Total medietaushet om kjempeskandale

18
The 77th Brigade of the British Army has the task of being social media warriors .

I Storbritannia er det blitt avslørt at ikke bare utenriksdepartementet, men også hæren og forsvarsdepartementet har finansiert Institute for Statecraft som står bak en meget skitten kampanje mot Labour-leder Jeremy Corbyn.

Her på steigan.no har vi avslørt at minst fem personer som jobber i tilknytning til Forsvaret er medlemmer av det hemmelige nettverket som Institute for Statecraft har organisert.

Takket være lekkasjene i Storbritannia kjenner vi navnene på medlemmene av den norske «klyngen». Den «tidligere statstjenestemannen» er antakelig Chris Prebensensom var sekretær i Den norske atlanterhavskomité fra 1997 til 2010. Den øvrige medlemmene av «klyngen» er Jardar Østbø, Institutt for forsvarsstudier, Kristin Ven Bruusgaard, Institutt for forsvarsstudier, Tor Bukkvoll, Forsvarets forskningsinstitutt og Henning André Søgaard, Forsvarets forskningsinstitutt.

Prinsippet for disse gruppene er at de skal jobbe via journalister som på diskret vis planter artikler i mediene på oppdrag fra det britiske programmet.

Dette burde ha ført til protester og skarpe artikler fra Journalisten og ha vært et av de store oppslagene i radio og TV. Men i stedet råder det absolutt taushet. Dette er ekstremt talende. Det betyr antakelig at klyngen jobber godt.

Militarisering av mediene

Det tyske magasinet Der Spiegel rystes nå av en skandale der den prisbelønte journalisten Claas Relotius har vist seg å ha skrevet en serie falske reportasjer og artikler. TV2-journalist Øystein Bogen har jobbet med Atlantic Council for å brennemerke norske politikere, nettsteder og enkeltpersoner som «pro-russiske». Også Atlantic Council er i denne sammenhengen å oppfatte som et utenlandsk politisk agentur.

Dette er bare overflatekrusninger av noe mye større som foregår nede i djupet. I 2015 meldte vi at den britiske hæren hadde opprettet en hæravdeling av Facebook Warriors, Facebook-krigere.

Hæravdelinga kalles 77th Brigade. Den har hovedkvarter i Hermitage, Berkshire. Og den er i fullt arbeid. Brigaden består av 1500 Facebook-soldater og de har et svært nettverk av informasjonskrigere rundt seg. Generalstabssjefen i den britiske hæren, general Sir Nick Carter, holdt en tale til dem i januar 2018 der han lovpriste dem for det arbeidet de utfører. Carter siterte forfatteren David Patrikarakos og gjorde hans ord til sine:

I was caught up in two wars: one fought on the ground with tanks and artillery, and an information war fought largely, though not exclusively, through social media. And counter intuitively, it mattered more who won the war of words and narratives than who had the most potent weaponry.

Informasjonskrigen pågår nå og den føres som en virkelig krig

Ta ikke mine ord for det, les general Carter. Han ser på iformasjonskrigen som en virkelig krig, som kanskje er viktigere enn den som føres med tradisjonelle våpen. I denne krigen rekrutteres det journalister, mediefolk, bloggere og andre som kan bidra til hjernevask, svart propaganda og krigshysteri.

Den norske «klyngen» og deres kontakter i mediene og samfunnet forøvrig er allerede i full sving. Og deres første seier er at mediene ikke omtaler dem og virksomheten deres.

En meget talende stillingsannonse

77th Brigade søker etter folk til informasjonskrigen, og det er svært avslørende å se hva de søker etter. (Kilde: Ministry of Defence, 77th Brigade.) Våre uthevinger.

 • Influencer – An individual whose expertise is in activities that contribute to the changing or maintaining of another’s attitudes and/or behaviours.
 • Civil Affairs – An individual who can provide an effective link and enhance the relationship between military forces and civilian authorities.
 • Media – An individual whose expertise is in the design, production, or delivery of a message, story or imagery.
 • Capacity Builder – An individual with a skill set in development of Government programmes, organisation structures and outputs to aid improvement and growth.
 • Generalists – An individual with a broad background in marketing, advertising, media production, civil affairs and stabilisation activity
 • Photographers
 • Videographers
 • Content (Digital, print and audio) creatives
 • Journalists
 • Historians and research experts
 • Digital content experts
 • Social media experts


KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


Kommentarer

 1. Avatar for SHO SHO says:

  Det man driver med er altså en form for krigføring mot egen befolkning.
  Man har i tillegg en veldig dårlig sak som skal selges til befolkningen (bla at det er bedre å være i krig og konflikt med Russland enn å ha fred og samarbeid med Russland, problemet blir at man da må stemple bla Carl I. Hagen og Kåre Willoch for å være folkefiender).

 2. Et annet interessant aspekt ved den norske, og internasjonale, medievirkeligheten, er mangelen på interesse for den helt spesielle forsvinningssaka om Wikileaks-journalist Arjen Kamphuis, som forsvant i Norge, tilsynelatende sporløst, i Nordland, men likevel med spor på underlige steder. Hadde Kamphuis vært en helt tilfeldig turist, ville forsvinninga trolig fått mer oppmerksomhet enn hva tilfellet har vært når han har hatt en profilert rolle i Wikileaks.

 3. Avatar for AnneBrit AnneBrit says:

  Tipper alle sitter musestille, foran skjelett-skapet sitt.

 4. Hva betyr det da at det er total medietaushet? Det betyr at noen av oss klamprer litt frustrert på tastaturet før vi ellers tar fatt på en ganske alminnelig dag. De fleste andre derimot gir seg en blanke faen. Det vil ikke være noen folkelig oppstandelse som redder dagen her, så vi får bare håpe på at guttene og jentene som styrer showet vet hva de gjør på.

 5. Avatar for ABC ABC says:

  “We have betrayed our readers, just to push for war … I don’t want this anymore, I’m fed up with this propaganda. We live in a banana Republic, and not in a democratic country where we have free press…” – Dr. Udo Ulfkotte

  Og som Udo fortalte så var hele systemet bygget på korrupsjon. Men betalingen var aldri penger uten tjenester eller informasjon (hint, vi har en spekulasjonsøkonomi) . Konklusjonen er at vi har samfunnshireakier som er korrupta og som mot betaling knuser det fria ordet og dermed demokratiet litt tilspisset. :tired_face: :gun::scream:

 6. Det er noe rart med at folk er så passive. Sett i kontrast til land som Polen der folk ikke later til å være så hjernevasket. Hva i huleste er årsaken ? Trolig er det en form for krig .Det er akkurat som en usynlig mur man må trenge igjennom, der man passerer en “sfære” av resignajon og frykt, som man ikke er villig til å stanse ved, eller legge seg under, og så går man videre og erobrer sin rett til å være den man er …for friheten og livsgleden. Det er en form for ondskap som forsøker å vinne terreng, og så tolmodige som vi er, bør vi likevel identifisere og konfrontere.

 7. ABC, den fikk meg til å tenke på et noe spesielt innslag fra söta bror/swebbtv, - igrunnen tror jeg ikke vi har anelse om hvor ille det egentlig er, have a look;

  https://www.youtube.com/watch?v=YlX-3a7fpIo
 8. Jeg har drevet og lest litt i det siste på artikler på derimot.no , og søkte på " Ukraina", der det kom opp en god del artikler. Jeg festet meg ikke spesielt med datoer og slikt, men så endel oversettelsesarbeide som du hadde gjordt. Kanskje noen helt nylig. Takk uansett.

Fortsett diskusjonen på forum.steigan.no

8 flere kommentarer

Deltakere

Historisk kommentararkiv

18 KOMMENTARER

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.