Atlantic Council foreslår terrorhandling mot Kertsj-brua

18
Brua over Kertsj-sundet.

Krigshisserne har virkelig fått vann på mølla. Nå foreslår den såkalte tenketanken Atlantic Council, som er premissleverandør for NATO og samarbeidspartner med Facebook at Ukraina bør gjennomføre en sabotasjehandling mot brua over Kertsj-sundet til Krimhalvøya. Dessuten mener de at landet bør invitere USA og NATO til å sende en flåte krigsskip inn i Azovhavet.

Disse ekstreme forslagene er formulert slik:

Ukraina bør vurdere nøye om det skal gjennomføre en spesialoperasjon som kan ødelegge den brua Moskva bygde over Kerts-sundet som forbinder Krim med Russland. Men det er ikke alt. Ukraina bør invitere USA og NATO til å sende væpnede skip på besøk til Masriupol, hovebyen ved Azovhavet for å utfordre Russland til å skyte på dem eller blokkere NATO fra å utøve sin rett til å besøke Ukrainas havner. Disse skipene bør være væpnet og ha flybeskyttelse, men ha instruks om ikke å skyte med mindre de blir beskutt.

Vi kaller dette forslag ekstremt, fordi det er ekstremt. Dette er et forslag om at en stat skal gjennomføre en terrorhandling mot en annen og et forslag om å prøve å provosere Russland til å skyte på NATO-fartøyer. Dette er et forslag om å starte den tredje verdenskrig ved Azovhavet, intet mindre.

Forfatteren av denne artikkelen er Stephen Blank, som i USA regnes som Russland-ekspert og som har bakgrunn fra U.S. Army War College. Og ledelsen i Atlantic Council, som er en av de tenketankene som står nærmest til makta i USA, har tydligvis syntes at dette er gjeve tanker. Skjønt tanker, man må jo lure på hvor folk har hodet sitt når de foreslår terroraksjoner og marineprovokajoner mot en kjernefysisk stormakt. Om ikke Porosjenko gir ordre om å sprenge Kertsj-brua finnes det mange nok væpnede nazister i Ukraina som er mer enn gale nok til å gjennomføre en slik aksjon.

I Ukraina er 300 sjukehus mobilisert til å kunne ta i mot skadde i tilfelle av en større krig. Landets førstelinjereserver er mobilisert, og det samme er de nazistiske dødskommandoene. Ukraina har bedt Tyrkia om å stenge Bosporus for russiske krigsskip, noe som i så fall ville ha vært en krigshandling. Og i alt krigshysteriet vier ukrainsk TV video av barn fra et barnehjem i Mariupol som graver skyttergraver (!) for soldatene.

Merkel-rådgiver foreslår å blokkere russiske skip fra havner i EU

Vi har tidligere pekt på Tysklands umiddelabre reaksjon på episoden i Kertsj-sundet har vært avdempet. Men nå foreslår Annegret Kramp-Karrenbauer, som regnes som den mest sannsynlige etterfølgeren til Markel, at EU bør blokkere alle russiske skip som kommer fra Azovhavet fra å anløpe havner i EU. Dette er også å yppe til krig.

Prøver å stoppe TurkStream

I en felleserklæring sier regjeringen i USA og Ukraina at de ønsker å stopp gjennomføring at to rørledning fra Russland, nemlig Nordstream2 og seksjon nummer to av TurkStream. Begge deler ville være indirekte angrep på andre av USAs allierte, nemlig i første rekke Tyrkia og Tyskland, som begge trenger disse prosjektene, men også for andre planlagte mottakere av russisk gass, som Italia, Ungarn og Østerrike.

 

 

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


Kommentarer

 1. Avatar for SHO SHO says:

  Det høres ut som Atlanterhavet nå strekker seg helt inn i de innerste krokene av Svartehavet.

  Tenk om denne organisasjonen isteden hadde foreslått at det bør avholdes folkeavstemminger på Krim og i Donbass og Luhansk om disse regionenes fremtidige status, for på dette vis å bidra til at krisen i Ukraina løses. Men det er utenkelig at noe slikt vil skje fra vestlig hold (selv om det på vestlig hold godtas at det gjennomføres folkeavstemming om samme type spørsmål i Skottland).

 2. Når det gjelder ‘utklekkingsanstalten’ the Atlantic Council, ‘’som er premissleverandør for NATO og samarbeidspartner med Facebook’’, fortoner deres forslag om ‘’at Ukraina bør gjennomføre en sabotasjehandling mot brua over Kertsj-sundet til Krimhalvøya’’ – i aller høyeste grad å følge samme oppskrift som det som ligger til grunn for 'the Global Impact for Migration’’;

  Kaos, krig, oppløsning av demokrati og nasjonalstat, and finally – the rise of the New World Order!

  Verdens ledere, skulle alle som en - ha vært underkastet en GRUNDIG psykologisk evaluering, - i stedet for - slik det har fungert til nå, der varslere og oppriktig bekymrede individer har blitt både tvangsinnlagt, landsforvist og til og med tatt av dage!

  • Selv Alf Prøysen forsto, at ‘’i bakvendtland, der kan alt gå an’’! . . . . . . .
 3. Atlantic Council ga også Global Citizen Award til Erna Solberg i år. Kanskje kunne hun ha blitt spurt om en pris fra en organisasjon som foreslår terrorhandlinger og militære handlinger som kan utløse storkrig har fått en sentral plass på premiehyllen? Sikkert, hun ga jo penger til tenketanken før hun fikk prisen.

 4. Avatar for Anki Anki says:

  Nå er det hevdet at mange av “verdens ledere” ikke innehar de samme ingrediensene som “folk flest” består av. Blant annet total mangel på empati og langt framskreden psykopati - ofte samme sak. Og det er vel av den grunn de kan holde fram, fordi “folk flest” tror ikke at “verdens ledere” kan ha ondt i sinne. Ja, bortsett fra de som krigshaukene har programmert oss til å tru er despoter, selvsagt. Det trur vi på. Når man lever et liv innafor “the postage stamp concensus” blir man bittelitt trang i nøtta. Just sayin’…

 5. Din ‘formulering’ gav meg en umiddelbar assosiasjon til en noe selsom ‘debatt’ som ble avholdt i multikulturens høyborg forleden;

  «29. november – Migrasjonsavtale» -

  ‘‘Om 11 dager reiser en norsk statssekretær til Marrakech. Der skal hun forplikte Norge til en såkalt ikke-bindende FN-plattform om migrasjon, som ikke får en eneste følge for innvandringen til Norge, hevder regjeringen. Og hvorfor sier da land etter land nei, og hvorfor er det gatekamper om avtalen?’’ [ https://tv.nrk.no/serie/debatten ]

  • «bittelitt»……??? – You’ve gotta be kidding! . . . . . . . .
 6. Avatar for Tove Tove says:

  Det viktigste å forstå av politikernes retorikk er at når de bruker ordet “vi”, så mener de seg selv og oligarkene de jobber for. Vanlige folk er ikke i “vi”-et. Politikerne forstår ikke helt at de også skal slenges bort når de er “oppbrukt”, for det sier ikke oligark-“vennene” deres til dem. :smile:

 7. Avatar for Dias Dias says:

  Formyndermennesket er en menneskeart som – uten hensyn til eller variasjon i forhold til rase, farve, religion eller livsanskuelse – ser sin høyeste glede i å bestemme over andre menneskers tankeliv, lesning, ytringer og livsanskuelse. Som det fremgår av betegnelsen, ser formyndermennesket sin høyeste lykke, og dessuten sin aller største dyd, sin moralske overlegenhet i dette: å formynde andre. Formyndermennesket vet bedre enn vi selv, hva som er til vårt eget beste, derfor vil han bestemme over oss. Formyndermennesket har selv den eneste rette, sanne tro og innsikt: de som mener noe annet, er anarkister, nihilister, eller rett og slett uvitende, tåpelige og umoralske barn, – som formyndermennesket må formynde.
  Formyndermennesket drives aldri av maktsyke eller andre slette motiver, når det vil ha makt over oss. Formyndermennesket har bare gode motiver. Det er vi som har slette motiver. Formyndermennesket vet det rette. Alt hva vi vet er galt. Derfor er det en plikt for formyndermennesket å formynde oss, – ellers ville vi i vår formørkelse, umoral og uvitenhet daglig skade oss selv.

  Jens Bjørneboe

 8. Avatar for aford aford says:

Fortsett diskusjonen på forum.steigan.no

3 flere kommentarer

Deltakere

Historisk kommentararkiv

18 KOMMENTARER

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.