen på forum.steigan.no

Deltakere

Historisk kommentararkiv

8 KOMMENTARER

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.