Al-Qaida i Jemen har våpen fra Europa

0
Fra videoen til Arab Reporters for Investigative Journalism group (ARIJ).

En video som al-Qaida i Jemen la ut på internett i 2016 viser at terroristene er utstyrt med moderne europeiske våpen. På videoen kan man blant annet se tyske våpen av typene  G3-kamprifle, G36 angrepsrifle, MG3 maskingevær og MG4 lett maskingevær. Disse våpnene produseres av den tyske våpenfabrikanten Heckler & Koch. Det er den tyske nettavisa Deutsche Welle som skriver dette. Terroristene har også våpen fra belgiske, sveitsiske og russiske produsenter.

Nettavisa har bedt Arab Reporters for Investigative Journalism group of Jordan (ARIJ) om å undersøke dette og de har sammen med DW produsert en video om saka. Disse våpnene skulle aldri ha vært i terroristenes hender, så hvordan har de havnet der? Noen av våpnene kommer tydeligvis via svartebørsen i Jemen går det fram av reportasjen.

Men det som ikke går fram av denne undersøkelsen er det direkte samarbeidet mellom den saudiarabiske koalisjonen og al-Qaida. Men det er til gjengjeld dokumentert av andre kilder. Al-Jazeera viste i august 2018 at koalisjonen har inngått en hemmelig avtale med terroristene der hundrevis av dem er blitt rekruttert til å slåss for koalisjonen. Av denne artikkelen framgår det også at USA var informert om avtalen og holdt tilbake et droneangrep nettopp av den grunn. Michael Horton, som er forsker ved Jamestown Foundation, sier at «representanter for USAs militære styrker er klar over at mye av det USA gjør i Jemen er til hjelp for al-Qaida».

The New Arab skriver at Saudi-Arabia bruker al-Qaida i kampen mot houthi-militsen i Jemen.

Europeiske og amerikanske våpenprodusenter selger enorme mengder våpen til Saudi-Arabia og de andre landene i koalisjonen, så når disse samarbeider med terroristene burde det ikke være så vanskelig å forstå hvordan al-Qaida-styrkene kan skryte av sine moderne vestlige våpen. De er simpelthen våre alliertes allierte både i Jemen og i Syria, slik de var det i Libya. Dette har vi påvist mange ganger.

 

Les ogs:

Terroristene er våre allierte

 

 

 

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.