Dokumentar: Diplomatisk virus – USAs laboratorium for biologiske våpen i Georgia

3
KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


Kommentarer

 1. Avatar for TerjeM TerjeM says:

  Det er å sparke inn åpen dører å påpeke dette, men denne saken (søkeord: biologisk, Georgia etc) i denne sammenheng ga 0 treff i Aftenposten de siste 3 månedene. Det er egentlig utrolig å tenke på at de fleste innbyggere får nyhetene sine fra slike steder - hvis det ikke skrives om de rette stedene, har det aldri eksistert.

  Kommentar om Nobleprisen: Seksuell vold i krig er forsåvidt et verdig tema, men ofte kynisk misbrukt til å starte kriger med (propaganda om voldtekts-leire i Bosnia, viagra til libyske soldater osv)

  Og selvsagt er de ‘de andre’, som gjør det IS og i Kongo, ikke soldater på ‘vår’ side. Det er enorme mørketall for okkupasjonen av Irak (flere millioner døde - hvor mange voldtekter?), Afghanistan etc.

  Men verden har balansert på randen av tredje verdenskrig flere ganger det siste året - og vil gjøre det om og om igjen de neste par årene. Hvis komiteen hadde tatt av seg NATO/USA-brillene bare ett år og gitt prisen til et tema det virkelig haster med, reell forståelse mellom øst og vest, kunne de ha gjort sin lille del for å stoppe denne krigen.

 2. Avatar for AnneBrit AnneBrit says:

  Alt blir utnyttet som kan bli det. Det er noe vi har drevet med så lenge vi har eksistert. Om det er flint aller holdninger, spiller det liten rolle. I våre egne øyne har vi alltid en god grunn.
  Jeg følger de russiske aksjonistene i “StopXam”, og der kan alle sider ved den menneskelige tragedie studeres i detalj. Sovjet etterlot seg en infrastruktur som var fremtidsrettet, men den tok ikke høyde for drittsekker, noe denne aksjonsgruppa gjør. Jeg lærer mye, ikke minst om meg sjæl.

  https://www.youtube.com/watch?v=uqz3Vwbs8VQ
 3. Avatar for INK INK says:

  Det er nok slike laboratorier mange steder, tenker jeg.
  Jeg har hørt rykter om at det fantes norske forskere som syslet med slikt under den kalde krigen.

Fortsett diskusjonen på forum.steigan.no

Deltakere