Integrity Initiative har stengt internettkontoene sine

0

Det ambisiøse hemmelige prosjektet Integrity Initiative, som er finansiert av den britiske hæren og forsvarsdepartementet for å drive psykologisk krigføring har «midlertidig stengt» både nettsidene sine og Twitterkontoen.

Dette hemmelige programmet ble avslørt da noen kom over og publiserte deres søknad om bevilgning til det britiske utenriksdepartementet. Programmet er til 95 prosent finansiert av Storbritannia, USA og NATO, men drives av NGOen The Institute For Statecraft. De lister opp Bellingcat og Atlantic Council som sine partnerorganisasjoner.

Den britiske regjeringa driver et hemmelig medieprogram for å sverte Russland

Programmet har skapt skandale i Storbritannia fordi det driver en skitten svertekampanje mot opposisjonsleder Jeremy Corbyn. Det er naturligvis helt utålelig i et demokrati at staten finansierer hemmelige svertkampanjer mot opposisjonen, men det er altså skjedd her.

Den britiske staten driver hemmelig finansiering av kampanjen mot Corbyn

På steigan.no har vi gjort en ganske grundig analyse av dette nettverket og deres forgreininger i Europa, og deriblant i Norge.

Penner til salgs. Norske påvirkningsagenter.

Vi har vist at Den norske Atlanterhavskomiteen samarbeider med dem, og ikke snakker sant om sine forbindelser til dem.

Atlanterhavskomiteen er SVÆRT sparsomme med sannheten

Og i en serie på fire artikler har vi tatt for oss de såkalte «klyngelederne» til Integrity Initiative og vist hvem de er og hva de står for. Vår konklusjon er at nettverket eksisterer og at de driver hemmelig psykologisk krigføring med hovedmål å øke spenningen mot Russland. Den første artikkelen i serien finner du her og så er det bare å følge sporet framover.

«Klyngelederne» til Integrity Initiative

Vår dekning av dette «Intergrity Initiative» har sammen med et par andre nettsteder vært så omfattende at den svenske skribenten og aktivisten Tord Björk etter en analyse skriver at ikke i noe annet land har de blitt så avslørt som i Norge.

Det er mulig han har rett, og vi kan i hvert fall slå fast at de dominerende mediene i Norge har holdt fullstendig tett. Når nå Integrity Initiative må kaste inn håndkleet (foreløpig) ved å stenge nettkontoene sine, så skyldes det nesten utelukkende at de blitt most i alternative medier.

Som vi pleide å si på søttitallet: Kamp nytter!

Vær med på å styrke den uavhengige og kritiske journalistikken, klikk her eller bruk konto 9001 30 89050  eller Vipps: 116916

Forrige artikkelVenezuela og de USA-lojale mediene
Neste artikkelMedia og de avmektiges makt
Pål Steigan
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).