Flere tilfeller av sensur mot steigan.no på Facebook

0
Facebook kopierer Big Brother

Vi opplever at Facebook i lengre tid har gjennomført tiltak for å begrense spredning av artikler fra steigan.no. Det mest markantet skiftet skjedde i november 2017 da spredninga av våre artikler fra en dag til en annen ble redusert med over 70 prosent. Det meste av sensuren skjer på den måten, gjennom usynliggjøring. Men fra tid til annen opplever vi også sensur og sletting av enkeltartikler uten noen begrunnelse eller ankemulighet. 5. mars 2019 var en slik dag.

Da opplevde vi at to artikler spesielt ble regelrett strøket av Facebook. Lesere rapporterte til oss at de hadde lagt ut våre artikler, og de ble regelrett slettet. Vi testet dette litt og klarte å gjenskape situasjonen flere ganger. Artiklene bare forsvant. Eter en stund så det ut som om sensurforsøket var overstått og de artiklene vi hadde lagt ut ble liggende.

Når man ser hvilke artikler det dreier seg om, kan man jo ha en begrunnet mistanke om hvem eller hva slags folk som kan ha stått bak slettinga:

Forbereder USA en falsk flagg-aksjon mot Venezuela fra Colombia?

Massiv USA-opprustning i Romania. Hvorfor?

Vi er glade for at leserne rapporterer slike tilfeller til oss og at de trosser disse forsøkene på usynliggjøring av viktig stoff.

Vær med på å styrke den uavhengige og kritiske journalistikken, klikk her eller bruk konto 9001 30 89050  eller Vipps: 116916

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.