Bolton og Israel prøver seg på et kupp mot Trumps vedtak om tilbaketrekning fra Syria

0
John Bolton. Foto: Shutterstock.

Donald Trumps sikkerhetsrådgiver John Bolton er en fanatisk tilhenger av Israel og en krigshisser av rang. Han har vært på rundtur i Midtøsten og besøkt Tyrkia og Israel. Hensikten med reisen har åpenbart vært å forhindre at Donald Trumps vedtak om å trekke USAs tropper ut av Syria blir gjennomført.

I Ankara fikk Bolton en heller kjølig mottakelse. Og da han fortsatte til Israel og sa at det ikke ville bli noe av tilbaketrekkinga uten en avtale om å beskytte kurderne, gikk Erdogan knallhardt ut mot Bolton. «Vi kan ikke akseptere disse uttalelsene,» sa den tyrkiske presidenten, Bolton «har gjort en alvorlig feil».

Den halvoffisielle tyrkiske avisa Daily Sabah skriver i en lederartikkel at «et soft kupp mot Donald Trump er i gang i Washington». Avisa mener at John Bolton og utenriksminister Mike Pompeo prøver å gjennomføre et kupp mot Trump for å sette Midtøsten-politikken hans på hodet. De er begge tilhengere av sabelrasling mot Iran og de fremmer begge to Israels agenda.

Erdogan svarte på Boltons uttalelser fra Israel med en tale i det tyrkiske parlamentet, og han brukte mesteparten av talen på å rive Boltons forsslag fra hverandre. Så hvis Boltons plan var å få Tyrkia ombord i en plan for å snu Trumps vedtak opp ned er det fristende å sitere tidligere statsminsiter Odvar Nordli, som i en helt annen sammenheng sa:

Denna har dom itte vøri heldig med.


KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


DEL
Forrige artikkelBritisk etterretning blander seg nå også inn i politikken i USA via Integrity Initiative
Neste artikkelOm reiseregning og bombing. Hva NRK spør om og hva de ikke spør om.
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).