Narrespill i Algerie

0
Hva nå? spør den franske avisa Aujourd'hui i en kommentar til at Bouteflika ikke stiller til valg. Shutterstock.

Den aldrende og sjuke presidenten i Algerie, Abdelaziz Bouteflika, har, som vi har meldt tidligere, sagt at han ikke stiller til valg for en femte periode. De tusener som har demonstrert i Algerie i ukevis trodde de hadde vunnet en stor seier, men har de det?

Presidentvalget er utsatt og det er skapt en overgangsregjering. Men mye kan tyde på at det er apparatet bak Bouteflika som har regien. Dette skriver Khalida Bouredji. Ifølge ham er det lenge siden Bouteflika hadde den egentlige makta i Algerie. Den er i det stille overført til hans bror Saïd. I tillegg til ham er det militærapparatet og etterretningstjenestene som holder trådene i maktapparatet. I ledtog med dem står milliardæren Ali Haddad, som er en av landets rikeste menn, og som har gode kontakter med USA.

Bouredji mener at den gamle og sjuke Bouteflika i realiteten er tatt som gissel av kreftene bak ham. Presidenten er paralysert, men det er også folket, for hvordan kjemper de mot en skjult makt?

Valget er altså utsatt og det skal lages en ny grunnlov, men opposisjonen frykter at de blir lurt trill rundt og at manøvrene bare tar sikte på å la det gamle regime fortsette i en ny drakt.

Les også:Eksploderer Algerie kan også Frankrike gå i lufta

Du trenger den uavhengige og kritiske journalistikken, klikk her for å være med på å styrke den, eller bruk konto 9001 30 89050  eller Vipps: 116916


KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.