Atlantic Council foreslår terrorhandling mot Kertsj-brua

0
Brua over Kertsj-sundet.

Krigshisserne har virkelig fått vann på mølla. Nå foreslår den såkalte tenketanken Atlantic Council, som er premissleverandør for NATO og samarbeidspartner med Facebook at Ukraina bør gjennomføre en sabotasjehandling mot brua over Kertsj-sundet til Krimhalvøya. Dessuten mener de at landet bør invitere USA og NATO til å sende en flåte krigsskip inn i Azovhavet.

Disse ekstreme forslagene er formulert slik:

Ukraina bør vurdere nøye om det skal gjennomføre en spesialoperasjon som kan ødelegge den brua Moskva bygde over Kerts-sundet som forbinder Krim med Russland. Men det er ikke alt. Ukraina bør invitere USA og NATO til å sende væpnede skip på besøk til Masriupol, hovebyen ved Azovhavet for å utfordre Russland til å skyte på dem eller blokkere NATO fra å utøve sin rett til å besøke Ukrainas havner. Disse skipene bør være væpnet og ha flybeskyttelse, men ha instruks om ikke å skyte med mindre de blir beskutt.

Vi kaller dette forslag ekstremt, fordi det er ekstremt. Dette er et forslag om at en stat skal gjennomføre en terrorhandling mot en annen og et forslag om å prøve å provosere Russland til å skyte på NATO-fartøyer. Dette er et forslag om å starte den tredje verdenskrig ved Azovhavet, intet mindre.

Forfatteren av denne artikkelen er Stephen Blank, som i USA regnes som Russland-ekspert og som har bakgrunn fra U.S. Army War College. Og ledelsen i Atlantic Council, som er en av de tenketankene som står nærmest til makta i USA, har tydligvis syntes at dette er gjeve tanker. Skjønt tanker, man må jo lure på hvor folk har hodet sitt når de foreslår terroraksjoner og marineprovokajoner mot en kjernefysisk stormakt. Om ikke Porosjenko gir ordre om å sprenge Kertsj-brua finnes det mange nok væpnede nazister i Ukraina som er mer enn gale nok til å gjennomføre en slik aksjon.

I Ukraina er 300 sjukehus mobilisert til å kunne ta i mot skadde i tilfelle av en større krig. Landets førstelinjereserver er mobilisert, og det samme er de nazistiske dødskommandoene. Ukraina har bedt Tyrkia om å stenge Bosporus for russiske krigsskip, noe som i så fall ville ha vært en krigshandling. Og i alt krigshysteriet vier ukrainsk TV video av barn fra et barnehjem i Mariupol som graver skyttergraver (!) for soldatene.

Merkel-rådgiver foreslår å blokkere russiske skip fra havner i EU

Vi har tidligere pekt på Tysklands umiddelabre reaksjon på episoden i Kertsj-sundet har vært avdempet. Men nå foreslår Annegret Kramp-Karrenbauer, som regnes som den mest sannsynlige etterfølgeren til Markel, at EU bør blokkere alle russiske skip som kommer fra Azovhavet fra å anløpe havner i EU. Dette er også å yppe til krig.

Prøver å stoppe TurkStream

I en felleserklæring sier regjeringen i USA og Ukraina at de ønsker å stopp gjennomføring at to rørledning fra Russland, nemlig Nordstream2 og seksjon nummer to av TurkStream. Begge deler ville være indirekte angrep på andre av USAs allierte, nemlig i første rekke Tyrkia og Tyskland, som begge trenger disse prosjektene, men også for andre planlagte mottakere av russisk gass, som Italia, Ungarn og Østerrike.

 

 

KampanjeStøtt oss
Forrige artikkelRegjeringen vil skrive under vidtrekkende migrasjonsavtale som den påstår ikke vil bety noe for Norge
Neste artikkelDe gule vestene sprer seg til Réunion
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).