Roma sier – Basta!

5
Situasjonsbilder fra gatene i Roma. De er dessverre ikke utypiske.

Roma, «den evige stad» forfaller i stort tempo, og nå har romerne fått nok. Flere tusen innbyggere i den italienske hovedstaden samlet seg 27. oktober 2018 under parolen «Roma dice basta!» – «Roma sier at nå er det nok!»

Forfallet i Roma er nå kommet så langt at det er direkte farlig. Veiene er så full av huller at det blir trafikkulykker av det. Romerne skammer seg over situasjonen. For kort tid siden gjorde arrangørene av Giro di Italia det klart at de dropper Roma i neste års versjon av det populære sykkelrittet.

Stort bedre står det ikke til med den offentlige transporten. Mer enn 20 busser har tatt fyr i byen hittil i 2018 på grunn av dårlig vedlikehold.

Søppelet blir ikke hentet og byen fylles opp av rotter, men også rever og villsvin er observert i byens gater. Det vakte stor oppsikt da en familie med villsvin hadde slått seg til ved Via Claudia, en av de gamle innfartsveiene til Roma, tidligere i år. I et annet tilfelle ble et stort villsvin filmet mens det løp langs en av de store gatene i Roma.

Romas borgermester heter Virginia Raggi. Hun er fra Femstjernersbevegelsen og hun ble valgt med et uvanlig stort flertall da hun i 2015 fikk 67% av stemmene. Hun ble valgt på at hun ville rydde opp i byen og igjen gjør innbyggerne stolte av byen sin. Men nå er romerne skuffet over La Raggi. De synes ikke at hun på noen måte har innfridd løftene.

En gang var autostradaene og de elegante bruene Italias stolthet. Katastrofen på autostrada A10 i Genova der minst 41 mennesker ble drept, hvorav 3 barn ble drept, er et grelt eksempel på at denne stoltheten er blitt til skam. I Italia er mye av de offentlige tjenestene privatisert og vedlikeholdet er deretter.

Det var etruskerne og romerne som lærte Europa å bygge veier. Det skulle man ikke tro i dag når man ser veistandarden til og med i hovedstaden.

Store stykker av Via Appia Antica ligger der fortsatt som minne om fordums storhet. Innfelt gatebilde fra i dag. Shutterstock.

 

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


Kommentarer

 1. Her er det noen herfra på berget som sier det samme.

  HRS skriver dette 12 oktober 2018 :
  Nå er det nok. Nå bør vi ta grep. Politikerne har bevist at de ikke evner det, for ingenting skremmer dem. Ikke engang folket som sørger for at de har de posisjonene de har. Det vises bare til at partiet har så og så mange prosent, til kjøttvekta, eller så kan ett eller annet miniparti sette (en eller annen) regjering i fare. Og vi finner oss i det?
  Nå kan vi vise noe annet.
  Skal vi få makt, må vi samle oss. Derfor ønsker HRS å starte en Folkeaksjon for Norge. Den skal være partipolitisk uavhengig, og merk så dette: den har ingenting med innvandringsmotstand å gjøre. For det handler ikke om å være for eller mot innvandring, det handler om å sette Norge i førersetet. Hva er bra for Norge i dag og for fremtiden, dét er spørsmålet som alltid skal ligge i bunn.
  Det er mange innvandrere i Norge som bidrar positivt, både økonomisk og kulturelt. Vi vet fra tilbakemeldinger at også de ønsker det beste for Norge, og de ser med bekymring på den utviklingen landet vårt tar.
  Det er lagt ned betydelig energi på å gjøre folk som setter fedrelandet høyt til negative nasjonalister. Vi skal skremmes til taushet om våre meninger. Det er for eksempel ikke få «skapHRS-ere», etter hva vi blir fortalt, også i høye stillinger, og denne «tausheten» gjør at politikerne tror de fortsatt kan gjøre hva de vil.

 2. Avatar for Anki Anki says:

  Sånn blir det i Norge også. nwo-gutta har hatt planen klar lenge, og den sklir sømløst igjennom mens folket glor zombie-aktig på sin siste snap, og bilderbergerbollene forteller oss at vi ikke må tru verken på våre egne ører, øyne eller sunn fornuft. Pk’erne og soros-manuskriptet har gjort jobben. Det finnes ingen motstand. Genialt rigga - det skal de fanden meg ha.

 3. Avatar for baluba baluba says:

  Svært interessant. Utenriksministeren har nesten samme fornavnet som deg. Det at han bruke en god del penger på å hjelpe kristne, som har blitt angrepet av muslimer, til å bygge opp igjen hjemmene deres, er noe en norsk regjering jeg ville være bekjent av ville gjort. Her skulle det vært stillt spørsmål til våre eliter.

 4. Fornavnet begynner nok på en helt annen bokstav enn utenriksministeren.( Jeg har kun dette nicket også her )

Fortsett diskusjonen på forum.steigan.no

Deltakere