Desinformasjon fra Atlanterhavskomiteen

10
Julian Lindley-French from Institute of Statecraft was a key speaker at the conference of The Norwegian Atlantic Committee.

Vi har avslørt at det såkalte Institute of Statecraft, som er finansiert av den britiske hæren og det britiske forsvarsdepartementet opererer med et nettverk av såkalte nasjonale «klynger» som skal drive psykologisk krigføring med sikte på å påvirke, mediene, politikerne og beslutningstakere i blant annet Norge. Vi har også avslørt at dette instituttet driver en meget skitten kampanje for å sverte den britiske Labour-lederen Jeremy Corbyn.

Nettavisa ABC Nyheter har konfrontert noen av de folkene som står på lista over instituttets norske «klynge» for å få deres kommentar til dette. Ikke overraskende blånekter de for at noe sånt eksisterer, og de later som om de aldri har hørt om noen klynger eller har noen befatning med instituttet.

«Min befatning med Institute for Statecraft er at jeg gjennom tidligere informasjonsdirektør i NATO, Chris Prebensen, har blitt presentert for direktør Chris Donnelly.» Det sier generalsekretær Kate Hansen Bundt i DNAK til ABC Nyheter.

Dette er pussig. En av lederne for Institute of Statecraft, Julian Lindley-French, deltok på et seminar i regi av nettopp Den norske atlanterhavskomité og Kate Hansen Bundt. Der sa han blant annet følgende:

The 53rd Leangkollen Conference has been organised brilliantly (as ever) by my dear friend Kate Hansen Bundt and her outstanding team at the Norwegian Atlantic Committee.

Det er mer enn pussig at hans «very dear friend» knapt har hørt om det instituttet Lindley-French er «senior fellow» i og som han opptrådte på vegne av på den konferansen hun så «brilliantly» «som vanlig» hadde organisert og ledet.

Her introduserer Kate Hansen Bundt sin kjære venn Julian Lindley-French som hun overfor ABC Nyheter later som om hun knapt har hørt om. Skjermdump fra Atlanterhavskomiteens nettsider

Denne Julian Lindley-French er forøvrig en kaldkriger av rang og han brukte sitt foredrag på Leangkollen til å agitere for at Norge bør bruke oljefondet til å ruste opp mot Russland.

Her leder Kate Hansen Bundt tydeligvis en paneldebatt med sin «kjære venn» Julian Lindley-French i sentrum. Veldig pussig at hun knapt har hørt om det instituttet han talte på vegne av.

På det samme seminaret deltok Erna Solberg, Jens Stoltenberg, Ine Eriksen Søreide og Espen Barth-Eide, så det var ikke akkurat ei tilfeldig sammenrasket deltakerliste. Julian Lindley-French var listet opp som framstående taler på linje med disse. Og ifølge dagsordenen for møtet opptrådte han som representant for og «senior fellow» i Institute for Statecraft.

Man kan dermed slå fast at Kate Hansen-Bundt er noe sparsom med sannheten i intervjuet med ABC Nyheter.

Men oppe i alle dementiene kan vi jo ane at hun vet mer om dette enn hun later som. Hun sier blant annet til ABC Nyheter:

– Den eneste kontakten jeg har fått om dette, var en forsiktig sondering om vi kunne tenke oss å være med i et nettverk med fokus på Russlands informasjonsoperasjoner, forteller hun.

Nettverket finnes

Altså finnes det et slikt nettverk som Integrity Initiative skriver om i de lekkede dokumentene. Og Integrity Initiative, som bare er et prosjekt under Institute of Statecraft, skriver om dette nettverkets oppgaver her.

Lederen for Institute of Statecraft, Chris Donnelly, sier rett ut hva disse klyngene og dette nettverket er for noe:

Ut over hele Europa har vi et nettverk, vi kaller dem klynger, av folk som forstår disse spørsmålene og har sagt seg villige frivillig til å forplikte seg til å stå sammen for å håndtere disse sakene i sine egne land og å dele informasjon på tvers av landegrensene om disse problemene og hvordan man skal håndtere dem og hvordan man skal øke sin egen regjerings kapasitet til å håndtere dem.

Må bli bedre til å desinformere

Kort sagt er ikke Atlanterhavskomitéen helt på høyden når det gjelder å desinformere publikum. CIA jobber etter en metode som kalles «plausible deniability», eller plausibel benekting, for å dekke sine spor i hemmelige operasjoner. Atlanterhavskomiteen benekter, men videre plausible er de ikke. Her er det forbedringspotensial!

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


Kommentarer

 1. Avatar for SHO SHO says:

  Utifra bildene å dømme, så ser det ut som om Atlanterhavet nå strekker seg helt inn i Østersjøen. På plakaten i bakgrunnen av bildet kan man identifisere navnet Latvia/Lettland.

  Man kan godt forstå at de tre baltiske land føler bekymring for å få feks ukrainske tilstander i sine land, landene er gamle sovjetrepublikker og har en relativt stor russisk befolkning boende i sine land siden sovjettiden. Disse landene er såpass små at interne konflikter i disse land mellom russisk og nasjonal befolkning kan få veldig problematiske konsekvenser. Et tips til EU er å sørge for å skape økonomisk utvikling i disse land for å stabilisere landene. Men hva vil i såfall land som Hellas og Italia si til noe slikt? Hellas og Italia er jo nærmest kastet til ulvene og EU har ingen planer om å løse krisene hverken i Hellas og Italia. EU er vel nærmest en slags selvmordsunion. Men krigshisserne vil kanskje ønske en krise i de baltiske land hjertelig velkommen, da det kan innebære en ny krise og konflikt med Russland og muligheten for både storkrig og atomkrig i Europa.

 2. ‘‘Among the several Norwegian institutes doing research in the area of international affairs, NUPI has a leading position in studying matters of relevance to Norwegian foreign policy and economic relations.’’ -

  ‘‘The institute as such has never taken a policy stance on current issues, but has left this to the professional judgment of its individual researchers. Nevertheless, in the Norwegian political debate and in the wider Norwegian research community of international affairs, NUPI has tended to be perceived as close to the government’s views, whether the government has been Labour or Conservative, center-left or center-right.’’ (min utheving)

  [’‘På det samme seminaret deltok Erna Solberg, Jens Stoltenberg, Ine Eriksen Søreide og Espen Barth-Eide, så det var ikke akkurat ei tilfeldig sammenrasket deltakerliste.’’ . . . . . ]

  Titten%20Tei

  Vaktmester’n: ‘‘Jasså, sierr’u det, gitt!’’ . . . . . . .

 3. Avatar for runeulv runeulv says:

  Det er ikke anderledes med forskere enn med håndtverkere, da begge bygger hva kunden vil ha med de materialene som er tilgjengelig. Nå er jeg for gammel til å tro at dette kan endres, så løsningen må være at folket lærer at forskere er selgere. Det er ikke at selgere alltid selger dårlige produkter, men det er heller ingen som tror at selger ikke gir deg et skjevt virkelighetsbilde, eller forsøker å selge deg noe du ikke har brukt for.

  Hadde forskningen vært fri, skulle vi forventet at vi som lever i de FRIE samfunnene, ikke havnet der som bildet illustrerer.
  the%20west

 4. Du har nok helt rett, dessverre . . . . . . .

  2172849

 5. Avatar for runeulv runeulv says:

  Det er en forskjell dog. Håndtverkere er erstaningspliktig hvis de ikke har fortalt om åpenbare svakheter ved den løsningen de solgte.

  At det er noen konsekvens ved å holde tilbake vesentlig informasjon for forskere og journalister, så lenge de heller mot ortodoksien,har jeg ikke sett, men det er utallige eksempler på forskere og journalister som har måtte betale prisen om de publiserer kjetterske fakta og årsakssammenhenger.

 6. Avatar for runeulv runeulv says:

  Når eliten forsøker å gjøre barna til statens forsvarere til en minoritet i eget land, så kan de ikke forvente seg at det går an å holde på hemmeligheter.

  Statens forsvarere har vært lojale lenge, mye sikkert fordi de har håpet at galskapen skal gå over, men når eliten slår ned på det folkelige opprøret når det først kommer, med deplatforming, infiltrasjon og fengsel, slik som i Storbritannia, så forstår man at din fortsatte lojalitet bare vil føre til at utbyttingen kan foregå litt lenger.

Fortsett diskusjonen på forum.steigan.no

Deltakere

Historisk kommentararkiv

10 KOMMENTARER

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.