Regjeringen vil skrive under vidtrekkende migrasjonsavtale som den påstår ikke vil bety noe for Norge

0
Den planlagte FN-avtalen om global migrasjon er knapt diskutert i Norge. Hva mener de politiske partiene om den?

Om noen få dager vil Erna Solbergs regjering skrive under på FNs migrasjonsavtale. Dette er et svært omfattende dokument som inneholder svært mange føringer om at migrasjon er ønskelig og bør fremmes.

I Dagsavisen skrev politisk journalist Bjørn S. Kristiansen: Regjeringen har sagt ja til å gripe inn i medias dekning av migrasjon.

Høyres nettsider står det: «FNs migrasjonsplattform overstyrer ikke norsk lovgivning. (…) Innvandring (…) forblir et nasjonalt ansvar. Norges nåværende regelverk åpner for arbeidsinnvandring med kvalifikasjoner som vi har behov for, men ikke noe mer».

Dette er en åpenbart usann framstilling, noe man enkelt vil se hvis man leser hele teksten her.

Regjeringen er splittet i denne saka og FRP har tatt dissens. For en gangs skyld har NRK klart å lage en nokså balansert framstilling og debatt om en slik sak.

I mer enn to uker har vi prøvd å får stortingsgruppa til Rødt til å svare på hva den mener om denne saka, men vi har ikke lykkes. Det står heller ikke noe om dette på partiets hjemmesider.

 

Les også:

FNs nye migrasjonstraktat er en skandale

 

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


DEL
Forrige artikkelTerroristene i Syria har brukt kjemiske våpen gjennom hele krigen
Neste artikkelAtlantic Council foreslår terrorhandling mot Kertsj-brua
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formenn i AKP(m-l) 1975–84). Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).