Tyskland motarbeider Italias planer om å bli en del av silkeveien

4
Hvordan vil Kina og Italia legge puslespillet? Illustrasjon: Shutterstock.

Det har oppstått en ganske skarp konflikt mellom Italia og Tyskland i forbindelse med planene om at Italia skal slutte seg til Kinas BRI-prosjekt, eller silkeveibeltet, som vi har kalt det.

Dette skriver Deutsche Wirtschafts Nachrichten.

Dette har fått Italias tidligere ambassadør til Kina, Alberto Bradanini til å reagere skarpt. Han sier at

Landene i Nord-Europa, og spesielt Tyskland og deres satellitter, er imot at Italia signerer dette – kanskje fordi de trenger å gi etter for press fra USA.

Italia, som har vært tjue år i stagnasjon etter at euroen ble innført har også blitt hadt rammet av sanksjonene mot Russland. Nå vil debryte ut av stagnasjonen og den populistiske regjeringa i Italia ser en avtale med Kina som et verktøy til å snu den negative trenden.

President Xi Jinping kommer til Italia i mars 2019, og det er ventet at det vil bli et konstruktivt møte med italienske politikere.

Kina på sin side ber USA om å holde kjeft og passe sine egne saker.

Du trenger den uavhengige og kritiske journalistikken, klikk her for å være med på å styrke den, eller bruk konto 9001 30 89050  eller Vipps: 116916

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


Kommentarer

 1. Avatar for AnneBrit AnneBrit says:

  Vi vil vel alle måtte inngå en avtale med Kina, før eller siden. Jeg tror Tyskland har hatt så stor gevinst på å være Europas dings-boms-maker, at dette har de grunn nok selv, til å sabotere.

 2. Avatar for SHO SHO says:

  Rent geografisk må det være enklere for Italia å kunne koble seg på Silkeveien enn for Tyskland skulle man tro. Bla har Kina utvidet Suez-kanalen for økt trafikk, mens Tyskland vil kunne være avhengig av det USA-vennlige Polen for å koble seg på Silkeveien via Russland (dessuten er desperasjonen i befolkningen i Italia større enn i Tyskland mht å finne en vei ut av det økonomiske uføret).

 3. Avatar for AnneBrit AnneBrit says:

  Tyskerne har vel ikke tatt det innover seg ennå, siden de har “tjent så godt” på “sør-statene”. At det ikke er befolkningen, men bankstrene og deres capoer som stikker av med all fortjenesten, har blitt kamuflert av all pengevaskingen - ennå. Litt kniving om markeder kan også bidra til å avlede.
  Uten at jeg vet noe om det, så er mitt inntrykk at Sør-Italia er blitt grundig detronisert kriminalitets-messig.

 4. Avatar for Mari Mari says:

  Herlig! :joy: Tusen takk for god kommentar som ble morsomt levert :wink:

Fortsett diskusjonen på forum.steigan.no

Deltakere