Britisk etterretning blander seg nå også inn i politikken i USA via Integrity Initiative

0
Integrity Initiative, som er finansiert av den britiske hæren, driver også hemmelig virksomhet i USA med sikte på å påvirke amerikansk opinion.

Som kjent driver Institute of Statecraft og deres prosjekt med det misvisende navnet Integrity Initiative en stor desinformasjonskampanje i Europa. De står blant annet for en skitten løgnkampanje for å skade Laobours leder Jeremy Corbyn. Og de har sine påvirkningsagenter i Norge.

Men nå kommer det også fram at Integrity Initiative driver en tilsvarende politisk infiltrasjon i USA. Dette skriver Max Blumenthal og Mark Ames.

Lekkede dokumenter viser at det britiske prosjektet, som er betalt av forsvarsdepartementet i Storbritannia og den britiske hæren, dyrker mektige allierte i USA. De har underhåndskontakter i State Department, mektige tenketanker i Washington, FBI og Department for Homeland Security (DHS). De har skaffet seg kontakt med ekteparet Katharine og Sebastian Gorka, som begge har sentrale stillinger i Trump-administrasjonen. I USA har det vært en del oppmerksomhet rundt Sebastian Gorka etter at han opptrådte med æresmedaljen til den ungarske naziorganisasjonen Vitezi Rend på en offisiell tilstelning i Washington.

Parlamentsmedlem Chris Williamson fra britiske Labour har stilt krav om granskning av Integrity Initiative.

I denne artikkelen trekker Williamson en direkte parallell mellom Integrity Initiative og de manipulasjonene som ble begått av CIA i «Operation Mockingbird» under den kalde krigen. Det var en operasjon der CIA manipulerte nyhetsmedier for propagandaformål og finansierte studentoirganisasjoner, magasiner og kulturelle organisasjoner for å bruke dem som front.

Et dokument som nylig er lekket fra Intergrity Initiative viser at de har tilsvarende operasjoner gående i USA. Som det går fram av dokumentet tenker de å bruke samme metoder i USA som i Europa med å bygge opp et hemmelig påvirkningsnettverk osv.

I USA jobber de med State Departments Global Engagement Center, som er et organ for psykologisk krigføring opprettet av Barack Obama. En av dem de har rekruttert er en viss John Rendon, som også er kalt Mannen som solgte krigen fordi han sto helt sentralt i den løgnkampanjen som solgte påstandene om Saddam Husseins angivelige masseødeleggelsesvåpen, og dermed var med på å utløse Irak-krigen. I 2002 ble Rendon avslørt av New York Times som en som på vegne av Pentagon spredde den «svarteste av all svart propaganda».

David Miller, som er professor i sosiologi ved universitetet i Bristol skriver om USA-utøperen til Integrity Initiative på Twitter:

I Storbritannia er den pågående skandalen og de stadige avsløringene av Integrity Initiative nå blitt så omfattende at operatørene deres stort sett bruker tida si på å slukke branner. David Miller kaller prosjektet «hinsides all fornuft» og «moralsk og etisk tvilsomt».

Men her i Norge er det med få hederlige unntak knapt noen journalister eller medier som tar opp at også Norge er djupt infiltrert av dette agenturet for svart propaganda. Denne tausheten sier mer enn tusen ord.

Les også: Den britiske staten driver hemmelig finansiering av kampanjen mot Corbyn

Institute for Statecraft: – Vi er allerede i krig

Atlanterhavskomiteen er SVÆRT sparsomme med sannheten

Støtt uavhengig og kritisk journalistikk, klikk her.


KampanjeStøtt oss
Forrige artikkelHjernekreft-utviklingen i Norge følger England
Neste artikkelBolton og Israel prøver seg på et kupp mot Trumps vedtak om tilbaketrekning fra Syria
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).