Terroristene i Syria har brukt kjemiske våpen gjennom hele krigen

0
Fra en gassprovokasjon i Syria. Folk fra White Helmets uten verneutstyr i et område der det angivelig er brukt giftgass

Mer enn 100 mennesker i Aleppo ble skadet av et gassangrep på byen 24. november 2018. Angrepet kom fra terroristenes stillinger utenfor byen. Til og med The Syrian Observatory for Human Rights (SOHR) i Storbritannia, som er kjent for sin negative holdning til Syria, slår fast at dette var et angrep med kjemiske våpen fra Hayat Tahrir al-Sham (HTS), det vil si al-Nusra. Dette er langt fra første gang terroristene i Syria bruker kjemiske våpen. De har tvert om gjort det under hele krigen mot Syria.

Det er ikke rapportert i de store mediene i Norge, men utenriksdepartementet i USA har innrømt at terroristene i Syria bruker kjemiske våpen.

i deres reiseråd til amerikanske borgere heter det (dette er fjernet fra nettsidene deres, men vi har kopi av det):

Tactics of ISIS, Hayat Tahrir al-Sham, and other violent extremist groups include the use of suicide bombers, kidnapping, small and heavy arms, improvised explosive devices, and chemical weapons. They have targeted major city centers, road checkpoints, border crossings, government buildings, shopping areas, and open spaces, in Damascus, Aleppo, Hamah, Dara, Homs, Idlib, and Dayr al-Zawr provinces.

The Libertarian Institute i USA har samlet opplysninger om jihadistenes bruk av kjemiske våpen i Syria basert på vestlige medier, opplysninger som stort sett er gått det store publikummet hus forbi.

Wall Street Journal fortalte i 2013 om at regjeringsstyrker i Syria ble angrepet med kjemiske våpen.

New York Times skrev om FN-rapporter som viste at terroristene flere ganger hadde brukt kjemiske våpen mot syriske soldater.

Det samme framgår av en FN-rapport som indirekte viser at terroristene i Øst-Ghouta hadde kjemiske våpen.

FNs menneskerettighetsjurist Carla del Ponte sa også allerede i 2013 at terroristene hedde brukt kjemiske våpen mot den syriske hæren og mot sivile flere ganger. Hun understreket også at de ikke hadde noen informasjoner i det hele tattsom tydet på at de syriske myndighetene skulle ha brukt slike våpen.

Se også:

Jimmy Dore: Kjemiske angrep i Syria er beviselig falske

Det finnes ikke bevis for at Bashar al Assad har brukt kjemisk våpen i Syria

Våpeninspektør Scott Ritter bestrider USAs påstander om kjemiske våpen

 

 

 

Forrige artikkelAl-Qaida i Jemen har våpen fra Europa
Neste artikkelRegjeringen vil skrive under vidtrekkende migrasjonsavtale som den påstår ikke vil bety noe for Norge
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).