Både utenrikspolitisk og på bakken går det Syrias vei

0
Det hevdes at 400 SDF-soldater er evakuert østover fra Manbij. Skjermdump fra Sana TV.

Den britiske utenriksministeren har gitt opp Storbritannias politikk om å styrte Syrias president Bashar al-Assad. Som kjent har parolen «Assad må gå» vært anti-Syria-koalisjonens hovedparole siden 2011. Nå sier Storbritannias utenriksminister Jeremy Hunt at Assad vil fortsette ved makta en god stund til. («we do think he’s going to be around for a while,”)

Samtidig fortsetter de arabiske landa med å melde seg på i konkurransen om å normalisere forholdet til Syria. Nå er det Irak som har gjort det klart at landet vil støtte at Syria tas opp igjen som medlem i den arabiske liga. Uttalelsen kom bare dager etter at Saudi-Arabia hadde uttalt at landet ikke vil motsette seg et slikt tiltak. Irak og Syria har også begynt samtaler om å øke handelen og det økonomiske samarbeidet seg imellom.

Også Newsweek har oppdaget denne utviklinga.

Fra Syria kommer det meldinger om at deler av SDF-styrken i Manbij er evakuert østover, over Eufrat samtidig som den syriske hæren har styrket sine posisjoner i området. Her er video av konvoien med SDF-styrker på vei vekk fra Manbij. Det hevdes også at forhandlingene mellom Syrias regjering og SDF fortsetter.

Sjøl om Donald Trump har gått med på Pentagons krav om å senke farten på tilbaketrekkinga, har partene i regionen begynt å forholde seg som om den var et faktum.

Forrige artikkelDesinformasjon fra Atlanterhavskomiteen
Neste artikkelAtlanterhavskomiteen er SVÆRT sparsomme med sannheten
Pål Steigan
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).