Tyskland motarbeider Italias planer om å bli en del av silkeveien

0
Hvordan vil Kina og Italia legge puslespillet? Illustrasjon: Shutterstock.

Det har oppstått en ganske skarp konflikt mellom Italia og Tyskland i forbindelse med planene om at Italia skal slutte seg til Kinas BRI-prosjekt, eller silkeveibeltet, som vi har kalt det.

Dette skriver Deutsche Wirtschafts Nachrichten.

Dette har fått Italias tidligere ambassadør til Kina, Alberto Bradanini til å reagere skarpt. Han sier at

Landene i Nord-Europa, og spesielt Tyskland og deres satellitter, er imot at Italia signerer dette – kanskje fordi de trenger å gi etter for press fra USA.

Italia, som har vært tjue år i stagnasjon etter at euroen ble innført har også blitt hadt rammet av sanksjonene mot Russland. Nå vil debryte ut av stagnasjonen og den populistiske regjeringa i Italia ser en avtale med Kina som et verktøy til å snu den negative trenden.

President Xi Jinping kommer til Italia i mars 2019, og det er ventet at det vil bli et konstruktivt møte med italienske politikere.

Kina på sin side ber USA om å holde kjeft og passe sine egne saker.

Du trenger den uavhengige og kritiske journalistikken, klikk her for å være med på å styrke den, eller bruk konto 9001 30 89050  eller Vipps: 116916

KampanjeStøtt oss
Forrige artikkelNarrespill i Algerie
Neste artikkel– CIA deltok i angrep på Nord-Koreas Madrid-ambassade
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).