Dansk forsker permanent utestengt fra Facebook

0
Skjermdump fra Twitterkontoen til Lars Jørgensen der han gjengir meldinga fra Facebook om blokkering.

Den danske sosiologen Lars Jørgensen hadde om lag 4000 følgere og 4400 venner på Facebook. Den 25. september ble kontoen hans slettet. Han mener sjøl at den er slettet fordi han har skrevet kritisk om hvordan europeiske myndigheter har omfavnet al-Qaida og White Helmets i stedet for å stille dem for retten for krigsforbrytelser.

Jørgensen kan fortsatt, så lenge det varer, må man kanskje si, publisere på Twitter:

Han har sitt eget nettsted der han publiserer sin forskning og sine kommentarer. Her på steigan.no har vi publisert flere artikler av Lars Jørgensen, ikke minst hans omfattende og svært veldokumenterte artikkel Medienes ansvar for krigen i Syria.

Medienes ansvar for krigen i Syria

Jørgensen skrev på FB kort før han ble slettet om problemet med akademikere som ikke klarer å håndtere sannheten om Syria:

Academics who can and can’t handle the truth on Syria.
I have argued in vain for Syria’s truth with anthropologist David Graeber, Jeremy Corbyn biographer Richard Seymour and today with ‘Spy culture’s Tom Secker, who stopped our discussion by deleting his comments, unfriending and blocking me on FB.

I guess that they have forgotten that the University is a place, where you have a social political obligation to search for the truth. No matter what your government would like you to suppress.

But, of course they are only a few of the hundreds of thousands of Western academics, who back the official truths and don’t go into the enormous amount of critical (true) information out there.

Hence the importance of the great work that the team of British activists, journalists, diplomats and academics (professors) – and others do on enlightening Western people about Syria.

Thanks so much for your continued efforts: Professor Piers Robinson, Professor Tim Hayward, (Australian) Professor Tim Anderson, Priest Andrew Ashdown, Vanessa Beeley, Eva Bartlett, Brandon Turbeville, former ambassador to Syria Peter Ford, former ambassador Craig Murray, journalist Patrick Henningsen, peace activist Sheila Coombes; in Norway: Kari Angelique Jaquesson, sociologist Eva Thomassen, greatest editor Pål Steigan; in France Professor Jean Bricmont, Professor Bruno Guigue; in the US Janice Kortkamp and so many others
Pls forgive for all the other names that I should have mentioned but didn’t.

Andre artikler av Lars Jørgensen:

Harold Pinters diagnose afslører den danske stat som falsk og farlig

Houellebecqs bog Underkastelse – Neoliberalismen er værre end islamismen

De vestlige mediene er totalitære redskaper

Bortset fra den vestlige propaganda

___________________________________________________
Dersom du vil støtte steigan.no kan du bruke betalingsløsningen vår: https://betaling.steigan.no/
En annen mulighet er å overføre til donasjonskontoen vår via nettbank: 9001 30 89050
Du kan også vippse til: 116916

Tusen takk!

 

Forrige artikkelNår en ordbokdefinisjon blir «hatprat»
Neste artikkelForsker innkalt på teppet hos instituttleder etter intervju
Pål Steigan
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).