#ActeXVI: De gule vestene fortsetter kampen

10
Kraftig tåregass, granater og skarpskyting med 40 mm store kuler har ikke stoppet de gule vestenes opprør. Her fra den franske byen Alès 2. mars 2019. Skjermdump fra Twitter.

For sekstende lørdag på rad har Gilets Jaunes, de gule vestene, i Frankrike gjennomført sine landsomfattende demonstrasjoner. Macrons opprørspoliti fortsetter med sin brutale behandling av demonstrantene, stort sett uten at de store mediene eller vestlige politikere bryr seg noe om det.

Nå skal de ta Mélenchon også

Den franske avisa l’Express skriver at franske påtalemyndigheter vil reise sak mot Jean-Luc Mélenchon og to andre ledere for partiet Frace Insoumise. Det sentrale punktet i anklagen mot Mélenchon er en video der han kritiserte politiet da de gjorde razzia mot hjemmet hans 16. oktober 2018. Mélenchon sa da til politiet:

– Er dere banditter eller er dere republikkens politi?

Riksanklager Catherine Champrenault sa 2. mars 2019 at hun ville sette inn et slag, et «coup de force» mot Mélenchon. De paragrafene som brukes mot den franske partiledrene kan i prinsippet gi tre års fengsel og en bot på 45.000 euro.

Jean-Luc Mélenchon har konsekvent støttet de gule vestenes opprør og ikke latt seg true til å bøye kne. Det er rimelig å anta at aksjonen mot ham har sammenheng med det.

De gule vestene ties i hjel av de store mediene, også i Norge. Skal du følge med, må du følge steigan.no. Her er våre artikler om de gule vestene. Og her er et par viktige artikler om dette enestående opprøret i Frankrike:

Vanessa Beeley: Den grove politivolden mot de gule vestene i Frankrike

Gule vester og «deplorables» – en ny type klassekrig er i gang

Les Gilets Jaunes – et kraftig gult nødsignal

Kajsa Ekis Ekman under en generalstreik i Hellas.

Vær med på å styrke den uavhengige og kritiske journalistikken, klikk her eller bruk konto 9001 30 89050  eller Vipps: 116916

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


Kommentarer

  1. Den pompøse eliten er så historieløs at den har glemt historien om det franske folks kamp for demokratiet. De må smake guillotinen for å vekke liv i hjernecellene. Kanskje det er på tide med en Paris-tur snart. Je suis gilet jaune!

  2. Du kan sette på deg vesten når som helst. Det skader ikke å prøve.

  3. Er du sikker på det Anne Brit? Har du prøvd det? Kan du berolige oss andre ved å forsikre oss om at det er trygt?

  4. Her jeg er oppholder det veldig trygt, for det vil ikke være noen andre enn nærmeste familie, noen katter, høner og muligens ei skjære som vil se det. Jeg tenkte f.eks. at du kunne teste det i mer tettebefolkede strøk, der mennesker ferdes. Se om det er flere som har samme følelser. Alle som har bil, har jo vest.

  5. Avatar for INK INK says:

    @AnneBrit Både bikkja og av og til også jeg har gul vest når vi går tur i mørke eller tåke, og vi møter aldri annet enn smil, her i vår lille del av en tettbefolket by. Men jeg vet ikke om jeg hadde turt det samme i Paris. Jeg synes De gule vestene er veldig modige!

  6. Jeg håper de også er sinte nok til å fortsette. Hvordan stemningen er her på berget, er jeg heldigvis nesten avskåret fra å vite. Personlig stiller jeg når som helst, bare noen henter meg.
    Jeg rakk bare å ta ut vesten før skatte-fogden tok bilen min.

Fortsett diskusjonen på forum.steigan.no

2 flere kommentarer

Deltakere