Storbritannia oppretter en militæravdeling av Facebook Warriors

4

Avisa The Guardian skriver:

The British army is creating a special force of Facebook warriors, skilled in psychological operations and use of social media to engage in unconventional warfare in the information age.

The 77th Brigade, to be based in Hermitage, near Newbury, in Berkshire, will be about 1,500-strong and formed of units drawn from across the army. It will formally come into being in April.

The brigade will be responsible for what is described as non-lethal warfare. Both the Israeli and US army already engage heavily in psychological operations.

Against a background of 24-hour news, smartphones and social media, such as Facebook and Twitter, the force will attempt to control the narrative.

Les resten av artikkelen her.

Også det norske forsvaret satser på info-krig.

 

Kontrollere narrativen. Nemlig! Det er det det handler om. Jeg har skrevet om dette i artikkelen Om fortellerkunstens rolle i krig.

Les også: Facebook: Kolonialisme 2.

Kampen om fortellingene

I denne bloggen prøver jeg hele tida å gå bak makthavernes fortellinger og undergrave dem. Jeg gjør det dels fordi fortellingene er løgnaktige, men også fordi de er farlige. Slike fortellinger kan få folk til å drepe hverandre. Fortellinga om «Gaddafi som ville drepe sitt folk» fikk kristne pasifister til å forlange bombing av Libya. Fortellinga var en løgn, noe som er påvist gang på gang, men det hjelper ikke så mye så lenge folk tror på den.

Min jobb er å gjøre så godt jeg kan for å punktere imperiets fortellinger, men også etter hvert å bygge opp alternative fortellinger. For den politisk kampen vinnes ikke gjennom å ha de beste argumentene, du må også ha de beste fortellingene.

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


4 KOMMENTARER

 1. «Mot en bakgrunn av ….. og sosiale medier…, vil makten forsøke å kontrollere fortellingen.»

  Så lenge vi har medier, dessverre både på «høyre»- og «venstre»-siden som sensurerer meninger av ALLE slag, spesielt historiske, vil vi måtte gjøre de samme feilene om igjen.
  De som sitter med makten, OG de som sitter med de samme gamle svarene, vil være en stopper for nyorientering.

  Får man bare folk til å tro på tull, får man folket å begå ugjerninger også .
  En nasjons moralske liv er grunnlaget for dens kultur.

  1.
  I en tid da bedraget er altomfattende, er det en revolusjonær handling å fortelle sannheten og løfte alle stener»

  2.
  All sannhet går gjennom tre stadier. Først blir den latterliggjort, deretter blir den angrepet på det kraftigste, og til slutt blir den godtatt som selvinnlysende.

  Og de som sitter med makten , spesielt i en tid som nå der folk er utmattet og desillusjonert,vet at desinformasjon og propaganda,
  – og sensur er et viktige våpen.

  Men:
  «ingen statsmann eller embetsmann har mer makt eller annen makt enn tidsånden og den alminnelige tenkemåte vil det. «Pengene» har nøyaktig så stor makt som menneskene i sin ubevisste lek med pengene gir dem. Dukken har til enhver tid så mye liv som barnet tenker seg. En vakker dag er dukken «død», og nettopp slik gikk det og går det med alle «molokker» i menneskenes historie, de lever og hersker og har en uhyggelig og mystisk makt så lenge vi tror på dem. Siden «dør de». «Tidene og konjunkturene» er i sannhet lunefulle, nemlig like uberegnelige og lunefulle som vi mennesker selv er, inntil vi får selvkontroll og får fjernet alle «demagogene» fra den offentlige administrasjon. «

  http://www.samfunnsliv.no/kunst-01.htm

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.