Både utenrikspolitisk og på bakken går det Syrias vei

0
Det hevdes at 400 SDF-soldater er evakuert østover fra Manbij. Skjermdump fra Sana TV.

Den britiske utenriksministeren har gitt opp Storbritannias politikk om å styrte Syrias president Bashar al-Assad. Som kjent har parolen «Assad må gå» vært anti-Syria-koalisjonens hovedparole siden 2011. Nå sier Storbritannias utenriksminister Jeremy Hunt at Assad vil fortsette ved makta en god stund til. («we do think he’s going to be around for a while,”)

Samtidig fortsetter de arabiske landa med å melde seg på i konkurransen om å normalisere forholdet til Syria. Nå er det Irak som har gjort det klart at landet vil støtte at Syria tas opp igjen som medlem i den arabiske liga. Uttalelsen kom bare dager etter at Saudi-Arabia hadde uttalt at landet ikke vil motsette seg et slikt tiltak. Irak og Syria har også begynt samtaler om å øke handelen og det økonomiske samarbeidet seg imellom.

Også Newsweek har oppdaget denne utviklinga.

Fra Syria kommer det meldinger om at deler av SDF-styrken i Manbij er evakuert østover, over Eufrat samtidig som den syriske hæren har styrket sine posisjoner i området. Her er video av konvoien med SDF-styrker på vei vekk fra Manbij. Det hevdes også at forhandlingene mellom Syrias regjering og SDF fortsetter.

Sjøl om Donald Trump har gått med på Pentagons krav om å senke farten på tilbaketrekkinga, har partene i regionen begynt å forholde seg som om den var et faktum.

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.