Leiesoldatene som leder angrepet på havneby i Jemen ble trent i Israel

0
Kilde: Mintpress

En ny rapport fra nettmagasinet Al-Khaleej Online i De forente arabiske emirater har avslørt at de leiesoldatene som fører an i angrepene på havnebyen Hodeida i Jemen ble trent av israelske soldater i Israel. Dette kaster også mer lys over Israels hemmelige rolle i krigen mot Jemen. Dette skriver Whitney WebbMintpress.

Det emiratiske magasinets kilder skal være knyttet til etterretningskomiteen i Kongressen i US. Leiesoldatene kommer fra ulike nasjoner og de kjemper på vegne av Emiratene. De skal ha deltatt på treningsleire i Negev-ørkenen under direkte ledelse av Israel Defence Force (IDF). Leiren skal ha blitt etablert under ledelse av sikkerhetsrådgiveren Mohammed Dahlan fra Emiratene og flertallet av leiesoldatene skal ha kommet fra Colombia og Nepal.

Dahlan, som er palestiner, var en sentral person i det USA-støttede forsøket på å styrte Hamas etter at de vant valget i Gaza i 2007. Prosjektet ble betalt av Emiratene. Dahlan har siden bodd i eksil i Emiratene der han har nære forbindelser til kongefamilien. Han har også nære bånd til Israels forsvarsminister Avigdor Lieberman. Treningsleirene i Negevørkenen er under israelsk ledelse og betales av Emiratene.

Dette er ikke den første informasjonen om Israels rolle i krigen mot Jemen, men den forsterker bildet av en aktiv deltakelse fra Israels side i en krig som har skapt den verste humanitære katastrofen i dagens verden.

Det er fra før av kjent at Israel i hemmelighet har solgt våpen til den koalisjonen som fører krigen mot Jemen. Benjamin Netanyahu har også truet med å sende israelske soldater til Jemen.

Den hensynsløse krigen som saudialliansen fører mot Jemen har ført til at 5,2 millioner barn står overfor en mulig hungersnød, sier Redd Barna. FN advarer mot at forsøkene på å stenge Hodeida vil kunne utløse «den største sultkatastrofen i nyere historie».

Vi meldte på steigan.no i 2017 at Israel er klart til å dele etterretningsinformasjon med Saudi-Arabia for å konfrontere Iran. Vi viste da til stabssjefen for Israeli Defence Forces (IDF), generalløytnant Gadi Eisenkot som sa dette til Jerusalem Post. Vi har også vist til at så tidlig som i 2015 deltok Eisenkot i møter med Saudi-Arabia om samarbeid i Jemenkrigen.

Vestlige medier og politikere er nærmest fullstendig tause om den hensynsløse krigen som saudi-alliansen fører mot folket i Jemen. En vesentlig årsak til denne tausheten er at både USA og Israel er djupt inne i denne krigen.

 

 

Les også:

Saudi-koalisjonen massakrerte flyktende barn i Jemen

Saudi-Arabia bombet bryllup i Jemen: 88 drept

Destruktionen av Jemen — En krigsförbrytelse under beskydd av FN:s Säkerhetsråd

 

 

Forrige artikkelLibya-utredningen og medienes ansvar
Neste artikkelArbeid til alle er løgn nr. 1
Pål Steigan
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).