Venezuela og de USA-lojale mediene

0

Av Lars Birkelund.

De som begikk statskupp i Venezuela i 2002 sa at media var deres viktigste våpen.    Nå heier mediene på nytt kupp, inkl norske medier, med NRK i spissen. Ja, vi ser det gang på gang: medier som klager på alt Trump ellers gjør er fornøyd når han bomber eller gjør noe som kan føre til krig. 

Mediene spekulere i hva Russland har gjort for å påvirke valget av Trump, men bryr seg ikke om USA/NATO/Norges innblanding i andre land. Det gjelder også norske politikere som støtter USA/EUs sanksjoner overfor Venezuela, stikk i strid med hva de sier i festtalene om folkerett osv. Og de gjør de uten at de statsstøttede mediene i Norge sier et ord om det, langt mindre kritiserer det. 

Noen eksempler på NRKs løgner til støtte for statskupp i Venezuela:

I NRK Kveldsnytt 23. januar ble det hevdet at Juan Guaido er landets fungerende president, mens det er Maduro som er den folkevalgte presidenten, som faktisk har hatt makta siden 2013 og som har støtte fra hæren og politiet og en mengde land. «Venezuelan armed forces refuse to recognize Guaido as interim president».  

«Den eneste legitime makt i Venezuela nå er nasjonalforsamlingen» og valget av Maduro «er kun anerkjent av ham sjøl», påsto Anders Magnus på Kveldsnytt. Det første kan diskuteres, men det andre er en intet mindre enn en ekstrem grov løgn. Fake news av verste slag. 

NRKs Kristian Elster sa i en artikkel på nettet at valget (av Maduro) «ble fordømt som udemokratisk av USA, EU og Organisasjonen av Amerikanske Stater (OAS)». Men han sa naturligvis ikke noe om grunnen til at de hevder det, nemlig at deres egen lakei, Capriles, ikke vant valget.

«Bakgrunnen for demonstrasjonene nå er at Venezuela er inne i en dramatisk økonomisk krise der folk mangler mat og medisiner», hevdet Elster videre. Men han sier ikke et ord om det som mange mener er den viktigste årsaken: USA/EUs sanksjoner og sabotasje i nærmere 20 år, inkl stadige forsøk på statskupp og attentater og USA/EUs samarbeid med en voldelig og forrædersk opposisjon. 

«FNs uavhengige menneskerettsekspert Alfred de Zayas betegner USAs sanksjoner mot Venezuela som «forbrytelse mot menneskeheten» og oppfordrer president Nicolás Maduro til å bringe USA inn for Den internasjonale straffedomstolen (ICC)». (Klassekampen

«Den viktigste støtten Maduro har kommer fra hæren,» påsto så Elster. Hva med de titusener som demonstrerer for Maduro, Elster?

Dagsnytt 18 hadde også 24. januar sikret seg en «ekspert» som støtter USA/EU/Norges destabilisering av Venezuela, nemlig Leiv Marsteintredet. Heldigvis hørtes det ut som om det nå har gått opp  for ham at USA/EU/Norges støtte til kuppmakerne kan ende i krig.

Krigen i Syria begynte med USA/NATO/EUs krav om regimeskifte og støtte til jihadistopprørere der. Det samme med Libya. Ønsker NRK noe lignende i Syria?

I alle fall er USA/NATO/EU, dette djevelske trekløveret, i gang igjen, i Venezuela.  Russland berget Syria fra USA/NATO/EUs klør. Forhåpentligvis vil Russland og Kina, sammen med NATO-landet Tyrkia (som støtter Venezuelas valgte president), Bolivia, Nicaragua, Cuba, Mexico osv berge Venezuela fra USA/NATOs klør. 

Denne artikkelen ble refusert i NRK Yring, Aftenposten og Klassekampen.


National Intelligence Strategy of the United States 2019:

To improve tradecraft, machine learning research has led to new automated methods for forecasting political instability from social media,
news, financial data, web search queries, and thousands of other data streams. These innovative applications are beginning to revolutionize the future of intelligence to better inform our decisionmakers

Vær med på å styrke den uavhengige og kritiske journalistikken, klikk her eller bruk konto 9001 30 89050  eller Vipps: 116916

Forrige artikkelTwitter om Venezuela
Neste artikkelIntegrity Initiative har stengt internettkontoene sine