Tendenser til panikk på børsene

0
Illustrasjon: Shutterstock-

Hovedindeksen på Oslo børs faller tungt på slutten av oktober 2018. Det samme gjør børsene verden rundt. Dow Jones-indeksen har tapt alt den hadde vunnet tidligere i 2018 og både den tyske og den japanske børsen stuper.

I USA var det teknologiaksjene som har ført an i børsraset. Industrigigantene varsler om vanskelige tider forut.

Den marxistiske økonomen Michael Roberts skriver at profitten i USA selskaper faller etter å ha hatt gylne tider de to første  kvartalene i år. Gjennomsnittet av verdens børser har hatt sitt dårligste år siden eurokrisa i 2012. Står vi foran en ny krise av samme omfang som finanskrisa i 2008?

Siste års børsutvikling på Oslo børs, Frankfurtbørsen pg den amerikanske S&P500. Kilde E24.
KampanjeStøtt oss
Forrige artikkelRoma sier – Basta!
Neste artikkelKinas innflytelse i Mellom-Amerika øker og det er lite USA kan gjøre med det
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).