Ny utrenskning av dissidentmedia på Facebook og Twitter

10
Den spanske inkvisisjonen gjorde sitt ytterste for å etablere et meningstyranni gjennom blant annet tortur og bokbål.Her brennes forbudte bøker. Maleri av Pedro Berruguete: St. Dominic og Albigenserne. Utsnitt.
Caitlin Johnstone

Av Caitlin Johnstone.

Facebook har rensket ut flere politisk dissident-medier i dag (12. oktober 2018), denne gangen under påskudd av å beskytte brukerne mot «ikke-autentisk aktivitet». I en uttalelse sammen med Facebook-sjefen for internett-sikkerhet, Nathaniel Gleicher (som for øvrig har vært leder for Det hvite hus’ nasjonale sikkerhetsråd for internett-sikkerhet), forklarer sosiale media-giganten at de har fjernet «559 sider og 251 kontoer som gjennomgående har brutt våre regler mot spam og koordinert ikke-autentisk aktivitet.»


Oversatt til norsk av Anne Merethe Erstad.


Ifølge Facebook består denne «ikke-autentisk aktiviteten» av å bruke «sensasjonelt politisk innhold – uavhengig av politisk vinkling – for å bygge opp et publikum og øke trafikken til nettsidene deres». Hvilket betyr det samme som som å si at de skriver om kontroversielle spørsmål, og legger ut disse artiklene «i dusinvis av Facebook-grupper, ofte hundrevis i løpet av en kort periode, for å mønstre trafikk til sine nettsteder.»

Med andre ord: sidene ble fjernet fordi de publiserer kontroversielt politisk innhold og forsøker å få folk til å lese det. Ikke for å skrive «falske nyheter», men for å gjøre hva de kan for at personer som muligens ønsker å lese dem, skal få tilgang til nyhetsartikler fra legitime, uavhengige medier. Praksisen med å dele ditt materiale rundt i Facebook-grupper er vanlig for de fleste skapere av uavhengige medier: jeg gjorde det selv i slutten av 2016 og begynnelsen av 2017, og stort sett alle mine kolleger i uavhengige medier gjorde det samme på denne tida.

«For de av dere som leser det jeg skriver: dere vet at jeg ikke har brutt noen regler,» skriver Terresa Monroe-Hamilton, som fikk slettet både sin personlige profil og Facebook-siden for sin politiske blogg, NoisyRoom.net. «Faktum er at mesteparten av det jeg skriver sender jeg ikke ut. Jeg deler store nyheter og noen memer. Det var nok til å få meg blokkert og sidene er ganske enkelt forsvunnet.»

«Facebook fjernet siden min med nesten 70.000 følgere, de karakteriserte som «søppel» en side jeg har brukt fire år på å bygge opp, og brukt for å dele artiklene jeg skrev og videoer fra reportasjene mine, tvitret RT Americas Rachel Blevins. «Dette er så utrolig galt og det berører flere hundre liknende sider.»

«Og vips er mer enn fem års hardt arbeid med å fremme ideer om fred og frihet slettet», skrev en Facebook-bruker som heter John Liberty, som mistet flere sider om politiets ansvarlighet, legalisering av cannabis og libertarianisme.

To av de mest profilerte sidene som ble stengt, har sannsynligvis på ett eller annet tidspunkt vært besøkt av alle politiske dissidenter som bruker Facebook: Free Thought Project, som hadde 3,1 millioner følgere, og Anti-Media, som hadde 2,1 millioner. Jeg har tidligere funnet nyttig informasjon på begge sidene, og til tross for at jeg er uenig med dem ideologisk på noen områder, har jeg opplevd begge som atskillig mer legitime enn noe du vil finne på Google News.

Som om ikke dette var uhyggelig nok, virker det som om noen av sidene Facebook har renset ut er blitt sensurert av Twitter også. Noe som bringer tankene hen på kneblingen av Alex Jones på flere plattformer i august. Tidligere nevnte Anti-Media har nå blitt suspendert fra Twitter, bare timer etter at de ble fjernet fra Facebook.  Redaktøren i Anti-Media, Carey Wedler, og en uavhengig aktivist som heter Patti Beers, med 30.000 følgere på Twitter, har også blitt fjernet nå nettopp.

Jeg har sagt det før, og jeg sier det igjen: i et korporasjon-system, der det ikke er noe klart skille mellom korporasjonenes makt og regjeringens makt, er korporasjonenes sensur det samme som regjeringens sensur. Du kan ikke ha et system der korporasjonene driver lobbyvirksomhet og finansierer valgkamper, der massive Silicon Vally-selskaper knytter tette bånd til hemmelige regjeringsbyråer for å overstråle sine konkurrenter – og deretter hevde at det handler om private selskapers rett til å håndheve sine egne regler på sin egen, private eiendom. Dette er nettopp måten totalitær regjeringssensur framstår i et korporasjons-oligarki.

Ønsker du at noen få plutokrater i Silicon Valley skal bestemme hvilke politiske uttalelser som utgjør «ikke-autentisk aktivitet» – på dine vegne? Ønsker du en verden der massene blir jagd inn i svære, regjeringsallierte sosiale media-binger – som deretter, med jevne mellomrom,  blir hentet inn av Senatet i USA for å sverge mer jernhånd-sensur av problematiske, politiske uttalelser? Ønsker du en verden der sosiale media-selskaper er tvunget til å alliere seg med eksisterende maktstrukturer for å få lov til å vokse? Ønsker du en verden der arenaer for politisk debatt i stadig større grad blir sterilisert i favør av den herskende klasses agenda? Hvis ikke, er tiden kommet for å handle.

Uavhengig av hvor du befinner deg i det politiske landskapet: hvis du er motstander av tingenes tilstand, er motstand mot internett-sensur nå et spørsmål om selvforsvar. Hvis dette ikke ble klart for deg da de utestengte Alex Jones, burde det være fordømt klart for deg nå. Hvis du ønsker å endre det eksisterende systemet på hvilken som helst måte som fjerner makt fra de nåværende makthaverne, er din stemme den neste på huggestabben. De stenger alle dører så raskt de bare kan, for å holde oss fanget i dette orwellske oligarkiet – til de får oss alle drept i krig eller økokatastrofe. Hvis de stenger offentlighetens mulighet til å dele informasjon fra dissidenter, har de lukket den siste døra. Ikke la dem gjøre det.

OPPDATERING: Free Thought Project er nå, i likhet med Anti-Media, fjernet fra Twitter så vel som Facebook. Det virker absolutt å foregå en form for koordinering eller overlapping mellom sensorene på Twitter og Facebook.

 

 

Denne artikkelen ble først publisert på bloggen til Caitlin Johnstone.

 

 

 

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


Kommentarer

 1. Noen få aviser, som Washington Post, LA Times og Fox News hadde dette blant sine overskrifter, men ingen norske aviser. MSM er altså stort sett ikke så ivrig på å bringe denne nyheten til torgs, det er bare alt media her i Norge som Steigan.no som slår dette opp med store bokstaver som en slik nyhet skal ha, men som har hittil bare 2-3% av befolkningen som lesere dessverre.

  En må tro at det er MSM som underrapporterer Maktens utrettelige angrep på ytringsfriheten som er årsaken til at befolkningene ikke reagerer. Eller er det dessverre slik at de fleste tenker at: " jeg vil ikke forsvare min rett til ytringsfrihet for jeg har ikke noe å si"?. I tilfelle det beskriver den vanlige innbygger i de vestlige land, er det akkurat slike innbyggere Makten ønsker seg.

  En innbygger som er helt omsluttet av en medial verden med kun den informasjonen som Makten vil at innbyggerne skal ha, en orwelliansk verden. En verden hvor den vanlige innbygger ikke forstår at hun eller han lever i åpent fangenskap i en sosialdarwinistisk markedsøkonomi hvor alle landressurser og infrastruktur er i sin helhet eiet av private multinasjonale selskaper, og kontrollert av en elite som står bak politikerne og dikterer politikken.

  Dette er en verden vi går til med stormskritt i historisk perspektiv. Politisk apati, generelt sløvsinn og med vestlige befolkninger med en individuell livsstil, som kun kan fokusere på sin egen interessesfære og daglige dont, gjør det lett for den globale storkapitalen å snike sin New World Order inn på befolkningene uten at de ser faren.

 2. Takk for et godt innlegg her.
  Hvordan legger du linkene inn på den måten ? Jeg har noe å lære her.

 3. Takk :slightly_smiling_face: . 1.Kopier adresselinjen på den websiden du vil linke til. 2. Merk av ordene eller ordene du vil knytte til linken i teksten din ved å merke de av. 3. Klikk på lenkeikonet, nummer fire fra venstre på verktøylinjen øverst i kommentarfeltet, (når du setter musepekeren på det står det “Hyperlenke”), det spretter opp et vindu “Sett inn hyperlenke”. 4. Lim inn adresselinjen du kopierte fra websiden i ruten hvor det står htttp://example.com, trykk ok. (Ordene du merket av i teksten kom automatisk opp i ruten hvor det står “Valgfri tittel”).

 4. Takk fra meg også! Ja, jeg er forbløffet over hvordan alt faller sammen. Familier, slekter, grender, stolthet, identitet og tilhørighet, alt smuldrer opp under beina på en mens man går. Kun apati rår.

 5. Allegorien Babylon er brukt i Åpenbaringen 18.23
  og der står det hva som skjer.
  pharmakeia er det greske ordet.
  ethnos = betyr folk
  planaō = ført på avveie
  betydning
  Babylons rotord betyr blandet, forvirret å blande, blande seg selv . Det systemet som forsøker å overta, handler om å blande sammen.Dette er den egentlige rot betydningen. Derfor med den integritet som du har, at du framstår i stor grad unik og ekte må du forstå hva du har å gjøre med, det er noe som ønsker “å sette noe annet i stedenfor.”
  Du ønsker å sette det du har på den rette plassen, det systemet ønsker å blande og ønsker at blandingen skal ta plassen.
  Man kan se det, i forhold til nasjonene, at eliten ønsker at man skal se seg som europeer istedenfor norsk for eksempel.
  Anti betyr isteden, ikke mot.
  Anbefaler The Brotherhood of darkness. Stanley Monteith.

 6. Har ikke reflektert over at anti- betyr istedenfor. Så her har alt blitt anti. Anti-dahl, anti-grend, anti-eng, anti-bedehusland, anti-brønn og anti-gamp. Ja, dette har jeg virkelig ikke tenkt på, at jeg lever i en anti-tid. Må skrive et bitte lite innlegg om dette på bloggen min, når jeg får tatt et passende bilde.

  Pussig blir det også at en anti-venn kan være din beste venn, da jeg ikke har venner omkring meg, slik min oldefar hadde det her, men har anti-venner på nettet. Underlig er det at det er disse anti-vennene som kjennes som mine virkelige venner, selv om jeg aldri har truffet dem ansikt til ansikt.

  Ja, vannet i springen er også anti-vann, da det er istedenfor brønnvannet mine forfedre drakk av i generasjoner. Og jeg er en anti-kulturbærer, da jeg er en skyggevokter, da skyggevokteren har kommet istedenfor kulturbæreren.

  I morgen vil jeg be min kone om å få litt anti-melk til frokost, da melka i kartongen er istedenfor melka fra kua i låven som ikke er.

  - Mitt Anti-Liv

 7. Takk, det var veldig nyttig : )

Fortsett diskusjonen på forum.steigan.no

1 flere kommentar

Deltakere

Historisk kommentararkiv

10 KOMMENTARER

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.