Leiesoldatene som leder angrepet på havneby i Jemen ble trent i Israel

0
Kilde: Mintpress

En ny rapport fra nettmagasinet Al-Khaleej Online i De forente arabiske emirater har avslørt at de leiesoldatene som fører an i angrepene på havnebyen Hodeida i Jemen ble trent av israelske soldater i Israel. Dette kaster også mer lys over Israels hemmelige rolle i krigen mot Jemen. Dette skriver Whitney WebbMintpress.

Det emiratiske magasinets kilder skal være knyttet til etterretningskomiteen i Kongressen i US. Leiesoldatene kommer fra ulike nasjoner og de kjemper på vegne av Emiratene. De skal ha deltatt på treningsleire i Negev-ørkenen under direkte ledelse av Israel Defence Force (IDF). Leiren skal ha blitt etablert under ledelse av sikkerhetsrådgiveren Mohammed Dahlan fra Emiratene og flertallet av leiesoldatene skal ha kommet fra Colombia og Nepal.

Dahlan, som er palestiner, var en sentral person i det USA-støttede forsøket på å styrte Hamas etter at de vant valget i Gaza i 2007. Prosjektet ble betalt av Emiratene. Dahlan har siden bodd i eksil i Emiratene der han har nære forbindelser til kongefamilien. Han har også nære bånd til Israels forsvarsminister Avigdor Lieberman. Treningsleirene i Negevørkenen er under israelsk ledelse og betales av Emiratene.

Dette er ikke den første informasjonen om Israels rolle i krigen mot Jemen, men den forsterker bildet av en aktiv deltakelse fra Israels side i en krig som har skapt den verste humanitære katastrofen i dagens verden.

Det er fra før av kjent at Israel i hemmelighet har solgt våpen til den koalisjonen som fører krigen mot Jemen. Benjamin Netanyahu har også truet med å sende israelske soldater til Jemen.

Den hensynsløse krigen som saudialliansen fører mot Jemen har ført til at 5,2 millioner barn står overfor en mulig hungersnød, sier Redd Barna. FN advarer mot at forsøkene på å stenge Hodeida vil kunne utløse «den største sultkatastrofen i nyere historie».

Vi meldte på steigan.no i 2017 at Israel er klart til å dele etterretningsinformasjon med Saudi-Arabia for å konfrontere Iran. Vi viste da til stabssjefen for Israeli Defence Forces (IDF), generalløytnant Gadi Eisenkot som sa dette til Jerusalem Post. Vi har også vist til at så tidlig som i 2015 deltok Eisenkot i møter med Saudi-Arabia om samarbeid i Jemenkrigen.

Vestlige medier og politikere er nærmest fullstendig tause om den hensynsløse krigen som saudi-alliansen fører mot folket i Jemen. En vesentlig årsak til denne tausheten er at både USA og Israel er djupt inne i denne krigen.

 

 

Les også:

Saudi-koalisjonen massakrerte flyktende barn i Jemen

Saudi-Arabia bombet bryllup i Jemen: 88 drept

Destruktionen av Jemen — En krigsförbrytelse under beskydd av FN:s Säkerhetsråd

 

 

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.